Favori & Outsider: Όλες οι παραδόσεις κάποτε σπάνε

Θανάσης Κυλώνης01 Φεβρουαρίου 2020

Το στοιχηματικό δίδαγμα που βγήκε για μια ακόμη φορά από τα ματς που είδαμε μεσοβδόμαδα σε όλη την Ευρώπη, είναι ότι σε ντέρμπι-φωτιά όπως αυτό του Μάντσεστερ και σε παιχνίδια κυπέλλου γενικώς, εφόσον ασχοληθείς με σημείο, οφείλεις να κοντράρεις το φαβορί, να ρισκάρεις σε υψηλές αποδόσεις κι ας… φας τρίμπαλο, ντόρτι ή ταλιρο.

Η χειρότερη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ των τελευταίων δεκαετιών, που έπαιζε χωρίς τον καλύτερό της παίκτη-σκόρερ τον Ράσφορντ, κέρδισε για δεύτερη φορά φέτος μέσα στο σπίτι της συμπολίτισσας Σίτι, με το διπλό να πληρώνει και πάλι 8.00+. Η Σίτι μάλιστα δεν σκόραρε καν, έκανε ωστόσο τη δουλειά της, αφού προκρίθηκε στον τελικό του Λιγκ Καπ. 

Εκεί όπου μια μέρα νωρίτερα είχε προκριθεί η Αστον Βίλα, κερδίζοντας με γκολ στα χασομέρια τη Λέστερ. Κοντά στο 5.00 πλήρωνε ο άσος των «χωριατών», κοντά στο 15.00 πλήρωναν οι άσοι των ερασιτεχνικών Μπελφόρ και Επινάλ, οι οποίες απέκλειαν την ίδια ώρα Μονπελιέ και Λιλ αντίστοιχα στο κύπελλο Γαλλίας! Ωραίες ποδοσφαιρικές ιστορίες, την ώρα που εμείς εδώ αντί να βλέπουμε μπάλα, ασχολούμαστε απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ με σκάνδαλα, καταγγελίες, δικαστήρια, τροπολογίες, ανακοινώσεις, διαρροές και ό,τι άλλο εκτός από το ίδιο το άθλημα. 

Κατάντια, ξεπεσμός, αηδία, ντροπή, θυμός, σε λίγο θα στερέψει και το λεξιλόγιο για να περιγράψουμε - όσοι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι-οπαδοί έχουμε απομείνει - το ρεζιλίκι που λέγεται «ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο». Προσωπικά, δεν δίνω καμία πιθανότητα να αλλάξουν τα πράγματα, αφού μάλλον δεν το θέλει και κανείς απ’ αυτούς που κάνουν κουμάντο. Ας μην κρυβόμαστε πλέον κι ας μάθουμε επιτέλους να μην καταπίνουμε αμάσητο ό,τι μας ταΐζουν, απ’ όλες τις πλευρές…

Πάμε στα δικά μας τώρα. Στη Γαλλία, ξεκινώ από το μεσημεριανό της Ligue 2, όπου το διπλό της πρωτοπόρου Λοριάν στο 2.20 αποτελεί επιλογή. Ομάδα με δυναμική και ρόστερ επιπέδου L1, παίζει σε μια ντεφορμέ Σοσό, που δεν κυνηγά τίποτα ουσιαστικά. Στα ματς της μεγάλης κατηγορίας, καλοπληρωμένο G/G στο 2.25 το Παρί – Μονπελιέ. ΟΚ, η Μονπελιέ έρχεται από αποκλεισμό-σοκ στο κύπελλο μεσοβδόμαδα, αλλά από τη μέση και μπροστά έχει πολλή ποιότητα και σίγουρα θα θέλει να δώσει απαντήσεις. Υ

περβολικό στο 2.50+ το over στο Στρασβούργο – Λιλ, ομάδες που έχουν επιθετικογενή φιλοσοφία και επίσης έρχονται από αποκλεισμούς στο κύπελλο, στοιχείο που λογικά τους πεισμώνει. Τσιμπημένο και το 3.00 στο διπλό της Σεντ Ετιέν με τη Μετς, υπάρχει ξεκάθαρη διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων, με τους «πράσινους» του Κλοντ Πιουέλ να είναι σε ανέβασμα έχοντας πλέον σχεδόν όλους τους βασικούς διαθέσιμους. Το 2.30 της Μαρσέιγ τσιμπημένο δεν είναι, το πιστεύω αρκετά όμως. 

