Βραζιλιάνος: Σε νίκησε μόνο ο καρκίνος μεγάλε Πελέ…

Μιχάλης Βραζιλιάνος31 Δεκεμβρίου 2022

Έζησα 13 χρόνια στην Βραζιλία... Την λάτρεψα αυτή τη χώρα, είναι η δεύτερη μεγάλη αγάπη μου. Όπως αγάπησα και τις ομορφιές αυτής της χώρας, κυρίως σε ό,τι αφορά στον… θηλυκό τομέα, την γαστρονομική ταυτότητά της αλλά -φυσικά- και το ποδόσφαιρό της.

Ένα βραζιλιάνικο ποδόσφαιρο το οποίο παρουσίασε στον κόσμο μας ιερά τέρατα… Από πού να αρχίσεις και που να τελειώσεις. Αρχίζεις από τους Ντιζάλμα Σάντος, Νίλτον Σάντος, Ζιλμάρ ντο Σάντος, Γκαρίνσα, Βαβά, Ζαγκάλο, Μπρίτο, Κάρλος Αλμπέρτο, Ζαϊρζίνιο, Ζέρσον, Τοστάο, Ριβελίνο, Οσκάρ, Φαλκάο, Σόκρατες, Σερέζο, Ζίκο, Ρονάλντο, Μπεμπέτο, Ροναλντίνιο, Ριβάλντο, Ρομάριο, Καφού, Ρομπέρτο Κάρλος και πάει λέγοντας και τελειώνεις… στον έναν και μοναδικό, τον Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, τον μεγάλο Πελέ…

Τον τρεις φορές πρωταθλητή κόσμου Πελέ, τον παίκτη που η κυβέρνηση της Βραζιλίας το 1961, «ανάγκασε» τον τότε πρόεδρο Ζάνιο Κουάντρος να απαγορεύσει την μετεγγραφή του σε οποιονδήποτε ευρωπαϊκό σύλλογο… Τον μεγάλο Πελέ ο οποίος έφυγε από την ζωή στα 82 του χρόνια έπειτα από μάχη ενός μήνα με τον καρκίνο.

Το ποδόσφαιρο λοιπόν, έχασε τον βασιλιά του την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2022. Εχασε τον πιο σπουδαίο παίκτη όλων των εποχών στην υφήλιο, τον ολοκληρωμένο παίκτη στον οποίον υποκλίθηκαν τεράστιες προσωπικότητες. Δεν θα σας κουράσω πολύ με λεπτομέρειες, άλλωστε λίγο πολύ όλοι έχετε διαβάσει δεξιά και αριστερά τα πάντα γύρω από το μαύρο διαμάντι του ποδοσφαίρου, ωστόσο, επειδή έζησα από κοντά κάποιες καταστάσεις καθώς πέρασα 13 χρόνια στην πανέμορφη Βραζιλία μου, αντιλήφθηκα με τον καλύτερο και πιο έντονο τρόπο την αγάπη των Βραζιλιάνων γι’ αυτή την τεράστια προσωπικότητα. Διαβάστε τη συνέχεια στο betboss.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news. Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.