Ευγενίου: «Εκβιαστής είναι ο κ.Αυγενάκης, σκέφτομαι να αποχωρήσω από τον Ηρακλή»

Metrosport Team15 Φεβρουαρίου 2023

Στο Metropolis 95,5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Στράτος Ευγενίου, και μίλησε για τις σκέψεις αποχώρησης από το τιμόνι του Γηραιού, το λουκέτο στη Σούπερ Λιγκ 2 και την κόντρα που έχει προκύψει με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

Για τις σκέψεις αποχώρησής του από τον Ηρακλή: «Βεβαίως υπάρχει ζήτημα αποχώρησής μου από τον Ηρακλή. Όταν ξεκίνησε η χρονιά είχε κάποιες διαβεβαιώσεις από το κράτος και την κυβέρνηση για χρηματοδότηση που αυτή υπήρξε στη διαμόρφωση του μπάτζετ. Εμείς υπολογίζαμε αρχικά περίπου στα 250.000 ευρώ ανά ομάδα. όταν δεν έχεις αυτά τα έσοδα και έχεις δεσμευτεί απέναντι στον κόσμο, τότε συνεχίζεις και δεν πληρώνεις και δεν είσαι ανακόλουθος. Εγώ όμως δεν μπορώ να το κάνω αυτό. Ανθρωποι που με έφεραν στον Ηρακλή τώρα κωφεύουν, ευχαριστώ τον κόσμο του Ηρακλή που στάθηκε στην ομάδα, εγώ όμως δεν έχω διάθεση να συνεχίσω με αυτές τις συνθήκες. Εκβιαστής είναι ο κ.Αυγενάκης, οι βουλευτές της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας έχουν ρόλο στην κυβέρνηση, έχουν φωνή; Είναι ισότιμα μέλη στην κυβέρνηση με τους υπόλοιπους βουλευτές ή έχουν τον ρόλο νεροκουβαλητή; Όταν ο κ.Αυγενάκης έχει υπογράψει μια ΚΥΑ που τελευταία έρχεται και την αλλάζει, από 17,5% πάει να το κάνει στο 5,5%, και μειώνει τα χρήματα σε μια κατηγορία που έχει φτιάξει ο ίδιος».

Για τη συνάντηση με Γεραπετρίτη και τον Αυγενάκη: «Η Σούπερ Λιγκ 2 επιδίωξε να κάνει μια συνάντηση με τον κ.Γεραπετρίτη αλλά αυτή δεν έγινε. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε, ποιανού ευθύνη είναι. Είναι δημιούργημα του Αυγενάκη που παίζουν ομάδες χωρίς εγγυητική. Οι δύο ομάδες είναι ο Ηρόδοτος και ο Απόλλων Λάρισας. Μέχρι πέρυσι οι ομάδες δεν θα μπορούσαν να συμμετέχουν ενώ φέτος άλλαξε τον νόμο ο κ.Αυγενάκης και μπορούν να συμμετέχουν αλλά τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Εμείς δεν είμαστε επαίτες και λαμόγια, όπως θέλει να μας κάνει ο κ.Αυγενάκης».

«Εγώ όταν ήρθα στον Ηρακλή, ήρθα με όρεξη και αποφασισμένος να βοηθήσω. Ηρθα με διαφορετική συμφωνία, αλλά κάθισα και προσπάθησα να βοηθήσω. Αυτοί που με έφεραν στον Ηρακλή, είναι καιρός να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οι επιφανείς, οι πολιτικοί και ο ΓΣ που με έφεραν στην ομάδα να βγουν μπροστά, δεν μπορώ να είμαι εγώ στην ομάδα μόνος μου με τον απλό κόσμο. Αν δεν έχουν έρθει τα χρήματα που μας έχουν υποσχεθεί, εγώ θα αποχωρήσω. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να φέρει τις μεγάλες ομάδες προ των ευθυνών τους. Όταν τρωγόμαστε για τα δοκάρια και για ανακλήσεις πιστοποιητικών, πως να πουλήσουμε αυτό το προϊόν;»

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.