Ευοίωνο γεγονός σε δυσοίωνη φάση για τον ΠΑΟΚ

Αρις Νικολάκης13 Φεβρουαρίου 2021

Μήτε κωφοί είμαστε, μήτε τυφλοί και φυσικά, αφουγκραζόμαστε. Κι ακούμε την οργισμένη αντίδραση των φίλων του «δικέφαλου». Και βλέπουμε το βάθος του θυμού τους. Κι αντιλαμβανόμαστε το πλάτος της απογοήτευσης τους…

Ο Πρωταθλητής και Κυπελλούχος ΠΑΟΚ του 2019 βλέπει το 2021 εκ του μακρόθεν την κορυφή της βαθμολογίας. Είναι απύθμενη η πίκρα τους. Όλοι έκαναν λάθη. Και τι λάθη; Μοιραία για τον ΠΑΟΚ. Αυτοί, οι φίλοι του «δικέφαλου» έδωσαν την πνοή και την ψυχή τους γι’ αυτόν. Οι άλλοι… Όλοι οι άλλοι μα όλοι ανεξαιρέτως με τα λάθη τους πότισαν φαρμάκι, αυτούς οι οποίοι τους κέρασαν ροδόσταμο!

Δεν είναι μία λυρική προσέγγιση. Είναι μία ειλικρινής και συναισθηματική καθώς αφουγκραζόμαστε τους φίλους του «δικέφαλου». Από το πέταγμα τους στο έβδομο ουρανό γκρεμίστηκαν στα έγκατα της γης.

Τούτο δε, επειδή μία ωραία πρωία ο Ραζβάν Λουτσέσκου την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια για άλλη γη, άλλα μέρη. Για περισσότερο χρήμα και λιγότερο άγχος. Κι όσα διέρρεε κι ίσως, διαρρέει ακόμη… Τα ακούμε βερεσέ! Ο Ρουμάνος κρέμασε τον ΠΑΟΚ…

Επειδή επίσης, ο Αμπέλ Φερέιρα διάβηκε την ωραία πύλη της Τούμπας με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του. Και δεν μπόρεσε ποτέ, μα ποτέ να ζήσει την πραγματικότητα επιμένοντας κάπου αλλού. Ο Πορτογάλος χάθηκε στο άγνωστο ταξιδεύοντας με βάρκα την ελπίδα. Μαζί του χάθηκε κι ο ΠΑΟΚ…

Κι ο κλήρος έπεσε στον Πάμπλο Γκαρσία. Αυτός εξάλλου για προπονητής ήταν ευχής των ΠΑΟΚτσήδων έργον. Παρέλαβε μια ομάδα με τα φρένα σπασμένα. Προσπάθησε (κακώς, κάκιστα αποδείχθηκε εκ των υστέρων βεβαίως βεβαίως…) κι ομάδα να ξαναφτιάξει και Πρωτάθλημα να διεκδικήσει. Με τα ίδια υλικά άλλη γεύση δεν φτιάχνεται! Η αποτυχία ήταν αναπόφευκτη.

Και τώρα; Βρίσκεται κι ο Πάμπλο Γκαρσία στο στόχαστρο. Προσπαθώντας να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα… Δέχεται σκληρή κριτική. Καλώς τη δέχεται. Δέχεται κι άδικη. Αυτήν κακώς την δέχεται…

Δεν είναι μάγος ο «Τσε». Δεν έχει το θαυματουργό ραβδάκι. Να μεταμορφώσει τον ΠΑΟΚ. Δεν οδήγησαν όμως, τον ΠΑΟΚ σε την απαράδεκτη (αγωνιστική) κατάσταση τα δικά του λάθη. Φυσικά και χρεώνεται λάθη. Δεν φταίνε πάντως αυτά επειδή ο ΠΑΟΚ βλέπει εκ του μακρόθεν την κορυφή της βαθμολογίας.

Κι εάν έπρεπε να φτιάξουμε μία βαθμολογία για τις ευθύνες της κατάντιας του ΠΑΟΚ… Ουραγός θα ήταν ο Πάμπλο Γκαρσία κατά την πάντα ταπεινή μας άποψη.

Συμφωνούμε δε, με εκείνους τους φονταμενταλιστές ΠΑΟΚτσήδες οι οποίοι αρνούνται, να πανηγυρίσουν επειδή η ομάδα τους έκανε επίδειξη με τη Λάρισα στο Κύπελλο, επειδή γύρισε από την κόλαση (δίχως να φθάσει στον Παράδεισο) στον αγώνα με τον Απόλλωνα κι επειδή ξεπέρασε με ευρειών διαστάσεων σκορ τελικά, τη Λαμία.

Συμφωνούμε βέβαια, και με εκείνους οι οποίοι – παρά την οργή και τη αγανάκτηση τους – ελέγχουν την θλίψη τους. Δεν της αφήνουν περιθώρια , να εξελιχθεί σε παραφροσύνη. Και στηρίζουν αναφανδόν την επένδυση της ευεργέτιδας οικογένειας Σαββίδη στον Πάμπλο Γκαρσία.

Ουδείς είναι σε θέση, να εγγυηθεί κέρδη από αυτήν την επένδυση. Είναι όμως, η μοναδική διέξοδος από το αδιέξοδο του ΠΑΟΚ. Δεν είναι μάγος – επιμένουμε – ο «Τσε». Δεν είναι κι οι συνθήκες υπέρ του. Δεν είναι υπέρ του και τα δεδομένα αλλά… Είναι ψυχή κομμάτι από την ψυχή του ΠΑΟΚ. Αυτό το γεγονός σε αυτήν την χρονική περίοδο και σε αυτήν την απαράδεκτη αγωνιστική) κατάσταση είναι απόλυτα ευοίωνο για τον ΠΑΟΚ! Και μάλιστα σε δυσοίωνη φάση.

Και να μας επιτρέψτε – παρακαλούμε θερμά – να επιμένουμε στο …θέσφατο – επειδή τελικά, περί τέτοιου πρόκειται - πως ο ΠΑΟΚ είναι υπεράνω πάντων! Το ρηθέν - επί προεδρίας του στην ΠΑΕ - από τον Θοδωρή Ζαγοράκη (αν και το είπε πάντως, δεν το πράττει) είναι η ουσία. Αυτή είναι (και) σήμερα το ζητούμενο στον ΠΑΟΚ. Αν και κυριαρχούν οι εντυπώσεις…

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.