Ευρωπαϊκό Κλειστού - Ανδρικόπουλος: «Το πίστευα, ελπίζω να δώσω μια χαρά με το μετάλλιο»

Παναγιώτα Χαλκιά03 Μαρτίου 2023

Με μια φοβερή εμφάνιση στον τελικό του τριπλούν ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέκτησε τη δεύτερη θέση και χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στην Κωνσταντινούπολης. 

Μετά το τέλος του αγώνα ο 26χρονος αθλητής δεν μπορούσε να περιγράψει τη χαρά του αλλά ταυτόχρονα δεν έκρυψε τη λύπη του για την απώλεια των δεκάδων ανθρώπων μετά τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη. 

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ υποστήριξε: «Δεν μπορώ να περιγράψω το πώς νιώθω. Είμαι πολύ χαρούμενος. Ήμουν σε πολύ καλή κατάσταση, από χθες το ένιωθα. Το πίστευα! Είδα ότι ο αγώνας είναι στα μέτρα που μπορώ να πηδήξω. Το πάλεψα μέχρι το τέλος και το έκανα στο πέμπτο άλμα. Αγωνιστήκαμε με ένα επιπλέον βάρος αυτές τις μέρες, όπως και θα αγωνιστούν και τα άλλα παιδιά. 

Αυτό που έγινε στη χώρα μας μάς άγγιξε. Ελπίζω αυτό το μετάλλιο να δώσει μια χαρά στην Ελλάδα. Το μάθαμε όταν ξυπνήσαμε το πρωί. Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ. Ένα συναίσθημα πολύ περίεργο. Μία δύσκολη κατάσταση για όλους τους Έλληνες και για μας. 

Σίγουρα μερίδιο στο μετάλλιο έχει η οικογένεια μου που με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια γιατί είναι μία προσπάθεια πολλών χρόνων. Ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Βασιλικός, ο κόσμος, που έχει έρθει, τα παιδιά της αποστολής, ο καθένας έχει το μερίδιό του».

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.