Facebook, Twitter, Gmail, YouTube blackout;

Αλέξανδρος Τσίγγος15 Δεκεμβρίου 2020

Στις 10 Δεκεμβρίου, όλα τα παραπάνω σταμάτησαν να λειτουργούν. Μια δυσλειτουργία σε όλες αυτές τις υπηρεσίες που απαγόρευε τους χρήστες να έχουν πρόσβαση, η επέτρεπε την μερική πρόσβαση.

Μεμονωμένα, στο παρελθόν, κάθε μία από αυτές της εταιρείες που αποτελούν το κύρια εργαλεία για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, είχαν στιγμές δυσλειτουργίας.

Μα όλα μαζί; Ποτέ. Είναι διαφορετικό στην περίπτωση που τα δίκτυα και οι πάροχοι Internet έχουν πρόβλημα. Εκεί απλά δεν έχει ο χρήστης internet.

Αυτό όμως που συνέβη πέντε μέρες πριν δεν είχε ξανασυμβεί.

Συνδέεται ότι η CISA είναι η Εθνική Ασφάλεια Κυβερνοχώρου στις ΗΠΑ που έχει εκδώσει από την έναρξη λειτουργείας της πέντε (5) έκτακτες οδηγίες από την εποχή που ιδρύθηκε, με την προχθεσινή Έκτακτη Οδηγία; Και τι λέει αυτή;

Η πέμπτη Έκτακτη οδηγία της, αποκαλύπτει ότι το σύστημα ασφαλείας της SolarWinds Orion, ένα σύστημα που χρησιμοποιούν εκατοντάδες χιλιάδες στον κόσμο, κυβερνήσεις και εταιρείες, έχει παραβιαστεί εδώ και πολύ καιρό.

Αυτό έδινε πρόσβαση στους hackers στα δεδομένα, όλων των υπηρεσιών των ΗΠΑ, υπουργεία και δημόσιες υπηρεσίες, σε πέντε κλάδους του στρατού των ΗΠΑ και σε πάνω από 425 από τη λίστα κορυφαίων εταιρειών του Fortune 500, σε όλες οι κορυφαίες 10 εταιρείες τηλεπικοινωνιών, και όλες οι πέντε κορυφαίες λογιστικές εταιρείες.

Εδώ να αναφέρουμε ότι το σύστημα ασφάλειας το χρησιμοποιούν και κάποια Ελληνικά υπουργεία και υπηρεσίες!

Εδώ χρειάζεται η προσοχή μας τώρα γιατί, είναι και το σύστημα ασφαλείας που χρησιμοποιεί η Dominion Voting Systems, η εταιρεία που πρόσφερε την τεχνολογική υποστήριξη για την καταμέτρηση ψήφων στις εκλογές των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στις τέσσερις Πολιτείες που τα αποτελέσματα τους αμφισβητούνται σα νοθευμένα.

Πρόσθετα αποκαλύφτηκε, ότι ο δικαστής Κέβιν Ελσενχάϊνμερ, είχε δώσει κάτω από τον όρο της μυστικότητας, στο πλαίσιο μιας δικαστικής αγωγής που έγινε για την κομητεία Antrim με το αν τα αποτελέσματα ήταν νοθευμένα η όχι, το δικαίωμα στην εταιρεία ελέγχου ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων, Allied Security Operations Group, να ελέγξει τους τοπικούς σέρβερς και το πρόγραμμα της Dominion.

Ενώ η έκθεση ήταν γνωστή εδώ και μέρες, μόλις εχθές την άδεια να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα των ερευνών της.

Η εταιρεία εξιδεικευμένη και έχοντας πελάτες την CIA, Home Land Security κλπ, διαπίστωσε ότι το σύστημα της Dominion απαράδεκτα επιτρέπει την νόθευση της καταμέτρησης.

Μένει λοιπόν με όλα αυτά τα καινούργια στοιχεία, να δούμε τι θα περιλαμβάνει η έκθεση του Home Land Security και των υπηρεσιών ασφάλειας και πληροφοριών που θα δοθεί στον πρόεδρο Trump, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου. Ένα θετικό ναι πως επηρεάστηκαν οι εκλογές από ξένες δυνάμεις, δίνει στον πρόεδρο των ΗΠΑ να κηρύξει τις ΗΠΑ σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης και στρατιωτικό νόμο. (Προεδρική Οδηγία: την Εκτελεστική Εντολή 13848 Σεπτέμβριος του 2018)

Αν το προχθεσινό blackout των Facebook, Twitter, Gmail, YouTube, ήταν μια δοκιμή των συνεργατών αυτών για ένα blackout στην ενημέρωση, θα φανεί σύντομα.

Μέχρι τότε αν θέλετε κρατήστε ένα αντίγραφο των αρχείων σας.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.