Φαίνεται πως οι ανεμβολίαστοι οπαδοί θα αργήσουν να γυρίσουν στα γήπεδα

Δημήτρης Κανελλάκης18 Ιουνίου 2021

Ούτε με παραξενεύει, ούτε το βρίσκω παράλογο το σενάριο της επιστροφής στα γήπεδα -μόνο- των εμβολιασμένων οπαδών. Οσο διαρκεί η προσπάθεια για να χτιστεί το τείχος της ανοσίας, όσο η πανδημία θα είναι εδώ και δεν θα γίνονται όσα πρέπει από την πλευρά των πολιτών για να ξεριζωθεί ο κορωνοϊός, τέτοιου είδους μέτρα θα λαμβάνονται.

Ούτε προνόμιο είναι για τους εμβολιασμένους, ούτε διάκριση σε βάρος των ανεμβολίαστων. Οποιος το βλέπει έτσι, δεν θέλει να δει την πραγματικότητα. Κι η πραγματικότητα είναι πως ο κορωνοϊός θα νικηθεί μόνο όταν εμβολιαστεί οι επτά, τουλάχιστον, στους δέκα Ελληνες.

Πραγματικότητα, επίσης, είναι η ευθύνη όλων μας για την προστασία και των εμβολιασμένων και των ανεμβολίαστων. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο κρατώντας μακριά τους μεν από τους δε. Οταν μιλάμε, βέβαια, για μαζικές συγκεντρώσεις, όπως είναι το να βρεθείς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, σε μια συναυλία ή σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση με πάρα πολύ κόσμο.

Δεν μιλάμε, ασφαλώς, για την προσωπική επαφή ενός εμβολιασμένου με έναν ανεμβολίαστο, που υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει, διότι με λίγη προσοχή μπορούν να προστατευτούν και ο μεν και ο δε.

Νομίζω ότι έτσι θα γίνει, τελικά, και θα πρέπει να αρχίσουν να το παίρνουν απόφαση οι οπαδοί που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν σκοπεύουν να το κάνουν. Εκτιμώ ότι οι αποφάσεις των λοιμωξιολόγων θα τους στερήσουν τη δυνατότητα της επιστροφής στο γήπεδο, θα τους κρατήσουν μακριά, στα σπίτια τους να βλέπουν από την τηλεόραση τις αγαπημένες ομάδες τους.

Ετσι ώστε να είναι προστατευμένοι και οι εμβολιασμένοι οπαδοί αλλά και όλοι όσοι έχουν σχέση με τη διεξαγωγή ενός αγώνα. Παρεμπιπτόντως, ακόμη και οι εμβολιασμένοι υπάρχει περίπτωση να μην μπορούν όλοι να πάνε στο γήπεδο, διότι, κατά πάσα πιθανότητα, δεν θα επιτραπεί η χρησιμοποίηση του συνόλου των θέσεων αλλά ένα ποσοστό αυτών, που μοιάζει απίθανο να ξεπερνάει το 30-40%

Συμπερασματικά, έχουμε δρόμο αρκετό ακόμη μπροστά μας, νομίζω, έως ότου φτάσουμε στο σημείο της κανονικότητας για τους φιλάθλους, της προ-κορωνοϊού λειτουργίας των γηπέδων και, ειδικά οι ανεμβολίαστοι, θα χρειαστεί να κάνουν πολλή υπομονή...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.