Εύα Καϊλή: Σήμερα η απόφαση της Βελγικής δικαιοσύνης - Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος της

Metrosport Team14 Δεκεμβρίου 2022

Ενώπιον της βελγικής δικαιοσύνης θα βρεθούν ξανά σήμερα η Εύα Καϊλή και ο Ιταλός σύζυγός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, για την υπόθεση του Qatargate. Σύμφωνα με βελγικά ΜΜΕ, η Εύα Καϊλή, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι και οι άλλοι δύο συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στην αίθουσα του συμβουλίου, όπου οι δικαστές θα αποφασίσουν αν θα παραμείνουν στη φυλακή μέχρι τη δίκη ή θα αφεθούν ελεύθεροι.

Το δικαστικό συμβούλιο θα εξετάσει αν τηρήθηκαν όλοι οι δικονομικοί κανόνες κατά την προσαγωγή και σύλληψη της Εύας Καϊλή και αν η αποφυλάκισή της θα δημιουργήσει κίνδυνο συσκότισης της έρευνας.

Πάνω από 1,5 εκατομμύρια ευρώ εντόπισαν οι Βέλγοι

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες Τρίτη, κατά τη διάρκεια των έως τώρα ερευνών έχει εντοπιστεί και κατασχεθεί τεράστιο χρηματικό ποσό, το οποίο η γαλλική εφημερίδα Le Soir αποκάλυψε πως ανέρχεται σε 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Σε επίσημες ανακοινώσεις, η ομοσπονδιακή εισαγγελία υποστηρίζει πως κατέσχεσε 600.000 ευρώ στο σπίτι ενός υπόπτου -του Πιερ Αντόνιο Παντσέρι-, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μια βαλίτσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες -του πατέρα της Εύας Καϊλή- και περίπου 150.000 ευρώ σε διαμέρισμα που ανήκει σε μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου -στην Εύα Καϊλή.

Στο MEGA μίλησαν χθες δικηγόροι των Βρυξελλών, οι οποίοι προβλέπουν ότι το ζευγάρι δεν θα μπορέσει να επικαλεστεί την ανάγκη να βρίσκονται κοντά στην μόλις δύο ετών κόρη τους.

Το δικαίωμα έφεσης

Οι κατηγορούμενοι έχουν το δικαίωμα ασκήσουν έφεση εντός 24 ωρών, αν τελικά αποφασιστεί η παράταση της προφυλάκισης, που θα έχει ισχύ για έναν μήνα μέχρι να εξεταστεί εκ νέου. Η έφεση θα συζητηθεί εντός 15 ημερών.

Στο μεσοδιάστημα, ενδέχεται να προκύψει και δεύτερο δικαστικό μέτωπο για την Εύα Καϊλή. Αν τελικά αποφασιστεί η προφυλάκισή της, το βελγικό δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάζει μια φορά τον μήνα για την επανεξέταση της κράτησης.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook
Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.