Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί, ας το επιβεβαιώσει...

Γιώργος Ζαΐρης21 Ιουλίου 2022

Το ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκινά εδώ από την Σόφια. Εχοντας βρεθεί στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Λέφσκι, αντιλήφθηκα πόσο σημαντική ήταν η περσινή ευρωπαϊκή πορεία του ΠΑΟΚ. 

Δυο φορές την επικαλέστηκε για να εξηγήσει στους συμπατριώτες του πως δεν είναι τυχαία η παρουσία του Δικεφάλου στους "8" του Conference την περσινή αγωνιστική περίοδο. Αλλά κρατώ επίσης αυτό που είπε: "Πολλές φορές και τα αουτσάιντερ κερδίζουν". 

Θα ήταν βλακώδες να μην χαρακτηρίσουμε τον ΠΑΟΚ φαβορί για την πρόκριση. Αλλά θα ήταν επίσης επικίνδυνο να υποστηρίξουμε πως ήδη βρίσκεται στον τρίτο προκριματικό γύρο. Αυτό που ξέρω είναι πως η Λέφσκι σέβεται πολύ τον ΠΑΟΚ. 

Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να σεβαστεί από την πλευρά του την ομάδα της Βουλγαρίας αλλά μέχρι εκεί. Παρακολουθώντας την ομάδα κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Ολλανδία διέκρινα πως οι προπονήσεις ήταν στοχευμένες για την σημερινή αναμέτρηση. Τί περιμένω να δω; 

Εναν φρέσκο και γεμάτο ενέργεια ΠΑΟΚ. Εναν κυριαρχικό ΠΑΟΚ που θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό της Λέφσκι. Ο ίδιος ο Στοϊλοφ χθες τόνισε πως αυτός ο ενθουσιασμός που θα έχει η ομάδα του δεν αρκεί για να κερδίσει μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Επομένως αν ο ΠΑΟΚ καταφέρει να σκοράρει πρώτος είναι ξεκάθαρο πως αυτό τον ενθουσιασμό της Λέφσκι θα τον κάνει βαρύ και ασήκωτο άγχος για τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τον κόσμο της. 

Ο ΠΑΟΚ σήμερα αναμένεται να παραταχθεί με τον Βιεϊρίνια δεξιά και τον Σοάρες αριστερά. Ουδεμία έκπληξη από τη στιγμή που απουσιάζει ο Λύρατζης. Είναι το πρώτο ματς της σεζόν, κρίνεται στόχος, είναι το πρώτο από τα παιχνίδια ζωής ή θανάτου που έχει να δώσει ο ΠΑΟΚ μέχρι να μπει στους ομίλους και η εμπειρία του Βιεϊρίνια είναι πιο χρήσιμη από το ταλέντο του Σάστρε. 

Φυσικά το σημερινό ματς έχει και την παράμετρο... Κούτσιας. Αναφέρθηκε σε αυτόν ο Λουτσέσκου με κολακευτικά λόγια. Ο νεαρός γνωρίζει πως μαζί του θα έχει τους συμπαίκτες του. Αν έχει και την τύχη (που πάντα χρειάζεται) μπορεί να πανηγυρίσει νίκη έχοντας και ο ίδιος σκοράρει. Ο ΠΑΟΚ σήμερα δεν πρέπει να αγωνιστεί σκεφτόμενος πως υπάρχει και το ματς της 28ης Ιουλίου. 

Ας το δει ως νοκ άουτ αγώνα. Χωρίς θολούρα και με καθαρό μυαλό ας δικαιώσει τον Μιχαϊλοφ που χθες παραδέχθηκε: "Ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί και για να τον κοντράρεις δεν πρέπει να κανεις λάθη". Ας τα εκμεταλλευτεί ο Δικέφαλος στο έπακρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.