Φάμελλος: «Έργα όπως η Νέα Τούμπα έχουν παγώσει ή καθυστερούν»

Metrosport Team15 Σεπτεμβρίου 2023

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος στην εισαγωγική ομίλια του στη Διεθνη Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Φάμελλος τόνισε ότι με ευθύνη της κυβέρνησης παρατηρείται καθυστέρηση ή πάγωμα σημαντικών έργων στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών και η Νέα Τούμπα.

«Οφείλω όμως να αναφερθώ και στη Θεσσαλονίκη και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που βιώνουν αποκλεισμό από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Μετρό μετράει καθυστέρηση 5 χρόνων.

Πολλά έργα που είχαμε ξεκινήσει έχουν παγώσει ή καθυστερούν Μουσείο Ολοκαυτώματος, γήπεδο ΠΑΟΚ, στρατόπεδο Κόδρα, Ανάπλαση ΔΕΘ, επέκταση λιμένα και σύνδεση με σιδηρόδρομο και εθνικό οδικό δίκτυο. Προσθέστε την καταδίκη από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την αέρια ρύπανση που επηρεάζει τη δημόσια υγεία, καταργήθηκε ο Φορέας προστασίας του Θερμαϊκού κόλπου, ενώ οδηγούμαστε σε ένα κυκλοφοριακό έμφραγμα του fly-over στον περιφερειακό.

Σε αυτά τα προβλήματα προσθέστε και την ακύρωση Εμπορευματικού Κέντρου για 4 χρόνια.

Για το λόγο αυτό οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι μία ευκαιρία ανάδειξης πολιτικού δυναμικού που δεν θα δεσμεύεται από τον κ. Μητσοτάκη και θα σχεδιάζει και θα διεκδικεί για την πόλη και την περιφέρεια» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.