Εύα Καϊλή: Κρίνεται η αποφυλάκιση της - Αίτημα να είναι έξω με βραχιολάκι

Metrosport Team22 Δεκεμβρίου 2022

Αργότερα σήμερα, πιθανότατα αργά το απόγευμα, αναμένεται η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη της Εύας Καϊλή από το προδικαστικό συμβούλιο των Βρυξελλών.

Η Εύα Καϊλή μεταφέρθηκε από τις φυλακές Χάρεν στο δικαστικό μέγαρο των Βρυξελλών σήμερα στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ενώ πλήθος δημοσιογράφων από την Ευρώπη είχε συγκεντρωθεί απ' έξω, καθώς η υπόθεση Qatargate απασχολεί τις τελευταίες ημέρες την ΕΕ.

Η κατάθεσή της κράτησε περίπου 1,5 ώρα και ακολούθως οι δύο δικηγόροι της, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος στο Βέλγιο Αντρέ Ριζόπουλος και ο Έλληνας δικηγόρος της που μετέβη στις Βρυξέλλες Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προέβησαν σε δηλώσεις.



Εξερχόμενος ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κυρία Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ένα ηλεκτρονικό βραχιολάκι, προσθέτοντας ότι η ίδια συνεργάζεται ενεργά στις έρευνες των δικαστικών Αρχών και απορρίπτει κάθε κατηγορία διαφθοράς σε ό,τι την αφορά.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζόπουλο, η απόφαση θα ανακοινωθεί αργά εντός της ημέρας.

Από την πλευρά του, ο έτερος δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανέφερε ότι η πελάτισσά του είναι αθώα, στα αγγλικά, τα γαλλικά και τα ελληνικά.

Και οι δύο δικηγόροι δεν θέλησαν να δώσουν κάποιο στοιχείο από την ακρόαση διότι -όπως είπαν- τα στοιχεία είναι απόρρητα.



Τι υποστήριξε η Καϊλή



Η Εύα Καϊλή δήλωσε ότι είναι αθώα, ότι για τις παρεμβάσεις που της αποδίδονται εξέφρασε θέσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και όχι προσωπικές, και ότι ποτέ της δεν χρηματίστηκε.

Οι συνήγοροί της, ζητώντας να μείνει έξω με βραχιολάκι, υποστήριξαν ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, δεν είναι ύποπτη να καταστρέψει στοιχεία και ότι είναι μητέρα ενός μικρού κοριτσιού δύο ετών.



Τι εκτιμούν οι δικηγόροι της



Οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή σήμερα ήταν φειδωλοί και ο Αντρέ Ριζόπουλος μάλιστα εμφανίστηκε εξοργισμένος με τις διαρροές, λέγοντας ότι μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή των στοιχείων.

Ο κ. Δημητρακόπουλος χθες, αφότου συνάντησε την Εύα Καϊλή στις φυλακές Χάρεν μαζί με τον κ. Ριζόπουλο, δήλωσε ότι τα πράγματα είναι δύσκολα, ωστόσο είπε ότι νομικά είναι αισιόδοξος.



Σε κάθε περίπτωση η ανακοίνωση για την Εύα Καϊλή αναμένεται αργότερα σήμερα, κατ' εκτίμηση το απόγευμα, καθώς το δικαστικό συμβούλιο, όπως είπε και ο κ. Ριζόπουλος, είχε να εξετάσει και άλλες υποθέσεις σήμερα.

Δεσμεύτηκε το οικόπεδο των Καϊλή-Τζόρτζι στην Πάρο, υπόνοιες για ξέπλυμα στο πόρισμα Βουρλιώτη


Εν τω μεταξύ, σήμερα στην Ελλάδα διετάχθη η δέσμευση του οικοπέδου συνολικής έκτασης 7 στρεμμάτων στην Πάρο που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή και τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι.

Η δέσμευση έγινε με απόφαση της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, επικεφαλής της οποίας είναι ο πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης.

Ο κ. Βουρλιώτης φέρεται να διαπιστώνει σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος σχετικά με την αγορά του εν λόγω οικοπέδου.

Στο πόρισμα που συνοδεύει τη δέσμευση του οικοπέδου, το οποίο διαβίβασε και στον οικονομικό εισαγγελέα Χρήστο Μπαρδάκη, σημειώνει πως προκύπτουν σοβαρές υπόνοιες ότι προέρχεται από ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, και για τον λόγο αυτόν ζητείται η διερεύνηση του εν λόγω αδικήματος.

Πηγή:www.iefimerida.gr

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news

Κάντε like στην σελίδα μας στο facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.