ΕΥΠ: Γιατί τσεκάρει TikTok και Telegram μετά την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολ΄η

Metrosport Team19 Απριλίου 2024

Η ανάφλεξη της κατάστασης στη Μέση Ανατολή, η οποία ενισχύθηκε από την -μικρής κλίμακας-επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν, προκαλεί κινητοποίηση των ελληνικών αρχών και κυρίως της ΕΥΠ, της Αντιτρομοκρατικής και της Κρατικής Ασφάλειας. Ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θέλουν να προλάβουν.

Η απάντηση σχετίζεται με τον μεγάλο αριθμό μουσουλμάνων προσφύγων και μεταναστών, οι οποίοι διαμένουν στα κέντρα φιλοξενίας ανά την Ελλάδα, τη στιγμή που θεωρείται δεδομένο πως θα παρουσιαστεί σημαντική αύξηση των μεταναστευτικών ροών, μετά τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στη Μέση Ανατολή.


Σύμφωνα με το law & order, οι επικεφαλής υπηρεσιών Ασφάλειας έχουν στρέψει το ερευνητικό και πληροφοριακό ενδιαφέρον τους στο εσωτερικό κέντρων φιλοξενίας, επιδιώκοντας καθημερινή αναφορά των κινήσεων ατόμων, που κινούν υποψίες για πιθανή ριζοσπαστικοποίηση και εξτρεμιστικές ενέργειες.

 ΕΥΠ, Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και Κρατική Ασφάλεια έχουν θέσει σε διακριτική επιτήρηση σημεία και χώρους συγκέντρωσης ατόμων που προέρχονται από τις αντιμαχόμενες πλευρές, αυξάνοντας και εκεί τις υπάρχουσες επαφές και τους «συνδέσμους» επικοινωνίας.

Παράλληλα, η προσοχή των αρχών έχει στραφεί και στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το TikTok και το Telegram, καθώς θεωρούνται ως προορισμοί... στρατολόγησης ατόμων.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Μπείτε στην παρέα μας στο instagram

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook

Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube






Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.