F1: «Η Haas δεν εμπιστεύεται καθόλου τον Σουμάχερ» δήλωσε ο Μάρκο

Metrosport Team05 Νοεμβρίου 2022

Το σενάριο ο Μικ Σουμάχερ να αποτελέσει παρελθόν από την Haas, είναι πολύ πιθανό, αφού ο Γερμανός πιλότος δεν έπεισε τους ανθρώπους της ομάδας με τις επιδόσεις του. Για την έλλειψη εμπιστοσύνης που μπορεί να οδηγήσει στο διαφαινόμενο «διαζύγιο» αλλά και για τον πιθανότερο αντικαστάτη του Σουμάχερ, μίλησε ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1/motorsport, Χέλμουτ Μάρκο.

«Όταν ασκείς τέτοια έντονη κριτική στον οδηγό σου δημοσίως, πράγμα που έχει συμβεί αρκετές φορές, αυτό δείχνει πως δεν υπάρχει καμία εμπιστοσύνη από την ομάδα. Βάσει αυτού, είναι δύσκολο να χτίσουν ένα μέλλον μαζί. Κρίνοντας ως τρίτος, το πρώτο μισό της σεζόν δεν ήταν καθόλου καλό, με πολλά ατυχήματα και συμβάντα να προκαλούν μεγάλες ζημιές. Αυτό είχε μεγάλες συνέπειες στην ομάδα. Αλλά υπάρχουν επίσης πολύ καλοί αγώνες σε Βρετανία και Αυστρία. Κατάφερε να βελτιωθεί πολύ στο δεύτερο μισό της σεζόν, αλλά είχε ατυχίες με τη στρατηγική της Haas και άλλα τεχνικά προβλήματα», ανέφερε ο Αυστριακός.

Ακόμα, ο Μάρκο εξέφρασε την άποψή του πως η Haas θα επιλέξει έναν οδηγό με εμπειρία και θα αποδεσμεύσει τον Σουμάχερ: «Ο Χούλκενμπεργκ έχει τα σωστά προσόντα και έχει αποδείξει την αξία του. Δίχως δοκιμές, έχει κάνει έκτακτες συμμετοχές σε αγώνες και πάντα αποδίδει καλά. Αυτό λέει πολλά. Αλλά για την ομάδα το πιο σημαντικό είναι το ποιος θα ηγηθεί εξασφαλίζοντας σταθερότητα για το μέλλον»;

Τέλος, ο Μάρκο ανέφερε πως η επιστροφή του Σουμάχερ είναι πολύ πιθανή το 2024, μιας και ολοκληρώνονται αρκετά συμβόλαια οδηγών στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.