Favori & Outsider: Πλασματικό το 1.25 της Αγγλίας

Θανάσης Κυλώνης27 Μαρτίου 2021

Η Εθνική μας ομάδα ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 αποσπώντας ισοπαλία στην Ισπανία την Πέμπτη, το Σ/Κ το συγκρότημα του Φαν Σχιπ έχει ρεπό (παίζουμε φιλικό με την Ονδούρα αύριο στην Τούμπα), ωστόσο η δράση στην υπόλοιπη Ευρώπη συνεχίζεται σήμερα και αύριο με τα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής των ομίλων.

Προτού περάσω στην ανάλυση των επιλογών στις οποίες κατέληξαν, είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι στις διοργανώσεις της FIFA, σε αντίθεση μ’ αυτές της UEFA, τα πρώτα κριτήρια στις περιπτώσεις ισοβαθμιών είναι ο συνολικός συντελεστής τερμάτων και μετά η καλύτερη επίθεση. Κάτι που σημαίνει πως ζητούμενο για όλες τις ομάδες πέραν του αποτελέσματος είναι και η επίτευξη όσο το δυνατόν περισσότερων γκολ. Μ’ αυτό, λοιπόν, σαν γνώμονα, αλλά και τα πρώτα δείγματα γραφής που είδαμε στα ματς της πρεμιέρας, υπάρχει λογική στο να κυνηγήσουμε τα μεγάλα σκορ.

Απ’ τα σημερινά ματς, το Νορβηγία-Τουρκία που θα γίνει στο «Ροσαλέδα» της Μάλαγα λόγω των γνωστών περιορισμών, υπόσχεται γκολ και θέαμα. Οι Νορβηγοί κέρδισαν εύκολα 3-0 στο Γιβραλτάρ την Τετάρτη, με τον Χάαλαντ να χάνει αρκετές ευκαιρίες και να μένει τελικά «άσφαιρος» στα 60’ που αγωνίστηκε. Δύσκολα να μείνει και πάλι μακριά από το γκολ με βάση τα εντυπωσιακά νούμερά του, όπως εντυπωσιακή ήταν και η πρεμιέρα της Τουρκίας στα προκριματικά. Θρίαμβος με 4-2 επί της Ολλανδίας, σ’ ένα ματς όπου ο φορ της Λιλ, Μπουράκ Γιλμάζ, σημείωσε χατ-τρικ. Το g/g μαζί με το over ανεβάζουν την απόδοση στο 2.25, το θεωρώ ως Νο1 επιλογή του σημερινού προγράμματος.

Γκολ θα δούμε λογικά και στο παιχνίδι της Πράγας, Τσεχία-Βέλγιο. Οι Τσέχοι πέρασαν εύκολα από την Εσθονία την Τετάρτη με 2-6 αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με τον μέσο της Γουέστ Χαμ, Σούτσεκ, να πετυχαίνει χατ-τρικ! Από νίκη-ανατροπή έρχονται και οι Βέλγοι, το 3-1 επί της Ουαλίας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι μεσοεπιθετικά έχουν πολύ ταλέντο. Και οι δυο ομάδες θα έχουν αρκετές απουσίες λόγω περιορισμών καραντίνας, σημαντικότερες αυτές του φορ Σικ για την Τσεχία και του μέσου Τοργκάν Αζάρ για το Βέλγιο (αμφότεροι σκόραραν στην πρεμιέρα), ωστόσο υπάρχει πληθώρα αξιόπιστων επιλογών και για τους δύο προπονητές, ειδικά για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεθ των Βέλγων. Και εδώ, το combo είναι πολύ πιθανό και πληρώνει πάνω από 2 μονάδες, ελκυστικό και το 2 & g/g στο 3.50. Οι Βέλγοι έχουν μεγαλύτερη ποιότητα και περισσότερες εναλλακτικές λύσεις για να καλύψουν τα κενά τους.

