Ευκαιρία για μια νέα «αφετηρία» και όχι άλλοθι για λάθη που έγιναν

Δημήτρης Μπούζας21 Οκτωβρίου 2022

Ήταν με την πλάτη στον τοίχο σε μια σεζόν που όλα του πήγαιναν στραβά. Ο τραγικός μεταγραφικός σχεδιασμός, ο ευρωπαϊκός του αποκλεισμός, η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας (δύο βαθμοί μόνο στα τρία τελευταία παιχνίδια), η μεγάλη δυσαρέσκεια του κόσμου και η χαμοπατημένη στην κυριολεξία ψυχολογία όλων, παραμονές ενός αγώνα απέναντι στον Ολυμπιακό, σαφέστατα προδικάζαν δυσοίωνες εξελίξεις. 

Αν προσθέσεις σε όλα αυτά και το γεγονός της επιλογής ενός φονικού διαιτητικού τιμ (μελετημένο στήσιμο 100%), ο δικέφαλος οφείλουν να αποδεχθούν άπαντες – ακόμη και οι αντίπαλοι του – πέτυχε το σχεδόν ακατόρθωτο. Κάποιοι είπαν και έγραψαν ότι «απέδρασε» με νίκη. Ας μας συγχωρούν αυτό μόνο «απόδραση» δεν ήταν. Κάπως αλλιώς το είδε ολόκληρη η Ελλάδα και κάπως διαφορετικά το ένιωσαν και το γιόρτασαν οι ΠΑΟΚτσήδες και μαζί τους όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες ποδοσφαιρόφιλοι. 

Οι τελευταίοι είδαν τους αετούς του βορρά να φτερουγίζουν σε πανηγυρικούς σχηματισμούς πάνω από το στάδιο μετά την λήξη του αγώνα, στέλνοντας το μήνυμα τους, σε όλους όσους συμμετείχαν στην συνωμοσία της εκτέλεσης τους. Ως εκ τούτου δεν «απέδρασαν». Το αντίθετο, στάθηκαν απέναντι στους εκτελεστές τους και τους έφτυσαν κατάμουτρα. Αξίζει να τονιστεί πως στην όλη διαιτητική σκηνοθεσία είχε και κάποιο ρόλο ο 4ος Έλληνας διαιτητής. Ο οποίος λησμόνησε... συμπτωματικά βέβαια να καταγράψει στο φύλλο αγώνα τα όσα συνέβησαν με κυριότερο την διακοπή του παιχνιδιού, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα να αποφύγουν οι γηπεδούχοι τιμωρία της έδρας τους. Κατά πως λένε οι γνώστες του χώρου, το παλικαράκι είναι από τα νέα φυντάνια της παράγκας, που χρησιμοποιείται κι αυτός σε δύσκολες αποστολές. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που σε ντέρμπι με ξένους, πάντα συμπλήρωμα υπάρχει ο ορκισμένος στο λιμάνι εγχώριος. Να σας υπενθυμίσουμε και πάλι σε παιχνίδι Ολυμπιακού - ΠΑΟΚ την περίπτωση του Παπαπέτρου και τον τρόπο με τον οποίο θέλησε να βοηθήσει την ομάδα της καρδιάς του. Σημειώσατε λοιπόν, Κώστας Περράκης: Θα τον ξαναβρείτε στις επάλξεις να προσφέρει πρόθυμα τις υπηρεσίες του στην ομάδα του δημοσίου. 

Βέβαια η συμμετοχή του στο διαιτητικό τιμ με τον βαρυποινίτη VARίστα και τον πρώτο ρέφερι που αυτοεξευτελίστηκαν, προκειμένου να διασωθούν οι γηπεδούχοι, αποδεικνύει την μεγάλη παρασκηνιακή δύναμη που διαθέτει ο Ολυμπιακός σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις. Κλάτενμπεργκ και Θόδωρος Θεοδωρίδης τα ισχυρά όπλα του λιμανιού.

Πέρα όμως από αυτά και αναφερόμενοι στον τίτλο μας έχουμε να πούμε τα εξής: Ότι αυτή η μεγάλη νίκη που άλλαξε ριζικά και εντυπωσιακά την ψυχολογία της ασπρόμαυρης οικογένειας και βασικά της ομάδας, θα πρέπει εκτιμηθεί σωστά από τους καθ΄ύλην αρμόδιους. Τους δίνει ολοφάνερα την ευκαιρία και το δικαίωμα για ένα νέο ξεκίνημα από μια καινούργια «αφετηρία». Θα ήταν μεγάλο λάθος να την εκλάβουν σαν άλλοθι για τα όσα μεγάλα λάθη έχουν γίνει. 

Ακόμη μεγαλύτερο λάθος θα αποτελέσει το να βολευτούν με αυτήν την επιτυχία και να μην προχωρήσουν στα αυτονόητα. Αυτά που θα επιτρέψουν στην ομάδα να διεκδικήσει με αξιώσεις και πιθανότητες επιτυχίες τους όποιους στόχους θεωρεί εφικτούς. Απλά πράγματα: Να ενισχυθεί το ρόστερ. Να γίνουν μεταγραφές. Και όταν λέμε μεταγραφές, ασφαλώς και εννοούμε μεταγραφές του επιπέδου Νάρεϊ.

ΥΓ: Διαβάστε με προσοχή και βγάλτε τα συμπεράσματα σας. Ο Περράκης τέταρτος διαιτητής σε ματς του θρύλου. Μετρήστε: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ (πέρυσι), Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης, Άρης – Ολυμπιακός, Ολυμπιακός – Άρης, ΠΑΣ Γιάννινα – Ολυμπιακός. Το παλικαράκι έχει εξασφαλισμένη την διεθνοποίηση του όπως φαίνεται...

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.