Favori & Outsider: Για όλα τα γούστα

Θανάσης Κυλώνης22 Φεβρουαρίου 2020

Μεσοβδόμαδα είχαμε την επανέναρξη των δύο ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA, σε λίγα 24ωρα ακολουθεί η δεύτερη δόση των πρώτων αγώνων στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ και οι ρεβάνς των «32» του Γιουρόπα Λιγκ, συνεπώς όπως λέμε πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι εμπλεκόμενες ομάδες χρήζουν ειδικής μεταχείρισης σε Σ/Κ σαν κι αυτό που διανύουμε.

Στη Γαλλία, ξεκάθαρη επιλογή ο άσος της Λιλ κόντρα στο… πτώμα της Τουλούζ, αλλά στο 1.40 αξία δεν έχει. Το συνδυάζω με over για να πάει η απόδοση στο 2.25. Εχασε 1-2 την περασμένη εβδομάδα από τη Μαρσέιγ αν και θα μπορούσε να έχει κάνει το 2-0, παραμένει πάντως στο κόλπο του Τσάμπιονς Λιγκ και δύσκολα θα κάνει δεύτερη σερί εντός έδρας γκέλα. Ειδικά απέναντι στην χειρότερη ομάδα της κατηγορίας, που δεν γλιτώνει ούτε με… σφαίρες πλέον τον υποβιβασμό μετρώντας 15 ήττες στα 16 τελευταία ματς!

Το σενάριο των αρκετών γκολ ευνοείται και από τις αρκετές απουσίες της Τουλούζ μεσοαμυντικά. Μιας και μιλάμε για γκολ, πιθανότατα over σε καλές τιμές το Ντιζόν – Μονακό (1.80) και το Στρασβούργο - Αμιάν (2.25). 

Η Ντιζόν στο γήπεδό της είναι άκρως ανταγωνιστική και εκεί ποντάρει πολλά για να σωθεί, με τα μεγάλα σκορ να είναι συνήθεια στα παιχνίδια της (3-3 με τη Ναντ και 2-2 στο Μπορντό στα δυο τελευταία), ενώ και η Μονακό με την επιστροφή του Σλιμάνι ξαναβρήκε το εύκολο γκολ. 

Στο άλλο ζευγάρι, έχουμε 6 σερί over εντός έδρας για τους Αλσατούς που λίγο ήθελε να κερδίσουν στη Λυών την περασμένη εβδομάδα και μια Αμιάν που έδειξε τις επιθετικές της αρετές στο 4-4 με την Παρί.

Στην Αγγλία, αρκετά ζευγάρια έχουν πλασματικές αποδόσεις. Ένα εξ αυτών είναι το διπλό της Σίτι στο 1.75, με αντίπαλο την ποιοτικότατη Λέστερ, με την οποία μάχονται για την 2η τιμητική θέση, αφού η πρωτιά της Λίβερπουλ είναι δεδομένη εδώ και καιρό. 

Στο 4.30 αξίζει το ρίσκο στον άσο, η Λέστερ είναι πιο φρέσκια ελλείψει αγώνα μεσοβδόμαδα, για τη Σίτι το ματς που ακολουθεί με τη Ρεάλ στο «Μπερναμπέου» την Τετάρτη είναι σαφώς πιο σημαντικό και δεν αποκλείεται ο Γκουαρντιόλα να προφυλάξει βασικούς. 

Πλασματικό και το σετ του Σαουθάμπτον - Αστον Βίλα, δεν στέκει το 1.65 στον άσο όταν οι «άγιοι» έχουν το χειρότερο εντός έδρας ρεκόρ στη φετινή Πρέμιερ Λιγκ. Αν ήταν πιο αξιόπιστη η Βίλα εκτός έδρας, θα ρίσκαρα στο διπλό. Λάθος υπάρχει και στο σετ του Κρίσταλ Πάλας - Νιουκάστλ, δεν γίνεται να πληρώνει 1.95 η Πάλας που βρίσκεται πιο χαμηλά στη βαθμολογία και ξέχασε πότε κέρδισε τελευταία φορά.

