Ευρωλίγκα: Ενδιαφέροντα παιχνίδια σε Μαδρίτη, Βαλένθια και Μονακό

Metrosport Team07 Μαρτίου 2024

Εκτός από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Βίρτους Μπολόνια, η 28η αγωνιστική της Ευρωλίγκας περιλαμβάνει και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.

Η αρχή γίνεται στην Τουρκία στις 19:30 όπου η Αναντολού Εφές (11-16) θα φιλοξενήσει την Μπάγερν Μονάχου (12-15). Το παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό για διαφορετικούς λόγους. Από τη μία η Εφές να ξαναμπεί στη μάχη για τα play-in της διοργάνωσης και από την άλλη η Μπάγερν να μπει στις θέσεις 7-10. Οι Τούρκοι μετά από 2 νίκες στη σειρά έχασαν από την Παρτιζάν με 100-90 δείχνοντας μία βελτίωση με τον Μιγιάτοβιτς και ευελπιστούν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα διότι έμειναν λίγο πίσω στη βαθμολογία και να πλησιάσουν την 10άδα πιάνοντας τους φιλοξενούμενους και να μείνουν 1 νίκη πίσω. Από την άλλη οι Βαυαροί προέρχονται από τη νίκη επί του Ερυθρού Αστέρα, μετράνε στα τελευταία 4 παιχνίδια 3 νίκες και φιλοδοξούν να πιάσουν στις 13 νίκες Βαλένθια και Παρτιζάν.

Μίση ώρα αργότερα στο Πριγκιπάτο η Μονακό (17-10) υποδέχεται τον Ερυθρό Αστέρα (10-17). Οι Γάλλοι μετράνε 6 σερί νίκες στη διοργάνωση, είναι πολύ φορμαρισμένοι, νίκησαν την προηγούμενη αγωνιστική την Μπαρτσελόνα 67-77 και ευελπιστούν να τις κάνουν 7 για να παραμείνουν στην πρώτη 4άδα μαζί με Παναθηναϊκό και Βίρτους. Στην άλλη πλευρά οι Σέρβοι θέλουν να κάνουν ζημιά στους γηπεδούχους προκειμένου να τους ρίξουν από την 4η θέση και να μείνουν και αυτοί ζωντανοί στη μάχη για τις θέσεις των play-in.

Μία ώρα αργότερα στις 21:05 η Μακάμπι Τελ Αβίβ (14-13) αντιμετωπίζει τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Οι Ισραηλινοί έβαλαν τέλος στο αρνητικό σερί των τριών ηττών από Ρεάλ, Μπασκόνια και Εφές εκτός έδρας, επικρατώντας με το εμφατικό 106-71 της Άλμπα στο Βερολίνο. Παραμένουν σταθερά σε τροχιά play ins, που είναι πλέον και ο ρεαλιστικός τους στόχος στο τέλος της κανονικής περιόδου. Για να το εξασφαλίσουν, θα πρέπει απέναντι σε ομάδες όπως η Ζαλγκίρις στην τυπική έδρα τους (σ.σ. Βελιγράδι) να κερδίζουν. Η Ζαλγκίρις μετρούσε 4 νίκες σε 6 παιχνίδια αλλά η ήττα από τον Ολυμπιακό την προηγούμενη εβδομάδα, έβαλε «φρένο» στο εξαιρετικό σερί που είχε. Την άφησε σε ρεκόρ 11-16 και ουσιαστικά ψαλίδισε στο έπακρο τις πιθανότητές της για να προλάβει το… τρένο των play ins. Θα χρειαστεί υπερβάσεις που μπορεί να μην φτάσουν καθώς έχει απόσταση δυο νικών από την 10η θέση και αρκετές ομάδες που πρέπει να χάνουν για να αναρριχηθεί, αν εκείνη κερδίζει. Μακριά από το Κάουνας έχει κάνει 5 νίκες σε 14 αγώνες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί φόβητρο.

Στον ισπανικό εμφύλιο η Βαλένθια (13-14) φιλοξενεί την Μπαρτσελόνα (18-9). Οι «νυχτερίδες» βρίσκονται στην 9η θέση μαζί με την Παρτιζάν και παλεύουν να διατηρηθούν σε αυτή τη θέση. Αν εξαιρέσει κανείς την εξαιρετική τους εμφάνιση επιθετικά κόντρα στην Παλένθια και τη νίκη με 111-93 για το πρωτάθλημα, οι γηπεδούχοι προβληματίζουν το τελευταίο διάστημα. Μετρούν 4 ήττες στα 6 τελευταία ματς. Η Βαλένθια δεν τα κατάφερε στο τελευταίο ματς της κόντρα στη Βίρτους και ηττήθηκε με 87-74. Επίσης ηττήθηκε και εντός έδρας από τον Ολυμπιακό με 65-78. Οι «μπλαουγκράνα» έχασαν και αυτοί, δεν ήταν καλοί στο τελευταίο ματς τους κόντρα στη Μονακό για τη Εuroleague, αφού ηττήθηκαν με 67-77. Η ομάδα του Γκριμάου μετρά 5 νίκες και 2 ήττες στα 7 τελευταία ματς της. Αντιμετωπίζει αρκετές δυσκολίες μακριά από την έδρα της στη Εuroleague και έχει 4 ήττες στα 6 τελευταία ματς. 

Τέλος το τελευταίο ματς της ημέρας διεξάγεται στην Μαδρίτη όπου η Ρεάλ Μαδρίτης (22-5) κοντράρεται με τη Φενερμπαχτσέ (16-11) σε μία πολύ ωραία αναμέτρηση. Οι Μαδριλένοι μετά την επανέναρξη της διοργάνωσης ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό με 86-97 μετά από 12 σερί θετικά αποτελέσματα. Ωστόσο παρά την ήττα έχουν σχεδόν «κλειδώσει» την πρωτιά. Στην αντίπερα όχθη η Φενέρ είναι ιδιαίτερα καυτή καθώς την προηγούμενη αγωνιστική «πάτησε» την Μπασκόνια με το εντυπωσιακό 111-96, βρίσκεται στην 6η θέση μαζί με τον Ολυμπιακό και θέλει σήμερα να φύγει με το μεγάλο διπλό για να δώσει την τελική μάχη με τους «ερυθρόλευκους» για το απευθείας εισιτήριο των playoff.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σιαμήτρας

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.