Φαμπιάνο: Αυτός είναι ο στόπερ που φέρνει ο Άρης

Δημήτρης Καλαϊτζής11 Ιουλίου 2021

Η αποχώρηση του Λίντσεϊ Ροζ-που συνεχίζει την καριέρα του στην Πολωνία και συγκεκριμένα στη Λέγκια Βαρσοβίας-από τον Άρη άφησε μεγάλο κενό στην άμυνα, με τους ανθρώπους των «κιτρινόμαυρων» να ψάχνουν έναν ικανό και ποιοτικό αντικαταστάτη του Γάλλου. 

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αρκετά, όμως σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στην Αλκμήνης εξετάζουν σοβαρά την περίπτωση του Φαμπιάνο Λέισμαν. Ο 29χρονος δεξιοπόδαρος κεντρικός αμυντικός προέρχεται από μια γεμάτη σεζόν στην Τουρκία, καθώς κατέγραψε 34 συμμετοχές με τη φανέλα της Ντενιζλίσπορ σε όλες τις διοργανώσεις, χωρίς ωστόσο να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα. 

Σύμφωνα με το transfermarkt ο ποδοσφαιριστής κοστολογείται 400.000 ευρώ, ενώ πριν έξι χρόνια η αξία του είχε φτάσει στο 1,5 εκατ. ευρώ. Την περίοδο εκείνη έπαιζε στην Κρουζέιρο με την οποία έναν χρόνο μετά πανηγύρισε το μοναδικό Πρωτάθλημα της μέχρι τώρα καριέρας του. Πλέον, είναι ελεύθερος και αναζητά την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη. 

Τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα τα έκανε στην Σαπεκοένσε με την οποία μέτρησε 135 εμφανίσεις και 14 γκολ (από το 2011 έως το 2014), ενώ το πρώτο του τέρμα το σημείωσε στις 15 Σεπτεμβρίου του 2012 απέναντι στην Caxias (4-0). 



Ακολούθησε η Κρουζέιρο, καταγράφοντας μόλις 28 συμμετοχές και 1 τέρμα σε διάστημα δυο ετών. Το αποκορύφωμα όμως ήταν ότι κατάφερε να στεφθεί πρωταθλητής στη Βραζιλία. 

Έπειτα, μεταπήδησε στην Παλμέιρας (27 συμμετοχές και 1 γκολ) και στη συνέχεια στην Ιντερνασιονάλ με την οποία μέτρησε 29 συμμετοχές. 



Το 2019 ήρθε η ώρα για τον Φαμπιάνο να αφήσει για πρώτη φορά την Βραζιλία και να ταξιδέψει στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Μποαβίστα. Με την ιβηρική ομάδα είχε μια γεμάτη σεζόν, καταγράφοντας 27 συμμετοχές. 




Μετά από μία χρονιά στην Πορτογαλία, ο 29χρονος αποχώρησε για να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία και την Ντενιζλίσπορ, όμως τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε ο ίδιος, καθώς η ομάδα υποβιβάστηκε στην δεύτερη κατηγορία. Μάλιστα, ο σύλλογος τερμάτισε ουραγός στην βαθμολογία και με την χειρότερη συγκομιδή στην άμυνα (77 γκολ παθητικό). 



Ο Βραζιλιάνος όπως ήταν φυσικό μετά τον υποβιβασμό της Ντενιζλίσπορ αποχώρησε από την γείτονα χώρα και εξετάζει τις προτάσεις που έχει στα χέρια του προκειμένου να δει που θα τον βρει η νέα αγωνιστική περίοδος. 

Μένει, να δούμε αν θα έρθει στην χώρα μας προκειμένου να προβάρει τα κιτρινόμαυρα. Ρόλο στην απόφασή του μπορεί να παίξει και το γεγονός ότι στην ομάδα του Άκη Μάντζιου βρίσκονται οι συμπατριώτες του Ντένις, Σάσα και Μπρούνο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.