Πλήρης πλέον, είναι το μεγάλο φαβορί για την 2η προνομιούχο θέση που οδηγεί απευθείας στον πακτωλό εκατομμυρίων των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, την στιγμή που η Μπορντό είναι και φέτος άνοστη, άοσμη, άχρωμη, χωρίς ξεκάθαρο στόχο. Απ’ το 1977 έχει να κερδίσει εκεί η Μαρσέιγ, η μεγαλύτερη παράδοση στο γαλλικό ποδόσφαιρο, όλες οι παραδόσεις, όμως, κάποτε σπάνε. Αν όχι και φέτος που η ΟΜ είναι ξεκάθαρα ανώτερη, αναρωτιέμαι πότε.

Ανάλογη παράδοση, αν και οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί, πάω να σπάσω και στην Αγγλία. Η Γουλβς έχει να βγάλει διπλό στο «Ολντ Τράφορντ» από το 1980, όλα αυτά τα χρόνια όμως ήταν σαφώς χειρότερη ομάδα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Φέτος, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, όποιος έχει παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια και των δύο, δεν γίνεται να μην συμφωνεί. 

Την… πορτογαλική παροικία των «λύκων», όπου προστέθηκε και ο Ποντένσε, χαίρεσαι να τη βλέπεις, τη Γιουνάιτεντ, εγώ που είμαι οπαδός της από μικρό παιδί, αλλάζω κανάλι. Και είναι σίγουρα πιο φρέσκια η Γουλβς, αφού δεν είχε παιχνίδι στο κύπελλο το περασμένο Σ/Κ, ενώ η Γιουνάιτεντ έπαιξε με πολλούς βασικούς στην Τρανμίρ και με 10 παίκτες στο φινάλε της ρεβάνς του Λιγκ Καπ με την Σίτι την Τετάρτη. 

Ο Ράσφορντ παραμένει τραυματίας, τώρα θα λείψει και ο Μάτιτς που αποβλήθηκε μεσοβδόμαδα, δε νομίζω ότι ο Μπρούνο Φερνάντες από μόνος του μπορεί ν’ αλλάξει με το καλημέρα το βαρύ κλίμα στο «Ολντ Τράφορντ». Στο 3.50 κινείται το διπλό, θα το ρισκάρω. Κρατάω και τον άσο της Νιουκάστλ. Πήρε σπουδαία αποτελέσματα πρόσφατα και το κλίμα αλλάζει σιγά-σιγά, μετά και τις καλές μεταγραφές που έκανε, αλλά και με την επικείμενη εξαγορά της από Σαουδάραβα πρίγκηπα. Ουραγός είναι η Νόριτς και στο Νιουκάστλ πάντα χάνει, μού κάνει το 2.20+.

Στη Γερμανία, η Ντόρτμουντ επέστρεψε με άγριες διαθέσεις από την διακοπή βάζοντας 10 γκολ σε δύο παιχνίδια, τα μισά εξ αυτών ο νεοαποκτηθείς Χάαλαντ! Και στα δύο όμως δεν μπόρεσε να κρατήσει ανέπαφη την εστία, δεχόμενη 4 γκολ από Αουγκσμπουργκ και Κολωνία. Επόμενος αντίπαλός της η Ουνιόν, που κέρδισε τη Μπορούσια στο Βερολίνο στον α’ γύρο και που σχεδόν πάντα σκοράρει. Κρατάω το 1 & G/G στο 2.30.

Το ίδιο συνδυαστικό στοίχημα και σε καλύτερη απόδοση (3.00+) κρατάω και στο Βέλγιο, όπου η πάλαι ποτέ πανίσχυρη Αντερλεχτ, κινδυνεύει φέτος να μην μπει καν στην 6άδα των πλέι οφ! Το εντός έδρας ματς με τη Μουσκρόν, την οποία κερδίζει πάντα στις Βρυξέλλες, είναι must win, άλλωστε οι φιλοξενούμενοι είναι ντεφορμέ και αδιάφοροι ουσιαστικά. Είναι όμως μια ομάδα που σκοράρει σταθερά (11 G/G και 10 over στα 12 τελευταία)!

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ 1 & G/G

ΣΟΣΟ – ΛΟΡΙΑΝ 2

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ – ΝΟΡΙΤΣ 1

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ G/G

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΓΟΥΛΒΣ 2

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΛΙΛ OVER

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΑΝΤΕΡΛΕΧΤ – ΜΟΥΣΚΡΟΝ 1 & G/G

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΜΑΡΣΕΪΓ 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.