Στο Σερβία-Πορτογαλία, θα μείνω στο g/g που αγγίζει το 2.00, καθώς η ισοπαλία, με 1-1 π.χ., φαντάζει αρκετά πιθανό σενάριο. Αμφότερες πήραν οριακές νίκες στην πρεμιέρα, οι Σέρβοι κέρδισαν 3-2 την Ιρλανδία με 2 γκολ του Μίτροβιτς, οι Πορτογάλοι 1-0 με αυτογκόλ το Αζερμπαϊτζάν στο Τορίνο, σ’ ένα ματς όπου ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να αυξήσει τα νούμερά του (102 γκολ μετρά με την Εθνική του ομάδα) παρά τις αρκετές ευκαιρίες που είχε. Εχοντας ξεπεράσει τα επίσημα γκολ του Πελέ, ο νέος του στόχος είναι να σπάσει και το ρεκόρ των 109 τερμάτων του Αλί Νταεϊ με την Εθνική του Ιράν. Θέμα χρόνου είναι να το καταφέρει, μέχρι και 1.80 πληρώνει το anytime του στο Βελιγράδι.

Την Κυριακή, και οι 5 παραδοσιακές δυνάμεις της Ευρώπης (Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Αγγλία) παίζουν εκτός έδρας και τα διπλά τους πληρώνουν ελάχιστα. Στις δύο πρώτες μέρες των προκριματικών, δύο εξ αυτών γκέλαραν, οι Γάλλοι κόντρα στους Ουκρανούς και οι Ισπανοί με εμάς. Ολο και κάποιο καυτό φαβορί θα την πατήσει και τώρα, με το πιο πλασματικό βάσει απόδοσης κατ’ εμέ την Αγγλία, που κινείται στο 1.25-1.30! Δεν είναι τέτοιου βαθμού δυσκολίας το παιχνίδι της ομάδας του Σάουθγκεϊτ στα Τίρανα, απέναντι σε μια Αλβανία που έχει ανέβει ξεκάθαρα επίπεδο εδώ και χρόνια, διαθέτοντας αρκετούς ποιοτικούς παίκτες με παραστάσεις από μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, κυρίως την Serie A. Αήττητοι εδώ και 6 πλέον ματς οι γείτονές μας, ακόμα κι όταν χάνουν, χάνουν οριακά, με μικρά σκορ. Αξίζει το ρίσκο στην κόντρα του χαμηλού διπλού, πάνω από 3.00 πληρώνει το 1Χ.

Οι Γάλλοι πιστεύω πως θα ξεσπάσουν μετά το 1-1 με την Ουκρανία, το θετικό για τους «τρικολόρ» είναι ότι ισόπαλο έληξε και το Φινλανδία-Βοσνία (2-2). Τώρα, απέναντι στην πιο αδύναμη ομάδα του ομίλου, το Καζακστάν, που έχει να παίξει επίσημο ματς 4,5 μήνες, έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ευρεία νίκη, έτσι ώστε να πάνε ως πρωτοπόροι στη Βοσνία την Τετάρτη. Ο Εμπαπέ χρωστά μια μεγάλη εμφάνιση με το εθνόσημο, Γκριζμάν, Ζιρού, Μαρσιάλ, Μπεν Γεντέρ, Ντεμπελέ, Πογκμπά και λοιποί «πονοκεφαλιάζουν» τον Ντεσάμπ για την στελέχωση της μεσοεπιθετικής του γραμμής, έχει λογική το 2 & over 3,5 στο 2.35.

Γκολ περιμένω και στο Ρουμανία-Γερμανία. Οι Βαλκάνιοι δυσκολεύτηκαν για να κερδίσουν 3-2 τους Σκοπιανούς την Πέμπτη, αντιθέτως οι Γερμανοί έκαναν… περίπατο στο 3-0 επί της Ισλανδίας, ρίχνοντας ταχύτητα στο τελευταίο μισάωρο προκειμένου να είναι φρέσκοι στο Βουκουρέστι. Το διπλό μαζί με over 2,5 έπεσε αισθητά, το κρατάω μαζί με g/g στο 2.80+, αφού οι Ρουμάνοι έχουν την ποιότητα να σκοράρουν.

ΔΥΑΔΑ ΣΑΒΒΑΤΟΥ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ – ΤΟΥΡΚΙΑ G/G & Over

ΤΣΕΧΙΑ – ΒΕΛΓΙΟ G/G & Over

ΔΥΑΔΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ – ΓΑΛΛΙΑ 2 & Over 3,5

ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ 2 & G/G

ΜΟΝΟ ΡΙΣΚΟΥ

ΑΛΒΑΝΙΑ – ΑΓΓΛΙΑ 1Χ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.