Ευρωλίγκα: Η αρχή του τέλους για τη Μονακό που… αδειάζει θέση

Γιώργος Πετρίδης27 Φεβρουαρίου 2026

Ανεξαρτήτως του πώς θα κυλήσει η υπόλοιπη σεζόν αν και είναι προφανές πως βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, για τη Μονακό φαίνεται πως δεν υπάρχει τρόπος να επιβιώσει στα δεδομένα της Ευρωλίγκας και είναι αναπόφευκτο να δημιουργηθεί μία ακόμη θέση για την επόμενη σεζόν.

Η γαλλική Εκίπ έκανε γνωστό πως η πλατφόρμα Skweek θα χάσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα που είχε στην Ευρωλίγκα από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, λόγω μη τήρησης των όρων της συνεργασίας με τη διοργανώτρια αρχή καθώς δεν ακολουθεί το χρονοδιάγραμμα των πληρωμών. Τι σχέση έχει αυτό με τη Μονακό; Η εταιρία Fedcom Media στην οποία ανήκει το Skweek είναι η ιδιοκτήτρια της Μονακό και η εξέλιξη αυτή θεωρείται ως «αρχή του τέλους» για την ομάδα του πριγκιπάτου στην Ευρωλίγκα.

Είναι φανερό ότι η Μονακό, ακόμη και αν αντέξει να βγάλει τη φετινή σεζόν, δεν θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της από την επόμενη. Έτσι πρακτικά θα δημιουργηθεί μία ακόμη θέση στη διοργάνωση που οδηγείται σε επέκταση με την προοπτική οι 30 ομάδες που υπάρχουν στο σημερινό format να γίνουν 32 ή 34 από την επόμενη σεζόν. Με δεδομένη και την αποχώρηση της Βιλερμπάν που επέλεξε τον δρόμο της FIBA άρα και του ΝΒΑ Europe, οι διεκδικήσιμες θέσεις θα είναι τέσσερις ή έξι, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων. Μια από αυτές βέβαια θα καταλάβει η ομάδα που θα κατακτήσει το φετινό Eurocup.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube

Βρείτε μας και στο spotify

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.