Favori & Outsider: «Άδειασαν» Σέρβοι και Γεωργιανοί

Θανάσης Κυλώνης14 Νοεμβρίου 2020

Μετά από τα διεθνή φιλικά της Τετάρτης, τα πλέι-οφ του Euro την Πέμπτη και τα προκριματικά του Μουντιάλ στη Λατινική Αμερική χθες, σειρά παίρνει το Nations League με την προτελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Πριν προχωρήσουμε σε αναλύσεις και επιλογές, να ξεκαθαρίσουμε ότι καμία Εθνική ομάδα δεν θα είναι αδιάφορη βαθμολογικά μέχρι και το φινάλε της ερχόμενης Τετάρτης. Άλλοι κυνηγάνε την πρωτιά είτε για την πρόκριση στο final-4 της διοργάνωσης είτε για την άνοδο σε ανώτερη κατηγορία δυναμικότητας κι άλλοι θέλουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό τους σε χαμηλότερη. Το μεγάλο ματς της βραδιάς είναι το Πορτογαλία - Γαλλία, δυο ομάδες που είδαμε αντιμέτωπες στο Παρίσι στον τελικό του Euro το 2016 αλλά και τον περασμένο Οκτώβρη. Αμφότερα έληξαν 0-0 στο 90λεπτο, οι Πορτογάλοι είναι αυτοί που χρειάζονται περισσότερο τη νίκη απόψε, αφού την Τρίτη παίζουν στην Κροατία, όταν οι ισόβαθμοί τους Γάλλοι θα υποδέχονται την ουραγό του ομίλου Σουηδία. Δεν θα μπλέξω με σημείο, αλλά με τον Εμπαπέ να επιστρέφει πιθανότατα στην επίθεση των «τρικολόρ» μετά το ρεπό του στο φιλικό 0-2 από τη Φινλανδία, θεωρώ πολύ πιθανό να τερματιστεί το σερί των 5 διαδοχικών no goal που μετρά η ομάδα του Σάντος. Στο 1.90+ το G/G.

Το Αζερμπαϊτζάν – Μαυροβούνιο διεξάγεται σε ουδέτερο έδαφος, στην Κροατία, και το διπλό στο 2.25 δεν είναι άσχημο. Οι Μαυροβούνιοι έχουν πολύ περισσότερο ταλέντο, ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ τους συγκριτικά με τους Αζέρους και χρειάζονται τη νίκη για να πάρουν την πρωτιά και την άνοδο στη 2η κατηγορία της UEFA.

Στα ματς της Κυριακής, η πρώτη νίκη του Φρανκ Ντε Μπουρ στον πάγκο της Ολλανδίας φαντάζει πιο πιθανή από ποτέ. Οι «οράνιε» έρχονται από 3 σερί ισοπαλίες και πετυχαίνουν τη Βοσνία χωρίς τον αρχηγό Τζέκο και με τον Μπάγεβιτς να έχει ανακοινώσει ήδη την αποχώρησή του από την τεχνική ηγεσία μόλις ολοκληρωθεί το Nations League. Ευκαιρία να… ξεμπουκώσουν Ντεπάι και σία, κρατάω τον άσο μαζί με Οver στο 2.00. Κρατάω και το G/G & Over στο Βέλγιο - Αγγλία, δυο ομάδες με τεράστια ποιότητα από τη μέση και μπροστά. Στο ματς του «Γουέμπλεϊ» οι Άγγλοι είχαν κερδίσει 2-1 με ανατροπή, για να πάρουν την πρωτιά πάντως θα πρέπει να κερδίσουν και πάλι τους Βέλγους, που ξεκούρασαν όλα τα «βαριά όπλα» τους μεσοβδόμαδα.

Τέλος, με βάση τα όσα είδαμε την Πέμπτη στα πλέι-οφ του Euro, δυο πιθανές «βόμβες» είναι το διπλό της Εσθονίας (5.50+) στα Σκόπια που θυμίζουν «μεθυσμένη πολιτεία» μετά την παρθενική τους πρόκριση στο Euro κι αυτό της Αρμενίας (4.00+) στη Γεωργία, που πέραν της κούρασης θα έχει και την απογοήτευση του αποκλεισμού. Αξίζει το ρίσκο του κοντά στο 3.00 και ο άσος της ανεβασμένης Ουγγαρίας με την Σερβία. Οι Μαγυάροι έκαναν σούπερ ανατροπή με δυο γκολ στο φινάλε εις βάρος της Ισλανδίας, την ώρα που οι Σέρβοι αποκλείονταν εντός έδρας από τους Σκωτσέζους στα πέναλτι.

ΣΑΒΒΑΤΟ

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ – ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ 2

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ – ΓΑΛΛΙΑ G/G

ΚΥΡΙΑΚΗ

ΒΕΛΓΙΟ – ΑΓΓΛΙΑ G/G & Over

ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΒΟΣΝΙΑ 1 & Over

ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ 1

ΠΙΘΑΝΕΣ «ΒΟΜΒΕΣ»

ΣΚΟΠΙΑ – ΕΣΘΟΝΙΑ 2

ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΡΜΕΝΙΑ 2

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.