Eυκαιρία να κάνουν τον φετινό τίτλο υπόθεση της Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Κανελλάκης21 Φεβρουαρίου 2020

Ακούω κάποιους να λένε ότι θα ήταν προτιμότερο να είχαν κληρωθεί αντίπαλοι ο ΠΑΟΚ με τον Αρη στην ημιτελική φάση ώστε να διασφαλιστεί για την Θεσσαλονίκη η παρουσία μιας από τις ομάδες της στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Σε ό,τι με αφορά, δεν συμφωνώ. Και δεν συμφωνώ διότι κατά την προσωπική μου άποψη επιτυχία για τον Αρη και τον ΠΑΟΚ, επιτυχία για την Θεσσαλονίκη την τρέχουσα σεζόν, δεν θα είναι να δούμε τη μία από τις δύο ομάδες φιναλίστ στον τελικό του κυπέλλου, αλλά και τις δύο...

Εχω αυτή την άποψη επειδή θεωρώ ότι είναι μεγάλη πρόκληση και για τους δύο, έτσι όπως ήρθε το αποτέλεσμα της κλήρωσης, να αποδείξουν πως είναι καλύτεροι από τους αντιπάλους τους.

Θεωρητικά μιλώντας, νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε πως και ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποκλείσει τον Ολυμπιακό και ο Αρης την ΑΕΚ.

Ας το αποδείξουν, λοιπόν, και στην πράξη. Αν μπορούν να το κάνουν, αξίζουν και να είναι στον τελικό. Αξίζουν να έχουν την ευκαιρία να κατακτήσουν τον τίτλο. Αξίζουμε κι εμείς οι υπόλοιποι να έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μετά από πάρα πολλά χρόνια (δεκαεπτά για την ακρίβεια) έναν τελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Καλύτερα, συνεπώς, που έβγαλε αυτό το αποτέλεσμα η κλήρωση κι ας υπάρχει ο κίνδυνος αποκλεισμού και των δύο, μη συμμετοχής ομάδας της Θεσσαλονίκης στον τελικό, ύστερα από τρία χρόνια όπου ο ΠΑΟΚ όχι μόνο έφτανε αλλά και το κατακτούσε.

Κάτι το οποίο σημαίνει, βεβαίως, ότι ο ΠΑΟΚ, μαζί και με την ΑΕΚ η οποία ήταν παρούσα στους τέσσερις τελευταίους τελικούς και κατέκτησε τον τίτλο μόνο στον ένα, είναι οι δύο ομάδες που κουβαλάνε το μεγαλύτερο βάρος, υπό την έννοια ότι έχουν να υπερασπιστούν κεκτημένα.

Οχι πως δεν κουβαλάνε βάρος και ο Ολυμπιακός με τον Αρη, καθώς οι μεν “ερυθρόλευκοι” το έκαναν δικό τους τελευταία φορά το 2013, ενώ για τους “κίτρινους” είναι γνωστό ότι έχουν περάσει... 50 χρόνια από τότε που στέφθηκαν κυπελλούχοι.

Απ' όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, σίγουρα πρόκειται για δύο ζευγάρια στην ημιτελική φάση πολύ ενδιαφέροντα, σίγουρα οι προκλήσεις και για τις τέσσερις ομάδες είναι πολύ μεγάλες, αλλά η μεγαλύτερη, νομίζω, είναι να αποδείξουν ο ΠΑΟΚ και ο Αρης ότι μπορούν να κάνουν υπόθεση της Θεσσαλονίκης το φετινό τίτλο, περνώντας και οι δύο στον τελικό και διασφαλίζοντας πλήρως πως το κύπελλο θα ανέβει και αυτή την σεζόν στον Λευκό Πύργο...

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.