FAVORI & OUTSIDER: Ιδανικές συνθήκες για το πρώτο διπλό

Metrosport Team11 Ιανουαρίου 2020

Μετά από ένα χλιαρό μεσοβδόμαδο με λίγα ματς σε θεσμούς κυπέλλων, όπου ο κεντρικός τίτλος της στήλης «Αξία στην κόντρα του ΠΑΟ» επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά με τον άσο του ΠΑΣ Γιάννινα, επιστρέφουμε σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Το κουπόνι πάντως δεν είναι ακόμα κομπλέ, καθώς Γερμανοί, Ολλανδοί, Βέλγοι, Αυστριακοί και λοιποί βορειοευρωπαίοι βρίσκονται ακόμα σε… χειμερία νάρκη.

Στη Γαλλία έχουμε επανεκκίνηση της Ligue 1, αν και οι ομάδες έπαιξαν ήδη στο κύπελλο το περασμένο Σ/Κ, κάποιες μάλιστα είχαν υποχρεώσεις και στο Λιγκ Καπ μεσοβδόμαδα (Λυών – Λιλ και Ρεμς – Παρί Σεν Ζερμέν οι ημιτελικοί που θα διεξαχθούν 21 και 22 Γενάρη). Επιλογές υπάρχουν πολλές, για όλα τα γούστα. Από σημεία, δύο μ’ αρέσουν. Νο1 επιλογή μου το διπλό της Μονπελιέ στο 2.20. Για την εξαιρετική μεσοεπιθετική της γραμμή τα έχουμε πει πολλές φορές, το ότι ακόμα δεν έχει βγάλει διπλό στο φετινό πρωτάθλημα είναι πολύ οξύμωρο, πλησιάζει η ώρα του. Και το timing δείχνει ιδανικό, καθώς η Αμιάν έρχεται από δυο σερί πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια την τελευταία εβδομάδα. Επαιξε 120’ το περασμένο Σ/Κ στη Ρεν όπου αποκλείστηκε στα πέναλτι, ενώ αποκλείστηκε και την Τετάρτη στο Λιγκ Καπ, χάνοντας 2-0 στη Λιλ, σ’ ένα ματς όπου έπαιξε σε όλο το β’ ημίχρονο με 10 παίκτες λόγω αποβολής.

Θα κόντραρα και την τραγική ουραγό Τουλούζ, που έχασε και στο κύπελλο από ερασιτεχνική ομάδα (πού πήγες κι έμπλεξες ρε Κουλούρη;), αλλά με φρέναρε η απόλυση του Κομπουαρέ και η έλευση νέου προπονητή. Προτίμησα να ρισκάρω με τον άσο της Νιμ στο 3.40. Ξέχασε κι αυτή πότε κέρδισε τελευταία φορά στο πρωτάθλημα, στο κύπελλο πάντως προκρίθηκε και πήρε ψυχολογία, αλλά αυτό που με έσπρωξε στον άσο είναι η κούραση, ο αποπροσανατολισμός και οι απουσίες της Ρεμς. Επαιξε κύπελλο στο Μονακό το περασμένο Σάββατο και Λιγκ Καπ με το Στρασβούργο μεσοβδόμαδα, στο δεύτερο προκρίθηκε στα πέναλτι παίζοντας με 10 και έχει μπροστά της σε 10 μέρες το ματς της χρονιάς, τον ημιτελικό με την Παρί, ενώ προέκυψαν και σημαντικές απουσίες μεσοεπιθετικά λόγω τιμωριών, τραυματισμών και πωλήσεων (έδωσε τον καλύτερο εξτρέμ της στη Μπορντό). Ευκαιρία είναι για τη Νιμ να πάρει ένα τρίποντο ελπίδας μπροστά στο φανατικό της κοινό, σηκώνει και κάλυψη με DNB στο 2.25.

