Ευτυχώς ο αθλητισμός αντέδρασε με ψυχραιμία

Δημήτρης Κανελλάκης28 Φεβρουαρίου 2020

Είναι θετικό το γεγονός ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αποφάσισε να γίνουν κανονικά οι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες αθλητικές δραστηριότητες, να μην αναβληθούν κι αυτές όπως μια σειρά από εκδηλώσεις που επρόκειτο να γίνουν το προσεχές τριήμερο αλλά ακυρώθηκαν -για προληπτικούς λόγους- εξαιτίας του κορονοϊού.

Δεν θα μπορεί ο κόσμος να πάει σε καρναβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες ακυρώθηκαν για όλη την Ελλάδα, να μπορεί, τουλάχιστον, να πάει στο γήπεδο.

Ευτυχώς, ο αθλητισμός -σε πρώτη φάση- αντιδρά με ψυχραιμία. Σε αντίθεση με τους άλλους τομείς, όπου ο πανικός κυριαρχεί.

Καταλαβαίνω από τη μια πλευρά την κυβέρνηση, που προσπαθεί να λάβει τα μέτρα της. Από την άλλη πλευρά, όμως, οφείλω να επισημάνω ότι κάποια από τα μέτρα δεν είμαι σίγουρος αν βοηθάνε ή κάνουν χειρότερα τα πράγματα.

Οταν ακυρώνονται οι καρναβαλικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, το μήνυμα που στέλνεται είναι περίπου ότι μην πολυβγαίνετε από τα σπίτια σας, κάντε το μόνο αν είναι μεγάλη ανάγκη.

Είμαστε σε τέτοια κατάσταση; Υπάρχει τόσο σοβαρός λόγος να αποφεύγεται η συνάθροιση σε εξωτερικούς χώρους; Κι αν λαμβάνονται τέτοια μέτρα για μαζικές εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, τι θα πρέπει να ισχύει για τους κλειστούς χώρους;

Μήπως θα πρέπει να κλείσουν οι κινηματογράφοι, τα θέατρα, οι αίθουσες αναμονής στα αεροδρόμια της χώρας, να μην μπαίνει ο κόσμος στο μετρό και στα λεωφορεία, όπου ειδικά σε ώρες αιχμής είναι ασφυκτικά γεμάτα, κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο;

Κι αν λαμβάνουμε τέτοια μέτρα τώρα λόγω κορονοϊού, γιατί δεν το κάνουμε κάθε χρόνο, με την εποχική γρίπη; Γιατί δεν το κάναμε πριν από λίγο καιρό που η εποχική γρίπη... θέριζε, που είχαμε πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ανθρώπους όλων των ηλικιών να ταλαιπωρούνται και μάλιστα με συμπτώματα εντονότερα από αυτά που, λέγεται ότι, προκαλεί ο κορονοϊός;

Ελεγα και χθες ότι έχουμε αυτή την τάση της υπερβολής εμείς οι Ελληνες. Την έχουμε σε ακραίο βαθμό. Με συνέπεια και οι κυβερνήσεις να λειτουργούν ανάλογα και πολλές φορές να λαμβάνουν μέτρα που δεν χρειάζονται, μόνο και μόνο γιατί σκέφτονται τα στελέχη τους ότι είναι προτιμότερο να το... παρακάνουν παρά να πάνε με βάση την λογική κι αν στραβώσουν τα πράγματα μετά να φορτωθούν σε αυτούς οι ευθύνες.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.