Φανταστική σεζόν χωρίς έναν έστω τίτλο δεν υπάρχει για τον ΠΑΟΚ

Στέλιος Γρηγοριάδης01 Ιουλίου 2022

Ξεπέρασε πάρα πολλές δυσκολίες πέρσι, είπε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στη συνέντευξη που έδωσε στο PAOK TV. Και, τελικά, ήταν μια… φανταστική σεζόν, γιατί ο ΠΑΟΚ τερμάτισε δεύτερος στο Πρωτάθλημα, πήγε στον τελικό του Κυπέλλου και έφτασε στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ.

Ποιές ήταν οι δυσκολίες; Οτι βρήκε στην ομάδα ορισμένους παίκτες που δεν είχαν τη νοοτροπία του νικητή, ότι όλη η ομάδα είχε μάθει να παίζει με διαφορετικό στιλ τα προηγούμενα δύο χρόνια, ότι υπήρξαν πολλά προβλήματα από τραυματισμούς και κορωνοιό και ότι το πρόγραμμα ήταν συνεχώς φορτωμένο με αγώνες.

Πρώτα-πρώτα, η σεζόν όχι μόνο δεν ήταν φανταστική, αλλά ήταν και αποτυχημένη. Στο Πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ έκανε το αυτονόητο, τερματίζοντας δεύτερος σε μια κούρσα για δύο και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον Ολυμπιακό, ενώ κινδύνευσε να τερματίσει τέτρατος, πράγμα που θα γινόταν αν δεν νικούσε στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ τον Παναθηναικό. Δεν το λες φανταστικό. Το λες αποτυχία, γιατί στόχος ήταν η κατάκτηση του τίτλου.

Στο Κύπελλο απέκλεισε ΑΕΚ και Ολυμπιακό, την ώρα που ο Παναθηναικός απέκλειε Αναγέννηση Καρδίτσας και Λαμία, αλλά στον τελικό έχασε από έναν πολύ κατώτερο αντίπαλο. Και όχι μόνο γιατί ο Λαόθ έκανε δώτο το πέναλτι στον Παναθηναικό, αλλά και γιατί ο ίδιος δεν μπορούσε να σκοράρει. Δεν το λες φανταστικό. Το λες αποτυχία, γιατί στόχος και στο Κύπελλο ήταν η κατάκτηση του τίτλου.

Στο Κόνφερενς Λιγκ προχώρησε αφήνοντας πίσω κατώτερους αντιπάλους, μεταξύ των οποίων φυσικά και η Γάνδη, την οποία απέκλεισε για να πάει στους 8. Μόλις, όμως, βρήκε εκεί απέναντί του μια ανώτερη ομάδα, τη Μαρσέιγ, αποκλείστηκε. Ναι, ήταν άτυχος γιατί το γκολ του Παγέτ μπαίνει κάθε δέκα χρόνια και το άλλο, στο πρώτο ματς, δεν θα “μετρούσε” αν υπήρχε VAR, αλλά στη ρεβάνς με τη γαλλική ομάδα πλήρωσε επίσης την αδυναμία του στο σκοράρισμα. Ούτε αυτό το λες φανταστικό. Ηταν, απλά, μια αξιόλογη προσπάθεια στην ευρωπιακή διοργάνωση στην οποία μετέχουν οι λιγότερο ισχυρές από τις κορυφαίες ομάδες των ευρωπαικών Πρωταθλημάτων.

Υστερα, αυτές τις δυσκολίες που ανέφερε ο Λουτσέσκου τις είχαν όλοι στην Ευρώπη. Τις είχαν όλες οι ομάδες που έπαιξαν στις ευρωπαικές διοργανώσεις. Στην Ελλάδα τις είχε και ο Ολυμπιακός. Και τραυματισμούς είχε και απουσίες από κορωνοιό είχε και κομβικές απουσίες λόγω του Κόπα Αφρικα είχε (που ο ΠΑΟΚ δεν είχε) και συνεχόμενα ματς είχε. Κι όμως. Ενώ ήταν ο χειρότερος Ολυμπιακός των τελευταίων χρόνων, πήρε το Πρωτάθλημα από τις 5 Δεκεμβρίου, από τη μέρα δηλαδή που ο ΠΑΟΚ “κατάφερε” να χάσει (και) από τον Ιωνικό.

Μπορεί όντως να πάλεψε με πολλές δυσκολίες πέρσι ο Λουτσέσκου, αλλά δεν είναι έντιμο να προσπαθεί να πείσει τον εαυτό του ότι τελικά οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε μια… φανταστική σεζόν. Και, βέβαια, πρέπει ήδη να έχει καταλάβει ότι φέτος θα παλέψει με ακόμη μεγαλύτερες και περισσότερες δυσκολίες. Αρχής γενομένης από την προσπάθεια να μοντάρει μια ομάδα στην οποία συγκεντρώνονται εντελώς ετερόκλητες μονάδες μεταξύ τους. Από τη μία ο Βιειρίνια, ο Μπίσεσβαρ, ο Ελ Καντουρί, από την άλλη ο Ντάντας, ο Κουαλιάτα και όλοι οι υπόλοιποι πιτσιρικάδες. Το παζλ του ρόστερ είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, αλλά είναι και περίπλοκο. Και, βέβαια, τους νεοφερμένους, εκτός του ότι πρέπει να τους σετάρει στη φιλοσοφία του, πρέπει και να τους ωριμάσει ποδοσφαιρικά το συντομότερο δυνατό, γιατί οι περισσότεροι είναι νεαροί.

Από εκεί και πέρα, πάλι φορτωμένο πρόγραμμα έρχεται αφού η ομάδα θα μάχεται σε τρεις διοργανώσεις ταυτόχρονα, πάλι θα υπάρξουν τραυματισμοί, πάλι θα προσβληθούν παίκτες από τον κορωνοιό και πάλι οι ίδιοι θα είναι οι στόχοι. Νταμπλ και όσο το δυνατό καλύτερα στο Κόνφερενς Λιγκ. Αν θέλει, λοιπόν, του χρόνου τέτοια εποχή, να μιλάει για μια φανταστική σεζόν που πέρασε χωρίς να λέει ψέματα ή να υπερβάλει, πρέπει ο ΠΑΟΚ να έχει κατακτήσει το Πρωτάθλημα, αν όχι το νταμπλ και να έχει φτάσει τουλάχιστον στους 8 του Κόνφερενς Λιγκ. Αλλιώς, η ρεαλιστική εκτίμηση θα έχει καταγράψει μια ακόμη αποτυχημένη χρονιά.

ΥΓ. Επιπρόσθετο πρόβλημα, για όλες τις ομάδες, θα δημιουργήσει φέτος το γεγονός ότι το Μουντιάλ θα γίνει τον χειμώνα. Το αγωνιστικό πρόγραμμα θα φέρει αλλαγές κόντρα στις συνήθειες των ελληνικών ομάδων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.