Με θετικές εντυπώσεις και ολοφάνερες τις προθέσεις πλέον του Λουτσέσκου

Δημήτρης Μπούζας03 Δεκεμβρίου 2022

Στο ίδιο τέμπο με πανομοιότυπα σχήματα όπως και στο πρώτο φιλικό, ο Ρουμάνος κόουτς άφησε και χθες να φανεί ολοκάθαρα η πρόθεση του (θα προσθέσω και η αγωνία του), να διαπιστώσει κατά πόσο είναι ικανό το υπάρχον ρόστερ, να βγάλει την χρονιά πετυχαίνοντας τους στόχους που έχει. Πρόσθεσα και την αγωνία του, θεωρώντας πως η εμπειρία του δεν θα του επιτρέψει να αποκλείσει το ενδεχόμενο να μην υπάρξει η προαναγγελθείσα και επιβεβαιωθείσα και απο τον ίδιο χθες στις δηλώσεις του, αναγκαία μεταγραφική ενίσχυση. 

Απλωσε λοιπόν στα δύο παιχνίδια ότι έχει, εξαντλώντας ακόμη και τις όποιες επιφυλάξεις είχε (σχεδόν εμμονικά) για συγκεκριμένους παίκτες, τους οποίους είχε παροπλίσει και καταστήσει μόνιμα παγκίτες. Νομίζω ότι και στο τρίτο και τελευταίο φιλικό θα ακολουθήσει την ίδια τακτική. Ισως βέβαια να υπάρξουν λιγότερες αλλαγές σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που ο ίδιος έχει αποφασίσει να επιμείνει. 

Γενικά και στα δύο φιλικά παιχνίδια μπορούμε να πούμε πως η εικόνα που παρουσίασε η ομάδα ήταν καλή. Το ίδιο αισιόδοξο ήταν και το μήνυμα που εξέπεμψε, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι θεωρείται διασφαλισμένο πως θα έχει την ίδια άνεση η ομάδα, απέναντι σε αντιπάλους που θα διεκδικούν σοβαρούς στόχους. Θα έλεγα πως τα περί αισιοδοξίας μάλλον ενισχύονται από τις τελευταίες εξίσου καλές εμφανίσεις που είχε η ομάδα στα τελευταία της παιχνίδια πριν την διακοπή. Με τον κόσμο να πιστεύει και να περιμένει πως θα συνεχιστεί αυτή η σταθερή βελτιωτική προσπάθεια, μπορεί κανείς να υποστηρίξει πως η ψυχολογία στον «όλο οργανισμό ΠΑΟΚ» είναι καλή.

Στο χθεσινο 3-0 επί της ΑΕΛ Λεμεσού είχαμε καλά διαστήματα, εξαιρετικά γκολ και επιβεβαίωση ότι αρκετοί από τους βασικούς παίκτες αρχίζουν να βρίσκουν τον εαυτό τους. Σημαντική επισήμανση και η εμφάνιση συγκεκριμένων «απαξιωμένων», με ιδιαίτερα χαρακτηριστική του νεαρού Ρικάρντο. Στο διάστημα της διακοπής ο Λουτσέσκου είδε να επιστρέφουν επίσης σιγά – σιγά και οι τραυματίες. Είναι κάτι που προφανώς να του έδωσε και την αφορμή για να εξαγγείλει πρόσφατα και την υπόσχεση πως ήδη διευρύνεται το ρόστερ. Φαίνεται όμως ότι το κρατούσε τελευταίο στις χθεσινές μετά τον αγώνα δηλώσεις του, σε αυτή την διεύρυνση να συμπεριλάβει και την υπόσχεση ότι θα γίνουν μεταγραφές, γιατί η ομάδα έχει έναν μεγάλο μαραθώνιο και σοβαρές υποχρεώσεις μπροστά της. 


Αυτό το τελευταίο κατά κάποιο τρόπο ησύχασε τον κόσμο, γιατί τώρα τελευταία κάποια «γατάκια» του ασπρόμαυρου ρεπορτάζ άρχισαν να «νιαουρίζουν» πάλι και να πλασάρουν σενάρια αυτάρκειας και υπεροπλίας. Δεν ξέρουμε για ποιο λόγο το κάνουν. Η δεύτερη θέση και η κατάκτηση του κυπέλλου, απαιτούν κάτι παραπάνω ασφαλώς από αυτό που μπορεί να δώσει το υπάρχον ρόστερ, έστω και με βελτιωμένη την εικόνα του. Ο εφησυχασμός που προσπαθούν να διακινήσουν θεωρείται και ανόητος και επικίνδυνος. Ο ΠΑΟΚ δείχνει να συνέρχεται και οι ποιοτικές προσθήκες που υποσχέθηκε χθες ο Λουτσέσκου, θεωρούνται απαραίτητες. Τα γκολ στο χθεσινό άνετο και πάλι 3-0, πέτυχαν με την σειρά Αουγκούστο, Ολιβέιρα και Μπίσεσβαρ. Βέβαια για το γκολ που πέτυχε ο Ολιβέιρα, κάποιοι στεναχωρήθηκαν.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.