Ευτυχώς υπήρχε και τρίτη δόση!

Metrosport Team20 Δεκεμβρίου 2021

Γράφει ο Θάνος Μπούζας

Τον ΠΑΟΚ δεν τον φτάνουν δυο δόσεις! Ήθελε και την τρίτη στο τελευταίο λεπτό του κανονικού αγώνα προκειμένου να αποκτήσει ανοσία στα πολλά αμυντικά λάθη που έδωσαν στον Αστέρα τη δυνατότητα να ελπίζει ακόμη και στη νίκη. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ εξαιτίας μιας αμυντικής παρωδίας που παρουσιάστηκε σχεδόν στην μισή ομάδα. Από αριστερά δεν υπήρχε Σίντκλεϊ, δεν μάρκαρε ο Μπίσεσβαρ και έξω από την περιοχή κανένας δεν εμπόδισε, ενώ υπήρχε ο χρόνος, το ελεύθερο σουτ. 

Αχίλλειος πτέρνα χθες ήταν ο Μιχάι που φέρει ευθύνη στα περισσότερα από τα λάθη που έγιναν αν και είναι σωστό να πούμε ότι γενικώς η αμυντική συμπεριφορά ήταν απαράδεκτη. Σε αυτό βέβαια συνετέλεσαν και οι περίεργες επιλογές του Λουτσέσκου. Δεν αφήνεις εκτός τον Μιχαηλίδη επειδή μόνο και μόνο θέλει να προστατέψεις τον Βαρέλα. Προέχει η ομάδα και το άμεσο συμφέρον της που δεν ήταν άλλο από τη νίκη χθες. Δεν είναι ποδοσφαιρικά σωστό να χρειάζεσαι τρία γκολ μέσα στην έδρα σου για να κερδίσεις.  Από την αρχή του αγώνα και μετά  το τακτικό λάθος του Μιχαηλίδη είδαμε για μια ακόμη φορά τον Μπίσεσβαρ αριστερά. 

Ένα επαναλαμβανόμενο λάθος που θέλει τον Ολλανδό και αριστερά και από την αρχή του αγώνα. Συνδυαστικά ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε σε όλο το πρώτο ημίχρονο . Ισοφάρισε στην δεύτερη ουσιαστικά επαφή- ευκαιρία του Άπκομ στο παιχνίδι, διότι  ο Δικέφαλος μπορεί να είχε τον έλεγχο αλλά ευκαιρίες δεν έκανε. Παρ’ όλα αυτά βρέθηκε να προηγείται πολύ γρήγορα στο σκορ στο δεύτερο ημίχρονο με το πέναλτι του Κούρτιτς. Εκεί ο Δικέφαλος θα έπρεπε να λειτουργήσει όπως με τα Γιάννενα. 

Να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους και να δημιουργήσει ευκαιρίες και γκολ. Δεν είχε όμως μέσα έναν ξεκούραστο Μπίσεσβαρ η οποιονδήποτε άλλο παίκτη που θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Ο Ζίβκοβιτς ήταν κλεισμένος, ο Κούρτιτς άρχισε να κουράζεται και αντί ο ΠΑΟΚ να φτάνει πιο εύκολα στο 3-1 κι άλλα αμυντικά λάθη, σε στημένη μπάλα έφεραν το 2-2. Ο Λουτσέσκου κάνει τις αλλαγές οι οποίες κατά τα 2/3 ήταν σωστές και δικαιολογημένες. Δεν καταλάβαμε γιατί βγήκε ο Τσιγγάρας και τον ρόλο του Μουργκ. 

Επίσης η είσοδος του Σφιντέρσκι ήταν πολύ αργοπορημένη (στο 86΄). Το καλό είναι ότι ο Αστέρας που την περασμένη Τετάρτη είχε ξεκουράσει πολλούς παίκτες , δεν έδειξε την απαιτούμενη προσοχή ενώ παραδόξως τα μαρκαρίσματα άρχισαν να χάνονται. Ο ΠΑΟΚ βγάζει τρεις κλασσικές ευκαιρίες από το 79' μέχρι το 81' και κερδίζει πέναλτι στο 89' σε μια φάση που ήδη είχε γίνει τετ α τετ. Συμπερασματικά για μια ακόμη φορά φάνηκαν τα ελλείμματα στο δυναμικό του ΠΑΟΚ, αλλά και ο πανικός που διακατέχει τον προπονητή. Πρέπει γρήγορα να του δοθούν τα όπλα προκειμένου οι δυο στόχοι να μείνουν ζωντανοί αλλά και να μειωθεί η διαφορά από τον Ολυμπιακό.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.