Fair η συμφωνία ΠΑΕ ΠΑΟΚ-παικτών, το αυτονόητο έκαναν και οι δύο πλευρές

Δημήτρης Κανελλάκης02 Ιουνίου 2020

Δεν μου προκάλεσε καμία απολύτως έκπληξη η πληροφορία ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ τα βρήκε εύκολα και γρήγορα με τους ποδοσφαιριστές της, ως προς το σκέλος και της δικής τους συμμετοχής στην ζημιά που έγινε στην ομάδα εξαιτίας του lockdown και του μεγάλου χρονικού διαστήματος χωρίς αγώνες και χωρίς έσοδα.

Ασφαλώς και δεν έχουν ευθύνη γι' αυτό που έγινε οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ. Όπως και καμιάς άλλης ομάδας. Όμως, ευθύνη δεν φέρει ούτε η ΠΑΕ.

Οπότε, ο μοναδικός δρόμος σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διερεύνηση μιας συμφωνίας μέσω της οποίας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της κρίσης και στην επαναφορά στην φυσιολογική και πάλι σχέση μεταξύ τους.

Είναι μια... fair συμφωνία αυτή που επιτεύχθηκε ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ και στην ΠΑΕ. Όταν είσαι ποδοσφαιριστής σε μια ομάδα όπου επί σειρά ετών υπογράφεις συμβόλαια με πολύ καλούς όρους, αυτά που συμφωνείς γίνονται σεβαστά από την άλλη πλευρά, οι καταβολές των χρημάτων γίνονται στους συμφωνημένους χρόνους, δεν λες όχι σε μια μείωση σαν αυτή που προτάθηκε (12,5% σύμφωνα με το ρεπορτάζ), σε μια περίοδο κρίσης σαν αυτή που ζήσαμε τους 2,5 τελευταίους μήνες, με τις οικονομικές συνέπειες που είχε.

Βάζεις πλάτη, όπως έβαλαν οι παίκτες του ΠΑΟΚ, χωρίς δεύτερη σκέψη. Διότι ξέρεις ότι είναι μια κατάσταση πρόσκαιρη. Όπως, επίσης, ξέρεις ότι αν πετύχεις συγκεκριμένους στόχους, η διοίκηση της ΠΑΕ θα σε ανταμείψει, θα φροντίσει ώστε να μειωθεί το ποσοστό της δικής σου χασούρας, θα εκτιμήσει το γεγονός ότι δεν μπήκες στην διαδικασία να παζαρεύεις ή να κάνεις το... βαρύ πεπόνι σε μια πρόταση μείωσης των αποδοχών σου.

Έχω την εντύπωση ότι η συμφωνία για την μείωση στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών είναι και ένα σημάδι ενόψει των πλέι οφ, ως προς την ψυχολογία τους, ως προς τα κίνητρά τους, ως προς τα θέλω τους για να διεκδικήσουν το μέγιστο δυνατό από αυτό το ξεχωριστό κομμάτι της σεζόν, με όλες τους τις ιδιαιτερότητες λόγω των πρωτοκόλλων που πρέπει να τηρηθούν.

Φαίνεται, θέλω να πω, ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι αποφασισμένοι να μπουν ενωμένοι σε αυτή την μάχη και με το μυαλό τους μόνο στον στόχο και πουθενά αλλού...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.