F1: Ξεκινάει πρώτος ο Leclerc- «Τελευταίος» και καταϊδρωμένος ο Verstappen

Metrosport Team02 Οκτωβρίου 2022

Ο Charles Leclerc της Ferrari σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στα χθεσινά επίσημα δοκιμαστικά στη Marina Bay και θα βρεθεί στην πρώτη θέση της εκκίνησης.

Γεγονός που επαναλαμβάνεται για ένατη φορά στους 17 φετινούς αγώνες του πρωταθλήματος της Formula 1.

Δίπλα του θα ξεκινήσει ο Μεξικανός Sergio Perez με Red Bull, με τρίτο τον Βρετανό Lewis Hamilton (Mercedes), ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Max Verstappen (Red Bull), έμεινε όγδοος.



Ο Ολλανδός θεωρητικά θα είχε σήμερα την πρώτη ευκαιρία να «σφραγίσει» και τον φετινό τίτλο, όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να τερματίσει πρώτος, να πάρει τον ταχύτερο γύρο και από την άλλη o Leclerc να τερματίσει 8ος και κάτω.

Το «σενάριο» μοιάζει να απομακρύνεται μετά τα χθεσινά δοκιμαστικά, ωστόσο τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί στον κόσμο της Formula 1.

Ο Lewis Hamilton, έκανε χθες μια ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση, με το μονοθέσιο της Mercedes επιτέλους στα καλύτερά του και τον Βρετανό να πετάει. Όλα έδειχναν ότι θα είναι ο poleman, για πρώτη φορά φέτος, αλλά στο κλείσιμο των κατατακτηρίων ήταν εξαιρετικά γρήγοροι και οι Leclerc και Perez. Η διαφορά που χωρίζει τους τρεις ήταν μόλις 0,054 δευτερόλεπα. Ο ίδιος εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος στη συνέντευξη, μπροστά σε ένα κοινό που τον αποθέωνε ουρλιάζοντας και δήλωσε ότι ελπίζει για σήμερα τα καλύτερα.



Η όγδοη θέση του Μax Verstappen πάντως ήρθε με πολλά δράματα και νεύρα. Ο Ολλανδός έκανε έναν ακόμη γρήγορα γύρο όταν τον φώναξαν από την ομάδα του στα pit. Ακούστηκαν πολλά πολλά γαλλικά από τον Ολλανδό με τον Horner να παρεμβαίνει και να του λέει ότι θα τα πούνε στο γραφείο. Το μονοθέσιο του Ολλανδού θα ξέμενε από καύσιμα στο γύρο της επιστροφής στα pit, κάτι που θα είχε ποινή και έτσι αποφάσισαν από την Red Bull να τον βάλουν μέσα πριν κάνει το γρήγορο γύρο του. Πάντως στο πρώτο section που πρόλαβε και έκανε, δεν είχε βελτιώσει το χρόνο του, δύσκολα θα έπαιρνε την pole. 

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.