Εξωφρενικό: Ζητούν από πρωταθλητή της Πάλης να πληρώσει τα έξοδα για συμμετοχή στο Παγκόσμιο

Metrosport Team02 Αυγούστου 2021

Eνα νέο περιστατικό που αναδεικνύει την ανάλγητη συμπεριφορά αθλητικών ομοσπονδιών απέναντι στους αθλητές, έρχεται στην επιφάνεια λίγες μόνο ημέρες μετά το ξέσπασμα του αρσιβαρίστα Θοδωρή Ιακωβίδη.

Ο Θόδωρος Σιγγιρίδης είναι αθλητής πάλης του Αρη Θεσσαλονίκης και στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων Ελευθέρας Πάλης, που τελείωσε την περασμένη Κυριακή, κατέκτησε την πρώτη θέση στα 86 κιλά.

Χθες η Ομοσπονδία Πάλης τον ενημέρωσε ότι μπορεί να συμμετάσχει με την Εθνική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί σε δύο εβδομάδες στη Ρωσία.

Για να συμβεί όμως αυτό ο Σιγγιρίδης, που είναι γιος μεταναστών στη Γερμανία, θα πρέπει να πληρώσει από την τσέπη του τα έξοδα μετάβασης στη Ρωσία!

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ομοσπονδία επέλεξε τέσσερις αθλητές με αξιολογικό κριτήριο ότι είχαν συμμετοχή στο Πανελλήνιο Ανδρών, το Πανευρωπαϊκό και το Πανελλήνιο εφήβων, ανεξαρτήτως από το γεγονός ότι ο Σιγγιρίδης νίκησε έναν από αυτούς στο πρόσφατο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Τη χαρά λοιπόν για συμμετοχή στο Παγκόσμιο που πλημύρισε τον αθλητή και τους γονείς του, ακολούθησε ο θυμός και η απογοήτευση καθώς η οικογένεια του Σιγγιρίδη θεωρεί αδιανόητο να πληρώσει τα έξοδα μετάβασης του γιου τους στη Ρωσία.

Την είδηση επιβεβαίωσε και προπονητής του αθλητή κ. Κουρτίδης ο οποίος δήλωσε στο metrosport.gr: «Είναι ακόμη μία πονεμένη ιστορία ενός αθλητή. Επικοινώνησα χθες με την Ομοσπονδία για να μάθω αν ο αθλητής μας θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο, γιατί τον θεωρώ μεγάλο ταλέντο που μπορεί να φέρει και διάκριση. 

Η απάντηση, αφού χρειάστηκε να μιλήσω με δύο-τρεις υπαλλήλους, ήταν ότι έγινε η επιλογή των τεσσάρων αθλητών που θα συμμετάσχουν. Με ρώτησαν όμως αν μπορεί ο Α.Σ. Αρης ή οι γονείς του αθλητή να πληρώσουν τα έξοδα ταξιδιού, ώστε να τον πάρουν στην αποστολή και τους απάντησα αρνητικά. Μάλιστα στη συνέχεια με ρώτησαν αν θα μας πείραζε να συμμετάσχει στη θέση του άλλος αθλητής που θα δεχόταν να πληρώσει τα έξοδα συμμετοχής.

Μετά έμαθα ότι βγήκε η αποστολή. Σ’ αυτή συμμετέχουν τέσσερις αθλητές με αξιολόγηση ότι πήραν μέρος στο Πανελλήνιο ανδρών, Πανευρωπαϊκό και το Πανελλήνιο εφήβων» δήλωσε ο κ. Κουρτίδης και συμπλήρωσε: «Ο Σιγγιλίδης είναι ένα ελληνόπουλο μεταναστών γονέων, που μεταγράφηκε στον Α.Σ. Αρης πρόσφατα και κατέκτησε το χρυσό στο Πανελλήνιο. Είναι ένας μεγάλος αθλητής, ο οποίος απογοητεύτηκε από τη συμπεριφορά της Ομοσπονδίας και αναχωρεί για τη Γερμανία. Θα είναι κρίμα να χαθεί ένα τόσο μεγάλο ταλέντο από την Πάλη».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.