Γκαρσία: «Ευτυχία για όσους αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα, θέλει χρόνο ο Κουαλιάτα»

Γιώργος Ζαΐρης26 Σεπτεμβρίου 2022

Ο Ουρουγουανός τεχνικός του ΠΑΟΚ Β΄ στην συνέντευξη που παραχώρησε στο metrosport.gr αναφέρθηκε αναλυτικά στους νεαρούς παίκτες οι οποίοι έπαιξαν με επιτυχία στην δεύτερη ομάδα του Δικεφάλου και πλέον συμμετέχουν ενεργά στις εκδηλώσεις της πρώτης ομάδας. 

Ο Πάμπλο Γκαρσία μίλησε αναλυτικά για τον Κουαλιάτα, τονίζοντας πως είναι δεκάρι, κατά συνέπεια το πιο λογικό είναι να αγωνιστεί σε αυτή την θέση.

-Πως πως εξελίσσεται η προετοιμασία ενόψει της έναρξης της νέας σεζόν; 

«Όπως πάντα γίνεται σκληρή δουλειά. Υπάρχουν αρκετά νέα παιδιά, η σεζόν η κυλάει προς το παρόν με τα φιλικά παιχνίδια που δίνουμε αυτή την περίοδο όπως πάντα. Πάντα θα ανεβαίνουν τα μικρότερα σε ηλικία παιδιά στην ομάδα από τις ακαδημίες, πρέπει να δουλεύουμε με όλους το ίδιο και με τους μεγαλύτερους και με τους μικρότερους. Ο στόχος μας είναι να εκπληρώσουμε όλα όσα έχουμε στο μυαλό μας για τη νέα σεζόν».  

-Υπάρχουν διαφορές στην ομάδα σε σχέση με την περσινή σεζόν και αν ναι, ποιες είναι αυτές; 

«Υπάρχουν διαφορές γιατί έχουμε αρκετούς καινούργιους παίκτες. Αυτό που θέλουμε πάντα να κάνουμε στον ΠΑΟΚ Β, είναι να παίξουν όσοι περισσότεροι γίνεται στην πρώτη ομάδα, είτε και σε άλλες ομάδες όπως έχει γίνει ήδη μέχρι τώρα. Πάντα υπάρχουν διαφορές από την στιγμή που στον ΠΑΟΚ Β μπαίνουν συνέχεια νέα πρόσωπα, νέα παιδιά. Πρέπει να δουλέψουμε μαζί τους σε όλους τους τομείς. Σε φυσική κατάσταση, σε τεχνική, σε ψυχολογία και στην τακτική, οπότε πάντα θα υπάρχουν αλλαγές στην ομάδα». 

-Πόσο σας χαροποιεί το γεγονός να βλέπετε παιδιά που έχετε δουλέψει μαζί τους όπως οι Λύρατζης, Τσαούσης, Κουλιεράκης, Κωνσταντέλιας να συμμετέχουν στα επίσημα παιχνίδια της πρώτης ομάδας; 

«Αισθάνομαι πολύ μεγάλη χαρά που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα. Πρέπει να εμπιστευόμαστε όλα τα παιδιά γιατί όλα αυτοί οι νέοι παίκτες έχουν την δύναμη να παίξουν στην επαγγελματική ομάδα του ΠΑΟΚ. Δεν θέλω να μιλήσω για ταλέντο, δεν μου αρέσει αυτή η λέξη, θέλω να πω ότι όλοι έχουν την δύναμη να αγωνιστούν. Όταν βλέπω τα παιδιά που έχω δουλέψει μαζί τους και παίζουν στην πρώτη ομάδα, να έχουν κάνει κάποιο λάθος, εμένα με πονάει περισσότερο από ότι τους ίδιους! Μόνο που τους βλέπω να παίζουν στην πρώτη ομάδα εσωτερικά με γεμίζει με ευτυχία, νιώθω μέσα μου την χαρά αυτή».

-Ποια είναι η κατάσταση του συμπατριώτη σας, του Κουαλιάτα και τι του λείπει ακόμα για να είναι απολύτως έτοιμος;

«Έχω δουλέψει μαζί του για λίγο. Όταν ένα παιδί φεύγει από την πατρίδα του τόσο μικρός, όπως είναι ο Κουαλιάτα, τότε υπάρχουν δυσκολίες. Το έζησα και εγώ αυτό, καθώς έφυγα από την Ουρουγουάη σε ηλικία 19 ετών και μέχρι τα 25 μου ζορίστηκα αρκετά. Έτσι και ο Κουαλιάτα έφυγε πολύ μικρός από την πατρίδα του και ίσως χρειάζεται λίγο χρόνο προσαρμογής. 

Από εκεί και μετά, από την στιγμή που τον απέκτησαν τον παίκτη, σίγουρα θα ξέρουν τους λόγους που το έκαναν. Θα χρειαστεί τον χρόνο του να δείξει ποιος είναι, χρειάζεται υπομονή, συγκέντρωση και σκληρή δουλειά από τον ίδιο για να δείξει αυτά που θέλει στο γήπεδο. Τον είχα σε δυο φιλικά παιχνίδια, είμαστε φίλοι, δεν είμαι σίγουρος ότι παίζει στην θέση του, γνωρίζουμε όλοι ότι είναι δεκάρι. Ίσως με τον καιρό παίξει στην θέση του και να δείξει τις ικανότητες που έχει».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.