Εύκολη πρόκριση για τον ΠΑΟΚ, χωρίς να σπαταλήσει δυνάμεις

Δημήτρης Κανελλάκης13 Φεβρουαρίου 2020

Πολύ εύκολα πήρε την πρόκριση ο ΠΑΟΚ στην επόμενη φάση του κυπέλλου. Σχεδόν στο ρελαντί...

Ο ΠΑΟ δεν του έβαλε καθόλου δυσκολίες. Δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που νίκησε πριν από λίγο καιρό στο ματς πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ουσιαστικός. Ηξερε τι ζητούσε στο ματς. Μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, τακτικά όμως ήταν έτσι όπως έπρεπε ώστε να πετύχει τον στόχο του.

Μεσοαμυντικά ήταν αποτελεσματικός, δεν έδωσε δικαιώματα στον ΠΑΟ για να ανοίξει το ματς, να τρέξει, να βρει ελεύθερους χώρους, να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Ινγκασον, Βιεϊρίνια, Γιαννούλης έκαναν πολύ καλή δουλειά, αρκετά καλός ήταν και ο Βαρέλα. Οταν σε ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό, με τον γηπεδούχο να έχει χάσει στον πρώτο αγώνα και να είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει, να επιτεθεί, να απειλήσει, δέχεσαι μόνο τέσσερις τελικές, δεν έχεις να φοβηθείς πολλά πράγματα.

Ολο το παιχνίδι, πάντως, ήταν στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΟΚ δεν δέχτηκε γκολ στην πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς που ήταν για τον ΠΑΟ, λίγο αργότερα σκόραρε στην δική του πρώτη καλή ευκαιρία και εκεί τελείωσαν όλα.

Σε αυτό το πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, ήταν εξαιρετικός ο Πέλκας. Οχι μόνο λόγω της καταπληκτικής του ενέργειας και της ασίστ στον Σφιντέρσκι για να πετύχει το γκολ που έκρινε το ματς, αλλά και γιατί τα πήγε περίφημα και στο οργανωτικό και στο ανασταλτικό κομμάτι.

Ηταν συνολικά καλή η επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Και ο Λημνιός και ο Σφιντέρσκι. Μοναδική παραφωνία ήταν ο Μπίσεσβαρ.

Για το δεύτερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε, νομίζω, να πει πολλά κάποιος. Ηταν λογικό ο ΠΑΟΚ να τραβηχτεί πιο πίσω, να δώσει χώρο στον ΠΑΟ και να ενδιαφερθεί, κυρίως, για να κάνει διαχείριση και να μην επιτρέψει στον αντίπαλό του να δημιουργήσει δυνατότητες.

Εστω και έτσι, οι “πράσινοι” πάλι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο από το παιχνίδι. Συνέχισαν να είναι ακίνδυνοι, να αδυνατούν να κάνουν τελικές, ενώ ο ΠΑΟΚ και στο δεύτερο ημίχρονο ήταν αυτός που ευκολότερα έκανε τελικές και έφτανε κοντά στο γκολ.

Ηταν πραγματικά μια πρόκριση για την οποία δεν χρειάστηκε καθόλου να ζοριστεί ο ΠΑΟΚ, δεν χρειάστηκε καθόλου να σπαταλήσουν δυνάμεις οι παίκτες του...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.