Ευρωμπάσκετ 2022: Όρθιο το Ισραήλ στο θρίλερ με τη Φινλανδία

Metrosport Team02 Σεπτεμβρίου 2022

Στην παράταση κρίθηκε το θρίλερ του Ισραήλ με τη Φινλανδία για τον 4ο όμιλο του Ευρωμπάσκετ. Το Ισραήλ με κορυφαίο τον Ντένι Αβντίγια που είχε 23 πόντους και 15 ριμπάουντ επικράτησε με 89-87. Εντυπωσιακός από την άλλη πλευρά, αν και άστοχος (8/19) ο Λάουρι Μάρκανεν είχε 33 πόντους και 12 ριμπάουντ.

Η Φινλανδία μπήκε εντυπωσιακά στο παιχνίδι προηγούμενη με 27-16 στην πρώτη περίοδο όμως το Ισραήλ μέσα από την άμυνα του ισορρόπησε το παιχνίδι και στην εκπνοή του ημιχρόνου ισοφάρισε στους 40 πόντους παρότι ο Λάουρι Μάρκανεν είχε προλάβει να σημειώσει 17 πόντους.

«Πατώντας» στην ανατροπή της κατάστασης, το Ισραήλ είχε τον έλεγχο στην τρίτη περίοδο (61-58 στο 30’) αλλά το ματς έγινε θρίλερ. Ο Μάρκανεν έκανε το 75-77 με βολές και το 76-79 στα 52’’ όμως ο Αβντίγια ισοφάρισε στα 37’’ με τρίποντο. Το Ισραήλ έχασε την ευκαιρία να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια του αφού αστόχησε από κοντά ο Μέκελ και έτσι το ματς πήγε στην παράταση.

Εκεί ο Αβντίγια έκανε τη διαφορά με πόντους αλλά και καθοριστική άμυνα στο τέλος αν και η Φινλανδία είχε την ευκαιρία αλλά ο Κάντονεν αστόχησε σε τρίποντο στην εκπνοή.

Δείτε τη στατιστική του αγώνα ΕΔΩ

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.