Έζησε έναν αποκλεισμό που δεν τον άξιζε, αλλά θέρισε αυτό που «έσπειρε» στο Τελ Αβίβ

Βασίλης Μάστορας12 Αυγούστου 2022

Μοιάζει με παιχνίδι της μοίρας. Ο Αρης στην Ευρώπη φτάνει μέχρι την βρύση, αλλά νερό δεν πίνει. Εγινε δύο φορές τα προηγούμενα χρόνια, έγινε και χθες το βράδυ με αντίπαλο την Μακάμπι.

Στο ίδιο έργο θεατές οι χιλιάδες φίλοι του που δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο «Κλ. Βικελίδης», μετέδωσαν ενέργεια στους παίκτες, αλλά η προσπάθεια πρόκρισης δεν ήταν εύκολη δουλειά. Γιατί όταν απέναντι σου έχεις μία ομάδα όπως η Μακάμπι, είναι ικανή αν δεν προσέξεις, στις τέσσερις τελικές να πετύχει γκολ. Αυτό που στην ουσία οδήγησε τους Ισραηλινούς στα πλέϊ οφ του Conference League. Γκολ που προήλθε από μία ολιγωρία του καλού κατά τα άλλα Μπράμπετς την ώρα που ο Αρης είχε στριμώξει τη Μακάμπι στα σχοινιά κι ήταν έτοιμος να την αποτελειώσει. 

Όπως θα μπορούσαν τα πράγματα να ήταν διαφορετικά αν ο Καμάτσο στις καθυστερήσεις του πρώτου αγώνα έστελνε την μπάλα στα δίχτυα. Αυτό είναι όμως το ποδόσφαιρο. Είναι το άθλημα των λαθών και τον λεπτομερειών. Εκεί όπου η Μακάμπι ήτα περισσότερο προσεκτική και κατάφερε να αποφύγει το τελειωτικό χτύπημα από τον Αρη. Οι «κίτρινοι» δικαίως έχουν το παράπονο ότι άδικα έχασαν το εισιτήριο της πρόκρισης. Η χθεσινή τους υπερπροσπάθεια απαιτούσε μεγαλύτερη ανταμοιβή από τη νίκη γοήτρου.

Ο Αρης έδειξε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα να προσαρμόζεται στις συνθήκες του. Παρότι το γήπεδο «κόχλαζε» δεν παρασύρθηκε σε παιχνίδι ενθουσιασμού. Αφού ξεπέρασε ανώδυνα την προσπάθεια της Μακάμπι να αιφνιδιάσει για να τον ρίξει από νωρίς στο καναβάτσο, άρχισε σιγά σιγά να γίνεται ο κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Ο Μπούργος έκανε δύο αλλαγές οι οποίες ήταν δικαιολογημένες σε σχέση με την εικόνα της ομάδας στον πρώτο αγώνα. Εβαλε το δεξιό άκρο της άμυνας τον Οντουμπάγιο, αντί του Εμπακατά και τον Πάλμα στην επίθεση αντί του Ματέο Γκαρσία.

Ο Αρης κατάφερε στο α’ ημίχρονο να έχει καλή μεσοαμυντική λειτουργία και να αφαιρεί από τους Ισραηλινούς το δικαίωμα να γίνουν απειλητικοί. Με τον Ιτούρμπε να κερδίζει σχεδόν όλες τις μάχες στο κέντρο του γηπέδου και να βοηθάει τόσο ανασταλτικά όσο και επιθετικά, οι «κίτρινοι» ανέβαζαν σιγά σιγά τις γραμμές. Προσπάθεια στην οποία είχαν σημαντική βοήθεια και οι ακραίοι Οντυομπάγιο και Πίρσμαν με τη συνεισφορά του Πάλμα στον άξονα και του Μαντσίνι από αριστερά. Τι έλλειπε από τον Αρη; 

Τα περισσότερο στοχευμένα γεμίσματα στην περιοχή της Μακάμπι. Είχε δύο καλές ευκαιρίες με Ντουκουρέ και Μαντσίνι, αλλά την καλύτερη στο 25ο σε εκτέλεση φάουλ από τον Πάλμα που η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι των Ισραηλινών. Όλα θα ήταν διαφορετικά αν ο Αρης είχε προηγηθεί σε εκείνο το σημείο.

Το 0-0 δεν απογοήτευσε τους «κίτρινους». Ανέβασαν ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο, με ηγέτη τον Μανού Γκαρθία που αντικατέστησε τον Ιτούρμπε, πίεσαν από τον άξονα και από τα άκρα, δημιούργησαν ευκαιρίες και πέτυχαν δύο γκολ. Αγωνίστηκαν μάλιστα επί 30’ με παίκτη παραπάνω. Δεν κατάφεραν όμως να πετύχουν το τρίτο γκολ που θα τους έστελνε στην παράταση, παρότι το άγγιξαν.

Περήφανες ήττες δεν υπάρχουν. Ολες οι ήττες φέρνουν απογοήτευση και δεν καταπίνονται εύκολα. Ο χθεσινός Αρης όμως και ο κόσμος του άξιζαν να πάρουν μία μεγάλη χαρά. Κρίμα…

FOCUS

Το «μέτωπο συνεργασίας» της ΕΠΟ δεν σπάζει με τίποτε κι αυτό φάνηκε χθες στην μυστική ψηφοφορία της Ε.Ε. για την εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου, Α’ Αντιπροέδρου και Ταμία. Κατόπιν της μυστικής ψηφοφορίας που διενεργήθηκε στις θέσεις εξελέγησαν: Αναπληρωτής Πρόεδρος: Παναγιώτης Δημητρίου (12 ψήφους επί 12 ψηφισάντων). Α’ Αντιπρόεδρος: Στέργιος Αντωνίου (12 ψήφους επί 12 ψηφισάντων). Ταμίας: Κλέαρχος Τζαφέρης (12 ψήφους επί 12 ψηφισάντων).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.