Θα ορίσει διαιτητή Elite ο Κλάτενμπεργκ, ή θα ενδώσει πάλι στα «θέλω» του Ολυμπιακού;

Metrosport Team23 Απριλίου 2022

Ανεπαρκής για τα δεδομένα ενός πολύ σημαντικού αγώνα, όπως ήταν αυτός που διεξήχθη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης στην Τούμπα, κρίθηκε ο Ιταλός διαιτητής Κίφι. 

Μπορεί να μην έκανε το μεγάλο λάθος, αλλά οι αποφάσεις του, σε αρκετές περιπτώσεις προκάλεσαν τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των παικτών του ΠΑΟΚ και της εξέδρας.

Παρά τα αντικανονικά χτυπήματα των παικτών του Ολυμπιακού, ο Ιταλός Κίφι, έδειξε μόλις μία κίτρινη κάρτα στον Μανωλά στο 16ο λεπτό για βίαιο μαρκάρισμα στον Κούρτιτς και ανέχθηκε πολλές ακόμη περιπτώσεις, επιμένοντας σε παρατηρήσεις. 

Είναι ενδεικτικό το γεγονός, πως την δεύτερη κίτρινη κάρτα σε παίκτη του Ολυμπιακού, την έδειξε στον Παπασταθόπουλο, στο 89ο λεπτό, ενώ το παιχνίδι ολοκληρώνονταν.

Σε παίκτες του ΠΑΟΚ έδειξε κάρτες, στον Ακπομ στο 28ο λεπτό και στους Κρέσπο – Ντόουγκλας στο 68ο και 70ο λεπτό αντίστοιχα.

Στο VAR ο διαιτητής που επιλέχθηκε ήταν πιο έμπειρος.

Σαφέστατα, για να μην έχουμε παλινωδίες, στον δεύτερο ημιτελικό που θα γίνει στο Καραϊσκάκη, την ερχόμενη Τετάρτη, θα πρέπει ο Μάρκ Κλάτενμπεργκ να ορίσει ένα διαιτητή Elite. Είναι πασιφανές πως ο αρχιδιαιτητής που κάνει τα “χατίρια” του Ολυμπιακού τους τελευταίους μήνες και αμείβεται πλουσιοπάροχα με την ανοχή και των τριών μεγάλων του ποδοσφαίρου (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκού) οφείλει να σεβαστεί την επιθυμία όλων για ισονομία.

Ο επίσημος ΠΑΟΚ από την πλευρά του, πρέπει να πιέσει προς πάσα κατεύθυνση, ακόμη και με επίσημη ανακοίνωση εάν χρειαστεί, εφόσον διαπιστώσει πως ο Κλάτενμπεργκ επιδιώξει να φέρει έναν άπειρο διαιτητή, για τον δεύτερο αγώνα. Στο Καραϊσκάκη, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, ο ΠΑΟΚ θα κληθεί να διεκδικήσει μία ακόμη πρόκριση στον τελικό. 

Όπως συμβαίνει επί σειρά ετών. Για να είναι όμως δίκαιη η μοιρασιά, για να δοθεί αυτή η δυνατότητα, ο διαιτητής που θα επιλεχθεί, θα πρέπει να είναι έμπειρος, ικανός και από το πάνω ράφι. Οχι, σαν τον Ιταλό Κίφι, που επέλεξε ο Κλάτενμπεργκ για να ικανοποιήσει τα “θέλω” των Πειραιωτών.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.