Φάνηκε πόσο αστεία είναι η ΕΕΑ μετά το δημόσιο στριπτίζ

Στέλιος Γρηγοριάδης31 Ιανουαρίου 2020

Αγαπητό Metrosport.gr

Ο χαρτοπόλεμος είμαι βέβαιος ότι δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ. Οι ανακοινώσεις του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ θα πέφτουν βροχή καθημερινά στην προσπάθεια των δύο πλευρών να κερδίσουν όλες τις μάχες των εντυπώσεων. Δεν το ενστερνίζομαι, προσωπικά, αλλά το αντιλαμβάνομαι. Καλώς ή κακώς, τα δύο στρατόπεδα νοιάζονται και για την κοινή γνώμη, προσπαθώντας να τη διαμορφώσουν ενόψει των οριστικών αποφάσεων από τα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα. Επιμένω, όμως, ότι το πιο σημαντικό είναι να ασχολούμαστε με την ουσία. Και η ουσία είναι να ακυρωθεί η διάτρητη εισήγηση της Ε.Ε.Α. και να αποδειχθεί ενώπιον των αθλητικών δικαστηρίων και του CAS ότι δεν συντρέχει λόγος επιβολής της όποιας ποινής σε βάρος του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης για τον λόγο ότι δεν υπάρχει ζήτημα πολυιδιοκτησίας.

Για το πρώτο σκέλος, νομίζω ότι η δουλειά των νομικών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι εύκολη. Αφ’ ενός έχουν σημαντικά στοιχεία για την τριγωνική σχέση Κυβέρνησης-Μαρινάκη-Ε.Ε.Α., αφ’ ετέρου, μετά τις χθεσινές εκπληκτικές δηλώσεις του Αρκούδη και της Μαρούπα στο Metropolis 95.5, αντιλήφθηκαν ακόμη και τα μωρά παιδιά ότι η εισήγησή τους έχει αξία λιγότερη και από τα σκουπίδια. Τα κριτήρια με τα οποία κατέληξαν στην εισήγησή τους ήταν αστεία, εξ’ ου και η δυσκολία να παρουσιάσουν το σκεπτικό τους, τέσσερις ολόκληρες μέρες μετά τη συνεδρίασή τους. Κόβω το κεφάλι μου ότι έχει δίκιο ο ΠΑΟΚ όταν λέει ότι περιμένουν να το συντάξουν οι νομικοί του Ολυμπιακού, γιατί μόνο αυτοί είναι ικανοί να επινοήσουν νομικά τεχνάσματα μήπως και δοθεί μια, κατ’ επίφαση έστω, σοβαρότητα σ’ αυτό το σκεπτικό.

Πριν φτάσουμε στις ποινές, πρέπει να δούμε αν υπάρχει αδίκημα. Η Ε.Ε.Α. έκρινε ότι υπάρχει αδίκημα. Πώς το έκρινε; Το καταλάβαμε από το χθεσινό δημόσιο στριπτίζ των ίδιων των μελών της. Πρώτο βήμα, λοιπόν, εκ μέρους του ΠΑΟΚ, να καταρριφθεί όχι μόνο η νομιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής, αλλά και η εγκυρότητα της εισήγησής της. Υστερα, όταν η υπόθεση φτάσει να εκδικαστεί από το Πρωτοβάθμιο της Σούπερ Λίγκα, την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και, αν χρειαστεί, το CAS, πρέπει ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη να αποδείξουν ότι δεν υπάρχει καμία πολυιδιοκτησία. 

Αν έχει προσβληθεί, αν έχει ακυρωθεί, αν έχει ξεφτιλιστεί, όπως της αξίζει, η εισήγηση της Ε.Ε.Α. θα υπάρχει ένα σημαντικό πρόκριμα. Κι αν τα έγγραφα ντοκουμέντα, βάσει των οποίων πρέπει να κριθεί η υπόθεση, αθωώσουν τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη στο θέμα της πολυιδιοκτησίας, θα περάσει μια για πάντα στη λήθη του παρελθόντος όλος ο θόρυβος που προκάλεσε ο “αδικημένος” Ολυμπιακός με τη σύμπραξη της κυβέρνησης.

Το αν προβλεπόταν υποβιβασμός και τώρα (με την τροπολογία) προβλέπεται αφαίρεση βαθμών για τις περιπτώσεις που όντως αποδεικνύεται πολυιδιοκτησία, είναι ένα ζήτημα που μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Είπαμε: Πριν φτάσουμε στην ποινή, βλέπουμε αν υπάρχει αδίκημα. Δεν προεξοφλούμε το αδίκημα για να συζητάμε για την ποινή. Αυτό το κάνουν μόνο στον Ολυμπιακό γιατί έτσι τους συμφέρει.

ΥΓ. Θα είναι ένα ακόμη τεράστιο λάθος της κυβέρνησης μια πιθανή διακοπή του Πρωταθλήματος.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.