Και η Νιουκάστλ πάντως, εκτός έδρας δεν πείθει, έχει και δύσκολο γκολ, γι’ αυτό και το άφησα. Δεν άφησα όμως το over του 2.20 στο Μπέρνλι – Μπόρνμουθ. Σούπερ απόδοση, όταν έχουμε να κάνουμε με δυο ομάδες που παίζουν ανοιχτά και συνηθίζουν τα μεγάλα σκορ.

Από Γερμανία, ψήθηκα για τον άσο της Γκλάντμπαχ κόντρα στη Χόφενχαϊμ συνδυαστικά με G/G, στο 2.75. Διατηρείται κοντά στην κορυφή χτυπώντας την πόρτα του Τσάμπιονς Λιγκ, με την επιστροφή του Πλεά στην επίθεσή της είναι κομπλέ ουσιαστικά και ένα στατιστικό που δεν περνά απαρατήρητο είναι ότι σε όλες σχεδόν τις φετινές νίκες της, δέχθηκε γκολ. Και η Χόφενχαϊμ είναι ομάδα που σκοράρει εύκολα.

Στην Ισπανία, δύο άσους κράτησα. Ο ένας είναι νωρίς σήμερα, η ανεβασμένη Θέλτα, στο 1.85. Πήρε δυο σπουδαία αποτελέσματα και αν θέλει του χρόνου να παίζει στη Λα Λίγκα, οφείλει να κερδίσει την ουραγό Λεγανές που «ξεγυμνώθηκε» επιθετικά, αφού μετά τον Ελ Νεσίρι που πήγε στη Σεβίλλη, έχασε και τον Μπρέιθγουεϊτ, που τον «τσίμπησε» προχθές η Μπαρσελόνα για να καλύψει τα κενά των τραυματιών Σουάρες, Ντεμπελέ. 

Ο άλλος άσος είναι η Σοσιεδάδ με τη Βαλένθια, εδώ αξίζει μαζί με over 1,5 για να πάει στο δίφραγκο. Οι Βάσκοι είναι πολύ δυνατοί εντός έδρας και σαφώς πιο ξεκούραστοι, με νίκη μπαίνουν για τα καλά στο κυνήγι του Τσάμπιονς Λιγκ κι απ’ την στιγμή που η ρεβάνς του κυπέλλου με τη Μιραντές είναι το άλλο μεσοβδόμαδο, δεν πρόκειται να κρατήσουν δυνάμεις. 

Η Βαλένθια είναι ντεφορμέ, ξόδεψε πολλές δυνάμεις στο 4-1 από την Αταλάντα μεσοβδόμαδα και έχει σημαντικές απουσίες σε όλες τις γραμμές.

Και κλείνω με Βέλγιο, όπου θα ασχοληθώ και πάλι με την ουραγό Σερκλ Μπριζ, η οποία αύξησε τις πιθανότητες σωτηρίας της με το διπλό στη Σιντ Τρούιντεν την περασμένη εβδομάδα. 

Σήμερα, έχοντας πάνω από 1.000 οπαδούς στο πλευρό της, παίζει στην γειτόνισσα Μουσκρόν, η οποία δεν έχει ισχυρό βαθμολογικό κίνητρο και ίσως κάνει κάνα… δωράκι στον πρώην προπονητή της, Μπερντ Στορκ. Ο Γερμανός την έσωσε πέρυσι και φέτος πάει να κάνει κάτι ανάλογο με την Σερκλ Μπριζ. Στο 2.70 το διπλό, αξίζει το ρίσκο.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

ΘΕΛΤΑ – ΛΕΓΑΝΕΣ 1

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ – ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ 1 & G/G

ΜΠΕΡΝΛΙ – ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ OVER

ΛΕΣΤΕΡ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 1Χ

ΣΟΣΙΕΔΑΔ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ 1 & OVER 1,5

ΛΙΛ – ΤΟΥΛΟΥΖ 1 & OVER

ΝΤΙΖΟΝ – ΜΟΝΑΚΟ OVER

ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ – ΑΜΙΑΝ OVER

ΜΟΥΣΚΡΟΝ – ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.