Φαν Βέερτ VS Kούρτιτς: Τα δυο πρώτα «πιστόλια» 

Γιώργος Ζαΐρης23 Ιανουαρίου 2022

Η αλήθεια είναι πως με την έναρξη του Πρωταθλήματος κανείς δεν φανταζόταν πως την 19η αγωνιστική και με τις δυο ομάδες μάλιστα να έχουν από δυο ματς λιγότερα, σήμερα θα βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο δυο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές ως οι δυο πρώτοι σκόρερ της διοργάνωσης.

Ο πρώτος δεν είναι φορ, δεν είναι καν το «δεκάρι» δεν είναι καν επιθετικός. Ο δεύτερος είναι φορ και αυτό μπορεί εν μέρει να μην προκαλεί έκπληξη. Αλλά δεν είναι ο φορ μιας από τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες. Οπως και να έχει σήμερα στο Πανθεσσαλικό ο Κούρτιτς των 12 γκολ στο Πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει τον Φαν Βέερτ των 11 γκολ στην ίδια διοργάνωση.

 Αμφότεροι έχουν αφήσει πίσω τον Ελ Αραμπί, τον Καρλίτος αλλά και άλλους σπουδαίους σκόρερ. Και εδώ που φτάσαμε δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ούτε περιστασιακή ούτε πρόσκαιρη η μάχη για την πρωτιά στον πίνακα των σκόρερ στην φετινή Super League. 

Μπορεί να φαντάζει άκαιρη ή εν μέρει άδικη η σύγκριση τους αφού σε διαφορετικές θέσεις παίζουν, διαφορετικής ποιότητας συμπαίκτες έχουν σε ομάδες με διαφορετικούς στόχους αγωνίζονται. Ομως μια σύγκριση έστω και με τους αστερίσκους που ανέφερα πιο πάνω «ιντριγκάρει». 

Και η «Μ» και το metrosport.gr προσπαθούν μέσα από τα στατιστικά να συγκρίνει τα δυο πιο καυτά «πιστόλια» - ναι έτσι είναι – του Πρωταθλήματος. Αμφότεροι μετρούν την πρώτη τους σεζόν στο ελληνικό Πρωτάθλημα. 

Ο Αχιλλέας Μπέος από τη μια έφερε τον Φαν Βέερτ στη θέση του Δουβίκα. Ο 32χρονος Ολλανδός που αγωνιζόταν στην Ααλμποργκ (την πρώτη και μοναδική ομάδα μέχρι να βρεθεί στο Βόλο μακριά από την πατρίδα του) ήδη έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Από την άλλη ο Κούρτιτς. Μετά από μια δεκαετή παρουσία στην Ιταλία ήρθε στην Τούμπα και μέχρι στιγμής έχει σπάσει τα κοντέρ. 

Ο Σλοβένος σκοράρει ανά 2.8 τελικές προσπάθειες και αυτή τη στιγμή είναι ο δεύτερος στη σχετική στατιστική σε όλο το Πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Ολλανδός επιθετικός είναι στην τέταρτη θέση αφού πετυχαίνει γκολ ανά 3.8 προσπάθειες. Ο επιθετικός του Βόλου είναι ο δεύτερος παίκτης στην Super League με τις περισσότερες τελικές (40) ενώ ο Κούρτιτς στην 6η θέση με 33. 

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ έχει εκτελέσει επτά πέναλτι (έχει χάσει το ένα) ενώ ο Φαν Βέερτ έχει εκτελέσει δυο. Από τη στιγμή που είναι φορ ο Φαν Βεερτ έχει κερδίσει 13 κεφαλιές έναντι 6 του Κούρτιτς στην αντίπαλη περιοχή. Το εντυπωσιακό είναι πως ο Ολλανδός έχει δει την μπάλα να σταματά στο δοκάρι τέσσερις φορές μετά από προσπάθεια του ενώ αντίθετα ο Σλοβένος δεν έχει βιώσει ποτέ αυτό το... ξενέρωμα. Το «τι έχασες;» δυο φορές το έχουμε σκεφτεί για τον Κούρτιτς ενώ μια μόνο κλασσική ευκαιρία που δεν την έκανε γκολ είχε ο 32χρονος επιθετικός του ΝΠΣ.

Φαν Βέερτ VS Κούρτιτς

17 Αγώνες 15

11 Γκολ 12

1572' Χρόνος 1267'

40 Τελικές προσπάθειες 33

11/40 Γκολ/Τελικές προσπάθειες 12/33

1 Ασιστ 1

43 Πάσες 109

43 Λάθη 37

33 Φάουλ υπέρ 16

29 Φάουλ κατά 28

0 Κίτρινες κάρτες 2

0 Κόκκινες κάρτες 0

0 Αποβολές 0

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.