Εξουδετερώθηκαν ΗΠΑ και Αγγλία (0-0), αφήνοντας την πρόκριση ανοιχτή

Κωστής Παναγιώτου25 Νοεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ σε ακόμα έναν αγώνα έδειξαν καλή εικόνα και πήραν έναν βαθμό χρυσάφι ενόψει της συνέχειας, απέναντι στην Αγγλία, η οποία έμεινε σε ρηχά νερά, αλλά παραμένει στην πρώτη θέση του Β ομίλου με 4 βαθμούς και καλείται την τελευταία αγωνιστική με την Ουαλία να μην χάσει ώστε να προκριθεί στα νοκ-άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.


Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα ήταν από την Αγγλία με τον Μπέλινγκχαμ συνδυάζεται όμορφα με τον Σάκα και ο τελευταίος με συρτή πάσα βρήκε τον Κέιν στο ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 26ο λεπτό οι Αμερικανοί απείλησαν για πρώτη φορά την εστία του Πίκφορντ, με τον Γουεά να σεντράρει από τα δεξιά, η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον ΜακΚένι, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν ιδανικό, περνώντας πάνω από τα δοκάρια.

Οι ΗΠΑ μετά την ευκαιρία του ΜακΚένι βρήκαν χώρους στο ανοικτό γήπεδο και στο 33ο λεπτό ο Πούλισιτς πήρε την πάσα από τον Μούσα, έφερε τη μπάλα στο δεξί του πόδι και με ένα κεραυνό τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Άγγλων.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Άγγλοι πίεσαν και πλησίασαν δύο φορές στο γκολ. Αρχικά ο Σο μπήκε μέσα στην περιοχή από τα αριστερά, τροφοδότησε τον Σάκα στα όρια της μικρής περιοχής, αλλά το σουτ του επιθετικού της Άρσεναλ πέρασε ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Τέρνερ. 

Ένα λεπτό αργότερα (45+1') οι παίκτες της Αγγλίας συνδυάστηκαν άψογα, ο Μάουντ υποδέχτηκε τη μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με δυνατό σουτ ανάγκασε τον Τέρνερ σε μια εντυπωσιακή απόκρουση.

Στο 90+3' η Αγγλία κέρδισε φάουλ στα αριστερά, ο Σο ανέλαβε την εκτέλεση με γλυκιά σέντρα βρήκε τον Κέιν, οποίος από το σημείο του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τέρνερ, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να δώσει στην ομάδα του τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Αγγλία: Πίκφορντ, Σο, Μαγκουάιρ, Στόουνς, Τρίπιερ, Ράις, Μπέλιγχαμ (69' Χέντερσον), Στέρλινγκ (68' Γκρίλις), Μάουντ, Σακά (78' Ράσφορντ), Κέιν.

ΗΠΑ: Tέρνερ, Ντεστ (78' Μουρ), Ζίμερμαν, Ριμ, Ρόμπινσον, ΜακΚένι (77' Άρονσον), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (83' Ρέινα), Πούλισικ, Ράιτ (83' Σάρτζεντ).

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.