Τους είδαμε και τους νηφάλιους, ο πήχης του «ό,τι να' ναι» πάντα μπορεί και ψηλότερα

Μάνος Χατζάκης10 Απριλίου 2023

Η σοβαρότητα δεν είναι η αγαπημένη έννοια των εχόντων τα ηνία στη διαιτησία, κάτι δεκαετίες τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πλέον, δεν είναι ούτε η νηφαλιότητα, αντιθέτως είναι η ευρηματικότητα! Δύο έννοιες, που από την Κυριακή των Βαΐων του 2023, τείνουν να γίνουν ταυτόσημες. 

Ο Στιβ Μπένετ, με καταγωγή από την Αγγλία, χώρα που η κατανάλωση αλκοόλ είναι must, σαν συνταγή γιατρού ένα πράγμα, άκουσε, φαντάστηκε, έμαθε (πως οι δύο από τους τρεις διαιτητές, από την Πολωνία, που είχαν οριστεί για το ΑΕΚ-Άρης, ήταν μεθυσμένοι. Ο πήχης του «ό,τι να' ναι» πάντα μπορεί να μπει ψηλότερα. Γιατί, εικάζω, πως ο Μπένετ, αγνοεί τι σημαίνει αλκοόλ στην Πολωνία, άρα οι διαιτητές που αρχικά επέλεξε, μάλλον δεν ήταν γερά... ποτήρια. 

Ως γνήσιοι Πολωνοί, μπήκαν στον πειρασμό να πιουν, ε, ζαλίστηκαν και, ε, αντικαταστάθηκαν από τον νηφάλιο, Αριστοτέλη Διαμαντόπουλο, ο οποίος από 4ος, στο εν λόγω παιχνίδι, προβιβάστηκε σε πρώτο. Εξαιρετικά απλή διαδικασία. Και κάπως έτσι στα αυθαίρετα, χωρίς πολλές-πολλές εξηγήσεις, χωρίς καν να ακουστεί η θέση των Πολωνών, βρέθηκε να κάνει κουμάντο ο ρέφερι από την Αρκαδία. Και τι έκανε ο Διαμαντόπουλος; Ό,τι μπορούσε, για να σπρώξει διακριτικά την ΑΕΚ, προς την εστία του MVP του φετινού Άρη, Χουλιάν Κουέστα. Όχι, ο Διαμαντόπουλος δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα, απλώς, εισήγαγε έννοιες Mixed Martial Arts από κάποια πιο νηφάλια χώρα της Ασίας, όπως η Ταϊλάνδη. 

Το σκληρό παιχνίδι, στο δεύτερο ημίχρονο, εκ μέρους των παικτών της ΑΕΚ, πέρασε σε άλλο επίπεδο και, για να δει ΜΙΑ φάση, ο Διαμαντόπουλος (φάουλ του Ρότα στον Πάλμα), έπρεπε να σφυρίξει πέναλτι υπέρ της Ένωσης, για να γυρίσει πίσω τη φάση ο VAR, Ευαγγέλου. Κι αυτή ήταν η μόνη φάση που ο Αρκάδιος διαιτητής είδε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα. Στο μόνιτορ! 

Υ.Γ1: Ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση Σπάθα, την Κυριακή το βράδυ στο Mega, αναφορικά με το ποιος παρέλαβε τους Πολωνούς από το αεροδρόμιο. Θα ασχοληθεί κανείς παρακάτω, μήπως; 

Υ.Γ.2: Στις 30 Μαρτίου, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επικοινώνησε με τον πρόεδρο της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφέριν, ζητώντας του Elite διαιτητές. 

 Υ.Γ.3: Ακόμη υπάρχει δίλημμα Κουέστα ή Σιαμπάνης;

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.