Ευρωμπάσκετ - Γ' Όμιλος: Με την αίγλη του Γιάννη διεκδικεί μετάλλιο

Παναγιώτα Χαλκιά01 Σεπτεμβρίου 2022

Στον τρίτο όμιλο του Ευρωμπάσκετ βρίσκεται η Εθνική Ελλάδος. Η γαλανόλευκη θα επιδιώξει να επιστρέψει στο βάθρο μετά από 13 χρόνια και, γιατί όχι, να διεκδικήσει μέχρι και το χρυσό μετάλλιο. 

Η Ιταλία έχει το πλεονέκτημα της έδρας και ένα ποιοτικό ρόστερ ενώ η Κροατία είναι πάντα επικίνδυνη. Μεγάλη Βρετανία, Ουκρανία και Εσθονία θα διεκδικήσουν λογικά το τέταρτο εισιτήριο. 

Ελλάδα

Ο Δημήτρης Ιτούδης έχει, ίσως, το πιο δυνατό ρόστερ όλων των εποχών. Η ποιότητα και η εμπειρία ξεχειλίζουν και σε συνδυασμό με τις ικανότητες του Γιάννη Αντετοκούνμπο η επιστροφή στο βάθρο είναι το ζητούμενο. Εφόσον, οι διεθνείς φτάσουν στα ημιτελικά, τότε θα μπορούν να σκεφτούν και το χρυσό μετάλλιο.

Προπονητής: Δημήτρης Ιτούδης

Αποστολή: Νικ Καλάθης, Κώστας Σλούκας, Τάιλερ Ντόρεϊ, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Μιχάλης Λούντζης, Λευτέρης Μποχωρίδης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Κώστας Παπανικολάου, Ιωάννης Παπαπέτρου, Θανάσης Αντετοκούνμπο, Δημήτρης Αγραβάνης, Λεωνίδας Κασελάκης, Γιώργος Παπαγιάννης, Κώστας Αντετοκούνμπο

Ιταλία

Η ατυχία της χτύπησε την πόρτα λίγες ημέρες πριν από το τζάμπολ της διοργάνωσης καθώς ο Ντανίλο Γκαλινάρι τραυματίστηκε και δεν μπορέσει να της προσφέρει τις υπηρεσίες του. Παίζει στο «σπίτι» της και η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι αυτονόητη. Θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά και μετέπειτα την είσοδο στη ζώνη των μεταλλίων.

Προπονητής: Τζιανμάρκο Ποτζέκο

Αποστολή: Μάρκο Σπίσου, Νίκο Μάνιον, Στέφανο Τόνουτ, Τομάσο Μπαλντάσο, Αλεσάντρο Πάζολα, Νίκολο Μέλι, Σιμόνε Φοντέκιο, Ακίλε Πολονάρα, Λουίτζι Ντατόμε, Τζιαμπάολο Ρίτσι, Πολ Μπιλίνγκα, Αμεντέο Τεσιτόρι

Κροατία

Η διάκριση είναι μονόδρομος για τους Κροάτες καθώς θα ήθελαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά τον αποκλεισμό από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Θα επιδιώξει να διεκδικήσει ένα μετάλλιο. 

Προπονητής: Νταμίρ Μουλαομέροβιτς

Αποστολή: Τζαλίν Σμιθ, Κρούνοσλαβ Σιμόν, Ντομινίκ Μαύρα, Τόνι Πέρκοβιτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Μάριο Χεζόνια, Ντάριο Σάριτς, Ρόκο Πρκάτσιν, Λόβρο Γκνίντιτς, Ίβαν Ράμλκιακ, Ίβιτσα Ζούμπατς, Κάρλο Μάτκοβιτς

Ουκρανία

Θα προσπαθήσει να τερματίσει στην τέταρτη θέση και να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση. Αν καταφέρουν οι Ουκρανοί να βρεθούν στα νοκ άουτ παιχνίδια θα έχουν πετύχει το στόχο τους και θα προσφέρουν και χαμόγελα στους συμπατριώτες τους που μάχονται ακόμη. 

Προπονητής: Άιναρς Μπαγκάτσκις

Αποστολή: Γιουσούφ Σάνον, Ντένις Λουκάσοβ, Μπόγκνταν Μπλίζνκιουκ, Ίλια Συντόροβ, Βιτάλι Ζότοβ, Σβι Μίχαλιουκ, Βολόντιμιρ Χερούν, Βιάτσεσλαβ Μπόμπροβ, Ιβάν Τσατσένκο, Άλεξ Λεν, Άρτεμ Πούστοβι, Ντμίτρο Σκάπιντσεβ

Μεγάλη Βρετανία

Οι Βρετανοί δεν πέρασαν από τα «παράθυρα» του Ευρωμπάσκετ και του Παγκοσμίου και βρέθηκαν απευθείας στην τελική φάση. Θα προσπαθήσουν να φτάσουν στη νοκ άουτ φάση του Βερολίνου. 

Προπονητής: Νέιθαν Ρέινκινγκ

Αποστολή: Τέντι Οκερεαφόρ, Λιουκ Νέλσον, Μοράγιο Σολουάντε, Μπέντζαμιν Μόκφορντ, Όβι Σόκο, Νταν Κλαρκ, Μάιλς Χέσον, Καρλ Γουίτλ, Πάτρικ Γουίλαν, Τζαμέλ Άντερσον, Γκάμπριελ Ολασένι, Καβέλ Μπίγκμπι-Γουίλιαμς

Εσθονία

Θέλουν να βρεθούν στην τέταρτη θέση του ομίλου και να βρεθούν στην επόμενη φάση του ομίλου. Έπειτα, αν οι διασταυρώσεις την ευνοήσουν θα διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. 

Προπονητής: Τζούκα Τοϊτζάλα

Αποστολή: Στεν Σοκ, Μάρτιν Ντόρμπεκ, Τζανάρι Γιοεσάρ, Κερ Κρίισα, Κρίστιαν Κουλαμάε, Σάντερ Ραϊέστε, Χένρι Ντρελ, Ματίας Τας, Σιμ-Σάντερ Βένε, Κρίστιαν Κίτσινγκ, Μαλίκ-Κάλεβ Κότσαρ, Ραούνο Νούργκερ. 

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η αγωνιστική - 2 Σεπτεμβρίου 

15:15 Ουκρανία – Μ. Βρετανία

18:00 Κροατία – Ελλάδα

22:00 Ιταλία – Εσθονία

2η αγωνιστική 3 Σεπτεμβρίου 

15:15 Μ. Βρετανία – Κροατία

18:00 Εσθονία – Ουκρανία

22:00 Ελλάδα – Ιταλία

3η αγωνιστική - 5 Σεπτεμβρίου 

15:15 Κροατία – Εσθονία

18:00 Μ. Βρετανία – Ελλάδα

22:00 Ουκρανία – Ιταλία

4η αγωνιστική 6 Σεπτεμβρίου 

15:15 Εσθονία – Μ. Βρετανία 

18:00 Ελλάδα – Ουκρανία

22:00 Ιταλία – Κροατία

5η αγωνιστική - 8 Σεπτεμβρίου 

15:15 Κροατία – Ουκρανία

18:00 Εσθονία – Ελλάδα

 22:00 Μ. Βρετανία – Ιταλία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.