Εύστοχη η πίεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον Κλάτενμπεργκ, πάντως ακόμη και οι πέτρες ξέρουν ότι ο Λαόθ έκανε δώρο το Κύπελλο στον ΠΑΟ...

Στέλιος Γρηγοριάδης24 Μαΐου 2022

Αγαπητή Metrosport

Πολύ εύστοχα (και με το ειρωνικό ύφος που αρμόζει) είναι τα δύο κεντρικά ερωτήματα που θέτει στον Κλάτενμπεργκ η ΠΑΕ ΠΑΟΚ

1. “Συστήνετε στην ετήσια εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών μας για θέματα διαιτησίας να τους προτείνουμε να διεκδικούν με το κεφάλι κάτω από το ύψος της μέσης την μπάλα, με την προσδοκία να τρακάρουν σε κάποιο πόδι;” - 2. “Συστήνετε να αποσύρουμε από τους ποδοσφαιριστές μας τη σύσταση να μην προκαλούν πιάνοντας τα γεννητικά τους όργανα σε πανηγυρισμούς μπροστά σε αντίπαλους οπαδούς, γιατί αυτό πια δεν επιφέρει ποινή;”

Σ’ αυτά τα δύο, μεταξύ και αρκετών άλλων, επίσης κομβικών, ερωτημάτων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ “παρακαλεί” τον Αγγλο αρχιδιαιτητή “να αναλάβει την ευθύνη των απαντήσεων”. Προσωπικά, δεν περιμένω απαντήσεις από δαύτον, αλλά και δεν με ενδιαφέρουν οι απαντήσεις του. 

Καλό είναι που αισθάνεται την πίεση του δικαιολογημένα εξοργισμένου επίσημου ΠΑΟΚ, αλλά δεν χρειάζεται να μιλήσει ο Κλάτενμπεργκ για να ξέρουμε ότι στον τελικό δεν έγινε ποτέ πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού και ότι ο Αϊτόρ θα έπρεπε να αποβληθεί μετά τη προκλητική και βλακώδη ενέργειά του. 

Οπως δεν χρειαζόμαστε απαντήσεις από τον Αγγλο για να θεωρήσουμε τουλάχιστον ύποπτη τη σπουδή του VARίστα στη φάση του υποτιθέμενου πέναλτι και την πλήρη αδιαφορία του στη φάση του Μιτρίτσα. Ακόμη, δεν χρειάζεται να πάρει θέση κανένας Κλάτενμπεργκ για να θεωρήσουμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο πολύπειρος Λαόθ έκλεισε τα μάτια σε δύο καραμπινάτα φάουλ, εκατοστά έξω από τη μεγάλη περιοχή, ένα σε βάρος του Ελ Καντουρί και ένα σε βάρος του Σβαμπ.

Ναι, ο ΠΑΟΚ ήταν κακός στα 80 λεπτά του τελικού και πρώτοι-πρώτοι το επισημάναμε από την πρώτη στιγμή. Ομως ο Παναθηναϊκός ήταν ακόμη χειρότερος. Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε απολύτως για να πάρει αυτό το Κύπελλο. Το πήρε γιατί του το έκαναν δώρο οι δύο ανεκδιήγητοι διαιτητές μ’ αυτή την απίθανη επινόηση του πέναλτι. Καλά το διατύπωσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Να βουτάνε οι παίκτες με το κεφάλι στο χόρτο και, ποιος ξέρει, μπορεί να βρίσκουν κανένα πόδι, οπότε θα κερδίζουν πέναλτι. Ας το θεσπίσουν επίσημα η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ στους κανονισμούς διαιτησίας.

ΥΓ. Είναι δύσκολο να διαμαρτύρεται για μια διαιτησία ξένων διαιτητών η ΠΑΕ που πρωτοστάτησε στην καθιέρωση της κλήσης ξένων διαιτητών στους μεγάλους αγώνες του Πρωταθλήματος και του Κυπέλλου. Είναι σα να αναιρεί τον ίδιο τον εαυτό της και την πολύ ωραία προσπάθεια που έκανε για να απαλλαγεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από τους (αν μη τι άλλο) ανίκανους Ελληνες διαιτητές. 

Σύμφωνοι. Αλλά δεν γράφει πουθενά ότι όλοι οι ξένοι διαιτητές που θα σφυρίξουν στην Ελλάδα θα τα πάνε καλά. Είναι ήδη πολλοί αυτοί που εκτέθηκαν και εξέθεσαν και τον Κλάτενμπεργκ που τους κάλεσε. Ο Λαόθ απλώς το τερμάτισε κι ας είναι από τους πιο έμπειρους. Αρα, ο ΠΑΟΚ έχει κάθε δικαίωμα να καταγγέλλει την απαράδεκτη διαιτησία του στον τελικό κι ας ήταν εκείνος που ουσιαστικά πέτυχε την ένταξη των ξένων διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.