F1: Απίστευτη ανατροπή και νίκη από το πουθενά για τον Πέρεζ

Metrosport Team06 Ιουνίου 2021

Ο Σέρτζιο Πέρεζ πήρε στο Αζερμπαϊτζάν την πρώτη του νίκη με τη Red Bull ενώ Φερστάπεν και Χάμιλτον δεν βαθμολογήθηκαν. Σε έναν αγώνα που τα είχε όλα...
Το μεγαλύτερο θέμα συζήτησης όμως ήταν η εγκατάλειψη του Μαξ Φερστάπεν ύστερα από αστοχία του πίσω ελαστικού 5 γύρους πριν από το τέλος και ενώ βρισκόταν με άνεση στην πρώτη θέση του αγώνα. Λίγους γύρους νωρίτερα ακριβώς με τον ίδιο τρόπο είχε εγκαταλείψει και ο Λανς Στρολ και αυτό ξεκίνησε μεγάλη συζήτηση για την ασφάλεια των ελαστικών.

Έπειτα από μια μακρά διακοπή, κατά τη διάρκεια της οποίας όσοι οδηγοί συνέχιζαν στον αγώνα μπορούσαν να αλλάξουν ελαστικά, τα μονοθέσια ξαναστήθηκαν στην εκκίνηση για έναν αγώνα sprint διάρκειας τριών γύρων. Πρώτος ο Πέρεζ, δίπλα του ο Χάμιλτον και πίσω του οι Φέτελ και Γκασλί. Ο Πέρεζ διατήρησε την πρώτη θέση αλλά ο Χάμιλτον πίσω του έκανε την προσπάθεια να περάσει αλλά δεν τα κατάφερε και βρέθηκε εκτός πίστας και τελευταίος στην κατάταξη.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ το εκμεταλλεύτηκε και πέρασε 2ος, ενώ ο Πιερ Γκασλί, ύστερα από μάχη με τον Λεκλέρ πήρε την 3η θέση στο βάθρο. Ο Σαρλ Λεκλέρ τερμάτισε 4ος, μπροστά από τους Λάντο Νόρις, Φερνάντο Αλόνσο, Γιούκι Τσουνόντα, Κάρλος Σάινθ, Ντανιελ Ρικιάρντο και Κίμι Ράικονεν.

Μετά το μεγάλο λάθος του Χάμιλτον, η ανατροπή που φαινόταν ότι θα έχουμε στην κορυφή του πρωταθλήματος δεν ήρθε τελικά, με τον Φερστάπεν να μένει πρώτος, τέσσερις βαθμούς μπροστά από τον Χάμιλτον, ενώ ο Πέρεζ πέρασε στην 3η θέση.

Αποτελέσματα GP Αζερμπαϊτζάν


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.