Favori & Outsider: Λάθη και value bets στα Κύπελλα

Θανάσης Κυλώνης04 Μαρτίου 2020

Με το Champions League και το Europa League θα ασχοληθούμε ξανά την άλλη εβδομάδα, αυτό το μεσοβδόμαδο έχουν την τιμητική τους τα εγχώρια κύπελλα σε όλη σχεδόν την Ευρώπη. Και όταν μιλάμε για κύπελλα, οι εκπλήξεις έχουν κι αυτές την τιμητική τους…

Ξεκινάω την βόλτα μου από τη Γαλλία, όπου έχουμε νοκ άουτ ημιτελικούς. Ξεχωρίζει το αποψινό Λυών - Παρί, ένα ζευγάρι που θα τεθεί αντιμέτωπο και στον τελικό του League Cup. Η Λυών πήρε τα πάνω της με τις σπουδαίες νίκες κόντρα στη Γιουβέντους και στο ντέρμπι μίσους με τη Σεντ Ετιέν, η Παρί βέβαια, έχοντας ξεκούραστο και το Νεϊμάρ, παραμένει το φαβορί. Πριν από 25 μέρες στο Παρίσι για το πρωτάθλημα είχαμε δει πολλά γκολ (4-2 η Παρί), κάτι ανάλογο περιμένω και σήμερα. Βοηθά και το ρεπορτάζ των Παριζιάνων το σενάριο ενός μεγάλου σκορ, καθώς ο Κιμπεμπέ είναι τιμωρημένος και ο Τιάγκο Σίλβα τραυματίας. Δεν μπλέκω με σημείο, κρατάω το G/G & Over στο 1.90.

Στην Αγγλία βρισκόμαστε στη φάση των «16» του FA Cup, νοκ άουτ κι εδώ τα παιχνίδια, χωρίς επαναληπτικούς σε περίπτωση ισοπαλίας. Στα περισσότερα ζευγάρια έχουμε μάχες ομάδων Premier League με Championship και θεωρώ δεδομένο ότι κάποιοι «μεγάλοι» θα μείνουν έξω.

Τουλάχιστον προς αποφυγήν το 1.25 της ξεκάθαρα ντεφορμέ Λέστερ, η Μπέρμιγχαμ έχει το ειδικό βάρος για να κάνει την έκπληξη και το διπλό στο 11.00 ξεφεύγει όταν μιλάμε για ματς Kυπέλλου. Κάτι που ισχύει και για το 6.50 του άσου της Ντέρμπι Κάουντι κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ομάδα με βαριά φανέλα και δυνατή έδρα τα «κριάρια» του Φιλίπ Κοκού, η Γιουνάιτεντ έχει κούραση από τα αλλεπάλληλα ματς και περιορισμένες επιλογές για rotation λόγω απουσιών, ενώ στην εξίσωση μπαίνει και παρουσία του Γουέιν Ρούνεϊ στην ενδεκάδα της Ντέρμπι. Ξέρει πολύ καλά τι εστί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι ο καταλληλότερος για να εμπνεύσει τους νεότερους συμπαίκτες του.

Στη Γερμανία έχουμε νοκ άουτ προημιτελικούς. Λέω να κοντράρω τη Λεβερκούζεν, παρόλο που είναι ιδιαίτερα ανεβασμένη εσχάτως. Δεν πιστεύω ότι θα αντέξει σ’ αυτούς τους ρυθμούς έχοντας απουσίες βασικών παικτών. Κακά τα ψέματα, το κύπελλο είναι ο θεσμός που την ενδιαφέρει λιγότερο τη δεδομένη στιγμή, αφού στη Bundesliga διεκδικεί έξοδο στο Champions League και στην Ευρώπη συνεχίζει στους «16» του Europa League. Η Ουνιόν Βερολίνου δεν είναι αμελητέα ποσότητα, κέρδισε πρόσφατα σε Βρέμη, Φρανκφούρτη και το κύπελλο είναι ο Νο1 στόχος της, έχοντας εξασφαλίσει ουσιαστικά την παραμονή της στη Bundesliga. Κοντά στο 5.50 το ξερό διπλό.

Λίγο πιο δίπλα, στην Αυστρία, έχουμε νοκ άουτ ημιτελικούς. Ξεκάθαρο λάθος αποδόσεων έχουμε στο Σάλτσμπουργκ – Λίντσερ. Η LASK είναι πρωτοπόρος πλέον στο πρωτάθλημα κερδίζοντας πριν από 3 εβδομάδες 2-3 στο Σάλτσμπουργκ, στο Europa League απέκλεισε δίκαια την Αλκμααρ, την ώρα που η Σάλτσμπουργκ αποκλείονταν από την Αϊντραχτ, δείχνοντας εμφανώς αποδυναμωμένη μετά τις αποχωρήσεις των σκόρερ Χάαλαντ, Μιναμίνο. Τη Δευτέρα έχασε ακόμα κι από την Αλταχ (3-2), value bet το διπλό στο 3.75.

Στην Ισπανία, έχουμε τις ρεβάνς των ημιτελικών. Θα ασχοληθώ με ένα fun bet στο αυριανό Γρανάδα – Μπιλμπάο, ποντάροντας στο 1-0, σκορ που θα οδηγήσει το ζευγάρι σε παράταση. Κοντά στο 7.00 πληρώνει. Κλειστό παιχνίδι αναμένεται όπως έγινε και στο «Σαν Μαμές», η Γρανάδα κάνει εξαιρετική πορεία φέτος για τα στάνταρ της έχοντας κρατήσει ανέπαφη την εστία της στα δύο τελευταία ματς, για τους Βάσκους το 1-0 είναι το αγαπημένο τους σκορ, χάσουν-κερδίσουν, με 4 εμφανίσεις στα 6 τελευταία παιχνίδια!

Και κλείνω με τους δικούς μας ημιτελικούς, κρατώντας ζεστά το G/G του 1.90 στο παιχνίδι της Τούμπας. Ο Ολυμπιακός είναι ξεκάθαρα σε καλύτερη κατάσταση, έχει όμως περισσότερη κούραση λόγω Αρσεναλ και τη ρεβάνς στο «Καραϊσκάκη». Για τον ΠΑΟΚ, το αποψινό ματς έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού, αφού το πρωτάθλημα πολύ δύσκολα πλέον θα παραμείνει στην Τούμπα μετά και το 1-1 στην Ξάνθη. Δεν το αποκλείω να βγάλουν αντίδραση οι παίκτες του Φερέιρα, αλλά με την άμυνα ανάγκης που θα παρατάξει αναγκαστικά την ομάδα του ο Πορτογάλος, πολύ δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν πίσω. Δείχνει για ματς που… ξεκινά από 1-1, σκορ που παρά… τρίχα δεν εμφανίστηκε στο ντέρμπι πρωταθλήματος πριν από 10 μέρες.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ – ΟΥΝΙΟΝ ΒΕΡ. X2

ΠΑΟΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ G/G

ΛΕΣΤΕΡ – ΜΠΕΡΜΙΓΧΑΜ Χ2

ΛΥΩΝ – ΠΑΡΙ Σ.Ζ. G/G & OVER

ΠΕΜΠΤΗ

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ – ΛΙΝΤΣΕΡ 2

ΝΤΕΡΜΠΙ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ. 1X

ΓΡΑΝΑΔΑ – ΜΠΙΛΜΠΑΟ ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ 1-0

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.