Ευλογούσαν τα εγκλήματα αβαντάροντας τα λαμόγια

Δημήτρης Μπούζας10 Φεβρουαρίου 2021

INFO: Ένα ιδιόμορφο αυτοκαταστροφικό σύστημα καλλιέργησε μέσα στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» μια αρρωστημένη νοοτροπία ασυλίας και συγκάλυψης ενόχων και τραγικών λαθών.


Είναι άβολο μέσα στην ανησυχία και τον προβληματισμό παραμονές μάλιστα σημαντικών αγωνιστικών υποχρεώσεων, να είσαι αναγκασμένος να ασχοληθείς με τις δυσάρεστες εξελίξεις που οδηγούν σε αδιέξοδες καταστάσεις τον λαοφιλή σύλλογο. Όμως μια σειρά από γεγονότα που συνοδεύονται από περίεργες συμπεριφορές, δεν σου επιτρέπουν να μένεις σιωπηλός στη συγκεκριμένη περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν να γυρίζεις την πλάτη σου βλέποντας πως η κατάσταση διαιωνίζεται και συνεχίζει να πληγώνει και να προκαλεί θλίψη και απογοητεύσεις. 

Στο σημερινό σχόλιο θα μπορούσαμε να αναφερθούμε στα όσα και τόσα παράλογα και ανεπίτρεπτα και σκανδαλώδη συνέβησαν και εξακολουθούν να συμβαίνουν με συγκεκριμένους πρωταγωνιστές και με τις επίσης γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Θα μπορούσαμε επίσης να σας υπενθυμίσουμε πόσες φορές από αυτές εδώ τις στήλες προειδοποιήσαμε για τα επερχόμενα δεινά και απευθυνόμενοι στον μεγαλομέτοχο του ζητούσαμε να επέμβει άμεσα. 

Το τελευταίο SOS το εξέπεμψαν οι «Ελεύθερες Σκέψεις» με τίτλο «Ο ΠΑΟΚ πορεύεται χωρίς πυξίδα και με ανοιχτές τις πληγές του». Βέβαια διαχρονικά είχαμε αναδείξει και καταδείξει όλες τις πυορροούσες πληγές, αποκαλύπτοντας το ρόλο συγκεκριμένων νταραβερτζήδων, διαμεσολαβητών και αετονύχηδων μανατζαραίων που «κατασπάραξαν» τον Ιβάν. Ήμασταν οι πρώτοι που χαρακτηρίσαμε την όλη ιστορία σε ένα κυνικό και ξεδιάντροπο φαγοπότι. Αλήθεια πόσοι αξιόλογοι μεταγραφικοί στόχοι χάθηκαν παρά τη γενναιοδωρία του Ιβάν, εξαιτίας κάποιων σκοτεινών «διεργασιών» που βόλευαν καπάτσους και φίλα διακείμενους μανατζαραίους οι οποίοι άνετα πλασάριζαν τα παλτά τους; Μερικοί από τους ξενόφερτους Μεσσίες δούλευαν μόνο με τον δικό τους τρόπο. Με το δικό τους μαγαζί. Αφαιρώντας έτσι την δυναμική της οικονομικής ισχύος που είχε ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη να πάρει ό,τι καλύτερο υπήρχε στην αγορά. 

Πολλές φορές λοιπόν διαπίστωσε κανείς ότι το καλύτερο δεν ερχόταν στην Τούμπα αλλά πήγαινε κάπου αλλού. Πέρα όμως από όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω και στο περιθώριο τους είμαστε υποχρεωμένοι να υποστηρίξουμε ότι στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» σιγά – σιγά και με το χρόνο και δεδομένης της μεγάλης απόστασης Ροστόφ – Θεσσαλονίκης άρχισαν να καλλιεργούνται σκέψεις μιας ιδιόμορφης αυτονομίας διαχείρισης υποδεέστερης σημασίας θεμάτων, οι οποίες δεν χρειαζόντουσαν την έγκριση του μεγαλομετόχου. Κινητικότητα σε εγχώριες παραμέτρους που αφορούσε δημόσιες σχέσεις, ΜΜΕ, σωματειακές εκδηλώσεις και ότι άλλο παρεμφερές. Η ιδιόμορφη αυτονομία όπως αποδείχθηκε είχε σαν αποτέλεσμα πρωτίστως την δημιουργία μιας ισχυρής μιντιακής κάλυψης, η οποία ήταν σε θέση να περάσει προς τα έξω ότι βόλευε το σύστημα. Το μαύρο γινόταν εύκολα άσπρο, τα μεγάλα λάθη δεν είχαν ενόχους και τα σκουπίδια επί μονίμου βάσεως και με μεγάλη άνεση έμπαιναν κάτω απο το χαλάκι. Αθέμιτα ή μη υπήρξε κατευθυνόμενη προστασία και αβάντα σε λαμόγια, σε τεχνικούς διευθυντές που ήταν ένοχοι τραγικών σφαλμάτων, σε κόουτς που ήθελαν να απαλλαγούν από ενοχλητικούς παίκτες και να τους αναπληρώσουν με δικούς τους, όπως επίσης και επικάλυψη καταστάσεων οι οποίες έφεραν το σύλλογο ένα βήμα πριν τον εξευτελισμό. Ευθύνες δεν υπήρξαν για κανέναν. Όλο αυτό το σύστημα στάθηκε όρθιο για αρκετό καιρό και δεν ξέρουμε ως πότε θα διατηρηθεί η δύναμη του και η επιροή του. Έχει τεράστιες ευθύνες για το μοιραίο πισωγύρισμα του ΠΑΟΚ, για το ξεγύμνωμα της ομάδας, για την μη ενίσχυση της και για ότι έχει συμβεί και πρόσβαλε το γόητρο του συλλόγου και το φιλότιμο του περήφανου λαού του ΠΑΟΚ. Εδώ θα σταματήσουμε όμως για έναν και μόνο λόγο. Για να δώσουμε λίγο χώρο σε όσους πονούν και αγαπούν τον ΠΑΟΚ (ανάμεσα τους κι εμείς), αλλά και την ευκαιρία να σκεφτούν πως υπάρχει ακόμα κάποια ελπίδα να αλλάξει η κατάσταση και η ομάδα να συνέλθει. Κάτι τέτοιο σε ότι έχει σχέση με τη διοίκηση το βλέπουμε λίγο χλωμό.

ΥΓ1: Πούλησε με 1,2 εκατομμύρια ευρώ τον Πέλκα που μέσα σε δύο μήνες ήρθε για αυτόν πρόταση για πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ, δεν πήρε κανέναν παίκτη από όσους ζήτησε ο προπονητής που έβλεπε την ομάδα του αδύναμη και με πολλά προβλήματα, διαψεύστηκε κι έχασε τον Κροβίνοβιτς ένα αξιόλογο εξάρι και τον πήρε η Νότιγχαμ Φόρεστ. Ήταν έτοιμες οι λύσεις που θα βοηθούσαν τον Γκαρσία, ο Φεράρι και ο Χαρίσης και όμως ούτε ασχολήθηκε. Αυτός είναι και παραμένει τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ. Και το πιο σημαντικό; Έχει και υποστηρικτές!

ΥΓ2: Για τις αποκαλύψεις που ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας κι έχουν σχέση με το αμαρτωλό «Καραϊσκάκη» θα αναφερθούµε εκτενέστερα αύριο.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.