Εύοσμος: Κρατούσαν αλλοδαπούς και ζητούσαν λύτρα!

Metrosport Team28 Οκτωβρίου 2021

Αλλοδαποί κρατούνταν παρά την θέλησή τους σε διαμερίσματα στον Εύοσμο.

Οι συντονισμένες ενέργειες αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνδυασμό με την έρευνα που διενήργησαν συνάδελφοί τους της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Μυτιλήνης οδήγησαν στη σύλληψη τριών ατόμων που ενέχονται σε υπόθεση αρπαγής και εκβίασης.


Πρόκειται για τρεις αλλοδαπούς 27, 24 και 20 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, εκβίασης και απόπειρας εκβίασης κατά συρροή και κατά συναυτουργία.


Στις 25/10 πραγματοποιήθηκε καταγγελία από δύο αλλοδαπούς στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Μυτιλήνης, σύμφωνα με την οποία άγνωστα άτομα είχαν απαγάγει τον αδερφό τους και ζητούσαν για την απελευθέρωση του το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ. Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ως τόπος κράτησης άγνωστη τοποθεσία στη δυτική Θεσσαλονίκη.


Άμεσα, υπήρξε κινητοποίηση αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και βραδινές ώρες την 26/10 ορίσθηκε παράδοση του χρηματικού ποσού στην ευρύτερη περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.


Στο σημείο παράδοσης μετέβη ο 50χρονος απαχθείς, καθώς επίσης και 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος αφού παρέλαβε το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, συνελήφθη.


Χθες (27/10) πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε διαμερίσματα στην περιοχή του Ευόσμου, όπου εντοπίσθηκαν και απελευθερώθηκαν οκτώ απαχθέντες αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί 24 και 20 ετών, ως απαγωγείς-συνεργοί.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.