Ευρωμπάσκετ - Δ' Όμιλος: Σερβία, το ξεκάθαρο φαβορί

Παναγιώτα Χαλκιά01 Σεπτεμβρίου 2022

Η Σερβία είναι η ομάδα που ξεχωρίζει στον τέταρτο όμιλο της διοργάνωσης. Η Τσεχία έχει τις δυνατότητες να κοιτάξει ψηλά ενώ στην επόμενη φάση θα επιδιώξουν να βρεθούν και οι Φιλανδία, Ισραήλ, Πολωνία και Ολλανδία. 

Σερβία 

Με το Νίκολα Γιόκιτς στη σύνθεσης της δεν μπορεί παρά να επιδιώξει το βάθρο και το χρυσό μετάλλιο. Είναι ένα μείγμα ταλέντου, ποιότητας και εμπειρίας. Μπορεί ο Πέσιτς να «έκοψε» τον Μίλος Τεόντοσιτς αλλά έχει δημιουργήσει ένα σύνολο δυνατό στην άμυνα και με ικανές επιλογές στην επίθεση. 

Προπονητής: Σβέτισλαβ Πέσιτς

Αποστολή: Βασίλιε Μίτσιτς, Νεμάνια Νέντοβιτς, Μάρκο Γκούντουριτς, Βάνια Μαρίνκοβιτς, Όγκνιεν Γιάραμαζ, Νίκολα Κάλινιτς, Ντέγιαν Νταβίντοβατς, Βλάντιμιρ Λούτσιτς, Μάρκο Γιάγκοντιτς - Κουρίτζα, Νίκολα Γιόκιτς, Νίκολα Μιλουτίνοβ, Ντούσαν Ρίστιτς

Φινλανδία

Θα επιδιώξουν να βρεθούν στη νοκ άουτ φάση και αν μπορούν να κάνουν ένα βήμα παραπάνω σε σύγκριση με το 2017 που έφτασαν στους «16». 

Προπονητής: Λάσι Τουόβι

Αποστολή: Πέτερι Κόπονεν, Μίρο Λιτλ, Σάσου Σάλιν, Έντον Ματσούνι, Ιλάρι Σεπάλα, Λάουρι Μάρκανεν, Σον Χαφ, Ελίας Βάλτονεν, Μίκαελ Γιάντουνεν, Χένρι Κάντονεν, Τοπίας Παλμι, Αλεξάντερ Μάντσεν

Τσεχία

Θα αγωνιστεί στο «σπίτι» της και θα επιδιώξει να κάνει την υπέρβαση. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι υποχρέωση και αν οι διασταυρώσεις την ευνοήσουν μπορεί να φτάσει και μέχρι τα ημιτελικά.

Προπονητής: Ρόνεν Γκίνζμπουργκ

Αποστολή: Τόμας Σατοράνσκι, Τόμας Βιοράλ, Βίκτορ Πούλπαν, Όντρεϊ Σεχνάλ, Ντέιβιντ Γέλινεκ, Τόμας Κίζλινκ, Βόιτεκ Χρούμπαν, Γιάρομιρ Μπόχατσικ, Βιτ Κρέιτσι, Μάρτιν Πέτερκα, Λούκας Παλίζα, Μαρτίν Κρις, Γιαν Βέσελι, Όντρέι Μπάλβιν, Πατρίκ Αούντα

Ισραήλ

Το πως θα παρουσιαστεί είναι αβέβαιο. Διαθέτει υλικό που μπορεί να μην είναι τόσο πλούσιο σε ταλέντο αλλά έχουν την εμπειρία μεγάλων παιχνιδιών. Θα προσπαθήσει να προκριθεί και να μην γίνει ο τελευταίος τροχός του ομίλου. 

Προπονητής: Γκάι Γκούντες

Αποστολή: Γιαμ Μάνταρ, Γκαλ Μέκελ, Ταμίρ Μπλατ, Γκάι Πνίνι, Ντένι Άβντιγια, Τομέρ Γκινάτ, Ρόμαν Σόρκιν, Γιόβελ Ζούσμαν, Ράφαελ Μένκο, Νίμροντ Λέβι, Τζέικ Κόεν, Ίνταν Ζάλμανσον

Πολωνία

Δεν τρομάζει αλλά αν μη τι άλλο είναι μια σκληρή ομάδα που μπορεί να δημιουργήσει μπελάδες. Θα επιδιώξει να πάρει το τέταρτο εισιτήριο και να βρεθεί στο Βερολίνο. Αν τα καταφέρει, μετά θα απολαύσει το ταξίδι και να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Προπονητής: Ιγκόρ Μίλιτσιτς

Αποστολή: Ματεους Πονίτκα, Έι Τζέι Σλότερ, Λούκας Κολέντα, Μίκαλ Μιτσάλακ, Γιακούμπ Σενκ, Άαρον Σελ, Τζέρεμι Σότσαν, Γιακούμπ Κουλιμπαλί, Γιακούμπ Γκάρμπας, Μίκαλ Κολέντα, Μίκαλ Σοκολόβσκι, Γιάροσλαβ Ζισκόφσκι, Αλεκσάντερ Μπαλτσερόβσκι, Αλεκσάντερ Ντζιέβα, Ντομινίκ Ολενίτσακ

Ολλανδία

Θα κατέβει στο παρκέ στοχεύοντας το εισιτήριο που οδηγεί στα νοκ άουτ παιχνίδια. Η αποστολή της δεν θα είναι εύκολη καθώς είναι θεωρητικά ο πιο αδύναμος κρίκος στον όμιλο και η απουσία του νέου αποκτήματος του ΠΑΟΚ, Γιανίκ Φουρνιέ, λόγω τραυματισμού στερεί επιλογές από τον προπονητή της.

Προπονητής: Μαουρίτσιο Μπουσκάλια

Αποστολή: Κέγιε Βαν Ντερ Βουρστ ντε Βρίες, Λιόν Γουίλιαμς, Σάρλον Κλουφ, Γουόρθι Ντε Γιονγκ, Μαρτίν Βέρβερς, Μοχάμεντ Κεράζι, Σέιν Χάμινγκ, Όλα Σάφτενααρ, Τζίτο Κοκ, Ρόλαντ Σάφτενααρ, Τζέσε Έντουαρντς, Ματ Χαρμς.

Το πρόγραμμα των αγώνων

1η αγωνιστική - 2 Σεπτεμβρίου 

15:00 Ισραήλ – Φινλανδία 

18:30 Πολωνία – Τσεχία 

 22:00 Σερβία – Ολλανδία 

2η αγωνιστική- 3 Σεπτεμβρίου 

15:00 Φινλανδία – Πολωνία 

18:30 Τσεχία – Σερβία 

22:00 Ολλανδία – Ισραήλ 

3η αγωνιστική - 5 Σεπτεμβρίου 

15:00 Πολωνία – Ισραήλ 

18:30 Τσεχία – Ολλανδία 

22:00 Σερβία – Φινλανδία 

4η αγωνιστική - 6 Σεπτεμβρίου 

15:00 Ολλανδία – Πολωνία  

18:30 Φινλανδία – Τσεχία 

22:00 Ισραήλ – Σερβία 

5η αγωνιστική - 8 Σεπτεμβρίου 

15:00 Φινλανδία – Ολλανδία 

18:30 Τσεχία – Ισραήλ 

22:00 Σερβία – Πολωνία

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.