Πάμε και στα γκολ. Καλοπληρωμένο g/g στο 1.90 το Μπορντό – Λυών. Ισόβαθμες, θέλουν να καλύψουν το χαμένο εδάφος στο κυνήγι της Ευρώπης. Οι μεταξύ τους αναμετρήσεις σχεδόν πάντα έχουν γκολ εκατέρωθεν, δεν αποκλείω το Χ, γι’ αυτό και προτιμώ το g/g από το over, αφού το 1-1 «παίζει» δυνατά.

Καλοπληρωμένο over στο 2.20 το Ντιζόν – Λιλ, το προτιμώ από το διπλό του 2.00, καθώς η Ντιζόν στο γήπεδό της δύσκολα χάνει. Θυμίζω ότι είχε κερδίσει 2-1 με ανατροπή και την Παρί! Οι «λιλουά» μπήκαν δυναμικά στο 2020 με δυο νίκες-προκρίσεις στα εγχώρια κύπελλα, έχουν πλουραλισμό στο σκοράρισμα, ενώ επιθετικογενή φιλοσοφία έχει και η Ντιζόν, ειδικά εντός έδρας.

Πολύ μεγάλο σκορ θα δούμε λογικά στο Παρί – Μονακό. Οι Παριζιάνοι έχουν για… ψωμοτύρι τις 4άρες, τις 5άρες και τις 6άρες, Νεϊμάρ, Εμπαπέ, Ικάρντι και Ντι Μαρία κάνουν… παπάδες φέτος, ποιότητα έχουν και οι Μονεγάσκοι του Ρόμπερτ Μορένο, με τον Ισπανό πρώην ομοσπονδιακό τεχνικό να έχει νικηφόρο ντεμπούτο στο κύπελλο, το 2-1 επί της Ρεμς. Ο άσος συνδυαστικά με g/g ή με over 3,5 (και βάλε) δείχνει πολύ πιθανός, διαλέγετε και παίρνετε.

Από Πρέμιερ Λιγκ, δύο νορμάλ σημεία κράτησα μόνο, δύο φαβορί σε ανεκτή απόδοση. Την Αρσεναλ στο 1.85 και την Εβερτον στο 1.90. Με τον Αρτέτα στον πάγκο τους οι «κανονιέρηδες» άρχισαν να ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους κερδίζοντας με καλές εμφανίσεις και μηδέν παθητικό Γιουνάιτεντ και Λιντς, η συμπολίτισσα Κρίσταλ Πάλας ταλαιπωρείται από τραυματισμούς βασικών παικτών και δεν θα έχει σίγουρα τον πολύτιμο χαφ Μιλιβόγεβιτς, που αποβλήθηκε στο 0-1 από τη Ντέρμπι Κάουντι στο κύπελλο.

Στην Εβερτον, ποντάρω στο φιλότιμο των παικτών της και στον Αντσελότι, που σίγουρα θα κάνουν τα αδύνατα δυνατά για να δώσουν απαντήσεις μετά τη νέα ήττα στο ντέρμπι της πόλης από τα πιτσιρίκια της Λίβερπουλ. Βοηθάει και η παράδοση, αφού εντός έδρας τη Μπράιτον «την έχει».

Από Ελλάδα, τέλος, κρατάω το g/g του 2.00+ στο ντέρμπι της Τούμπας. Ο ΠΑΟΚ σε κανένα φετινό ντέρμπι δεν κράτησε το μηδέν πίσω, είτε με Κρέσπο είτε με Πασχαλάκη ή Ζίφκοβιτς, η ΑΕΚ έρχεται ξεκούραστη ελλείψει κυπέλλου και ενισχυμένη με τον Νέλσον Ολιβέιρα στην επίθεση, εγώ πάνω από 1.85-1.90 δεν θα το έδινα.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ – ΑΡΣΕΝΑΛ 2

ΕΒΕΡΤΟΝ – ΜΠΡΑΪΤΟΝ 1

ΜΠΟΡΝΤΟ – ΛΥΩΝ G/G

ΑΜΙΑΝ – ΜΟΝΠΕΛΙΕ 2

ΝΙΜ – ΡΕΜΣ 1

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΝΤΙΖΟΝ – ΛΙΛ OVER

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ G/G

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ – ΜΟΝΑΚΟ G/G & OVER 3,5

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.