Ευρωλίγκα: Σημαντικά παιχνίδια σε Κάουνας, Μόναχο και Βιτόρια

Metrosport Team28 Μαρτίου 2024

Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Παρτιζάν, η 32η αγωνιστική της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες-κρίσιμες αναμετρήσεις.

Η αρχή γίνεται στην Λιθουανία στις 19:30 όπου η Ζαλγκίρις Κάουνας (13-18) θα φιλοξενήσει την Αρμάνι Μιλάνο (14-17). Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία η Ζαλγκίρις με νίκη να ξαναμπεί στο κόλπο για την 10η θέση αλλά και να πιάσει την Αρμάνι στη βαθμολογία στις 14 νίκες και από την άλλη οι Ιταλοί να φύγουν από την Λιθουανία με το διπλό για να παραμείνει στην 10άδα στις θέσεις των play-in. Η ομάδα του Αντρέα Τρικέρι είναι στην 14η θέση προέρχεται από 2 πολύ σημαντικές νίκες επί της Βίρτους Μπολόνια 96-81 και της Μπασκόνια 94-76 μπαίνοντας ξανά στην μάχη. Η αντίστοιχη του Έτορ Μεσίνα στα τελευταία παιχνίδια κάνει την δικιά της αντεπίθεση με 3 νίκες σε 4 αγώνες Να υπενθυμίσουμε ότι την τελευταία θέση των play-in την διεκδικούν 6 ομάδες οι 2 που παίζουν στο Κάουνας και οι άλλες είναι: Παρτιζάν, Βαλένθια, Μπάγερν και Αναντολού Εφές. 

Μία μίση ώρα αργότερα στο Μόναχο η Μπάγερν (13-18) υποδέχεται την Μπαρτσελόνα (20-11). Οι Βαυαροί όπως και οι Λιθουανοί είναι 1 νίκη πίσω από την 10η θέση και φιλοδοξούν να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Μπαρτσελόνα για να φτάσουν και αυτοί στις 14 νίκες και να περιμένουν τα υπόλοιπα παιχνίδια κάποιο στραβοπάτημα από τις άλλες ομάδες για να είναι κοντά στις θέσεις των play-in. Από την άλλη οι Μπλαουγκράνα προέρχονται στην διαβολοβδομάδα από 2 ήττες από Φενερμπαχτσέ στη Κωνσταντινούπολη 88-74 και από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ αν και προηγήθηκαν με 16 πόντους στο πρώτο ημίχρονο είδαν τους πράσινους να κάνουν μία απίθανη ανατροπή και να ηττηθούν με 89-81 και ευελπιστούν στην Γερμανία να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα για να τερματίσουν στην 4άδα και στο πλεονέκτημα έδρας.

Την ίδια ώρα στις 21:30 στην Βιτόρια η Μπασκόνια (16-15) αντιμετωπίζει την Αναντολού Εφές (14-17). Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 9η θέση σε καλύτερη θέση από την Εφές και θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην 10άδα, ενώ όσον αφορά για τους φιλοξενούμενους το σημερινό ματς είναι πάρα πολύ σημαντικό αφού κυνηγάνε την 10η θέση με 3 νίκες σε 4 παιχνίδια, κέρδισαν τον Ολυμπιακό και την Πέμπτη έπαιξαν με τη φωτιά, αλλά δεν… κάηκαν στο εντός με την Άλμπα Βερολίνου κι έφτασαν σε μια νίκη ζωτικής σημασίας 85-84. Οι Τούρκοι έφτασαν να προηγούνται  με +13 στο ημίχρονο, ωστόσο χαλάρωσαν υπερβολικά στο 3ο δεκάλεπτο, με συνέπεια να δεχθούν  27-12 επιμέρους σκορ και να βρεθούν στο -2. Στο φινάλε το ματς έγινε θρίλερ, με τον Τζόουνς να σταματάει με τάπα τον Χέρμανσον στην τελευταία φάση και να χαρίσουν το ροζ φύλλο.

Τελευταίο ματς για σήμερα Πέμπτη 28 Μαρτίου διεξάγεται στην Γαλλία στις 22:00 με τον γαλλικό εμφύλιο Βιλλερμπάν-Μονακό. Οι δύο ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, διότι βρίσκονται στην προτελευταία θέση με 7 νίκες και 24 ήττες αλλά στις τελευταίες αγωνιστικές που απομένουν θα παίξουν χωρίς άγχος για να κερδίσουν τις εντυπώσεις. Οι Μονεγάσκοι αυτοί έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον, αφού βρίσκονται στην 3η θέση παρέα με  Παναθηναϊκό και Μπαρτσελόνα και φιλοδοξούν να πάρουν το διπλό για την 4άδα και το πλεονέκτημα έδρας στα playoff. 


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.