Εξι ζητήματα με γκάφες και αστειότητες και ένα πάρα πολύ θλιβερό συμπέρασμα

Στέλιος Γρηγοριάδης16 Σεπτεμβρίου 2021

Aγαπητή Metrosport

Πολλά τα αγωνιστικά ζητήματα στον ΠΑΟΚ και δεν με ενδιαφέρουν κυρίως τα αποτέλεσματα, αλλά η συμπεριφορά της ομάδας και η εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο. Ας δούμε έξι μόνο από αυτά, γιατί, για να τα θίξουμε όλα, θα χρειαστεί... εγκυκλοπαίδεια.

Ζήτημα 1ο: Προφανώς δεν μπορούσε να φανταστεί ο Λουτσέσκου ότι στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος δεν θα είχε διαθέσιμους τον Αντρίγια Ζίβκοβιτς, τον Ελ Καντουρί και τον Ολιβέιρα, τρεις παίκτες δηλαδή της βασικής ενδεκάδας. Επρεπε, όμως, να το προβλέψει.

 Θα μπορούσε να συμβεί ανά πάσα στιγμή. Μπορεί να συμβεί και με άλλους παίκτες. Ενώ, για παράδειγμα, είναι ακόμη ο Ινγκασον εκτός, να τραυματιστεί ο Βαρέλα και να αποβληθεί ο Κρέσπο. Να τραυματιστεί ο Βιειρίνια και να προσβληθεί από κορωνοιό ο Μιχαηλίδης. Να λείψουν ταυτόχρονα ο Σβαμπ και ο Μπίσεσβαρ. Θα γίνει και, μάλιστα, αρκετές φορές στη διάρκεια της σεζόν. 

Και επειδή πάντα συμβαίνει σε όλες τις ομάδες, είναι τελικά ο κομβικός παράγοντας που κρίνει το βάθος, την αξιοπιστία, την ποιότητα του ρόστερ. Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, υστερεί σε ποιότητα ακόμη και σε θέσεις της βασικής ενδεκάδας του. Πόσο μάλλον σε όλο το ρόστερ.

Ζήτημα 2ο: Τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και στα φετινά ματς, ο ΠΑΟΚ βρήκε όλους τους πιθανούς και απίθανους τρόπους να δεχτεί κοροιδίστικα γκολ. Συστηματικά η μπάλα πάει στα δίχτυα του από προσωπικές γκάφες παικτών του. 

Πλέον, δεν περιμένουμε αν θα γίνει η γκέλα, αλλά πότε θα γίνει κι αν θα κοστίσει. Τι είναι αυτό; Κακοδαιμονία; Κατάρα; Απλές συμπτώσεις; Οχι. Είναι ανικανότητα. Είναι αποτέλεσμα της κακής ποιότητας ορισμένων παικτών κι όποιος δεν θέλει να το παραδεχτεί στρουθοκαμηλίζει.

Ζήτημα 3ο: Αυτοκριτική, λένε οι παίκτες, κάνουν μετά από κάθε αποτυχία. Δεν κάνουν, όμως, ποτέ μετά από νίκη με κακή εμφάνιση. Τότε “σημασία έχει το αποτέλεσμα”. Οταν, όμως, δεν αναγνωρίζεις τις αδυναμίες σου παρά τη νίκη και δεν προσπαθείς να τις ξεπεράσεις, εθελοτυφλείς, επαναπαύεσαι και δεν βελτιώνεσαι.

Ζήτημα 4ο: Κουραστήκαμε να ακούμε τη λέξη αυτοπεποίθηση και κουράστηκε και ο Λουτσέσκου να τη λέει. Προφανώς ο Ρουμάνος θεωρεί ότι η αυτοπεποίθηση είναι το σημαντικότερο στοιχείο για να αποδώσουν οι παίκτες του όπως πρέπει και να πάρουν από όλα τα ματς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 Ποιός, όμως, μπορεί να το δεχτεί αυτό; Γιατί να μην έχουν αυτοπεποίθηση οι παίκτες του ΠΑΟΚ όταν παίζουν με τα Γιάννινα στην Τούμπα, μπροστά στον κόσμο τους; Από πού κι ως πού δεν έχουν αυτοπεποίθηση όταν αντιμετωπίζουν μία Μποέμιαν; 

Πώς είναι δυνατόν να μην πιστεύουν στους εαυτούς τους με τη Ριέκα στην Τούμπα, αλλά να πιστεύουν με τη Ριέκα στην Κροατία; Και ποιός, δηλαδή, δεν έχει αυτοπεποίθηση; Ο Βιειρίνια; Ο Βαρέλα; Ο Κρέσπο; Ο Σβαμπ; Ο Κούρτιτς; Ο Ελ Καντουρί; Ο Μπίσεσβαρ; Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς; Η, μήπως, ο Καγκάβα; Αστεία πράγματα.

Ζήτημα 5ο: Ο ΠΑΟΚ έχει έναν τερματοφύλακα που είναι επιπόλαιος και έναν που κοιμάται όρθιος. Λυπάμαι που το λέω για τον Πασχαλάκη, γιατί δεν ξεχνώ ότι ήταν εξαιρετικός τη χρονιά του δεύτερου νταμπλ και χάρισε προσωπικούς βαθμούς στην ομάδα, δεν λυπάμαι όμως για τον Ζίβκοβιτς, γιατί μόνο τον Λουτσέσκου έχει πείσει ότι είναι τερματοφύλακας. Η πρώτη-πρώτη μεταγραφή που έπρεπε να γίνει φέτος ήταν ενός καλού τερματοφύλακα. Αλλά ο Ρουμάνος είπε “όχι” από την αρχή. Το κρίμα στον λαιμό του.

Ζήτημα 6ο: Η δεύτερη μεταγραφή που έπρεπε να γίνει ήταν ενός επιτελικού χαφ. Την ήθελε αυτήν ο Λουτσέσκου, αλλά δεν έγινε ποτέ. Γιατί άραγε; Ο Μελισσανίδης μπόρεσε και πήρε τον παίκταρο που λέγεται Τσούμπερ. Και δεν πήρε μόνο αυτόν. Ο Ιβάν δεν μπορούσε; 

Ο Ολυμπιακός είχε ένα σωρό μπαλαδόρους μέσους και πήγε πήρε άλλους τρεις. Ο Ιβάν δεν μπορούσε έστω έναν; Ο Αρης, επίσης πολύ δυνατός στα χαφ, πρόσθεσε στο ρόστερ του τον Εντιαγέ. Ο Ιβάν δεν μπορούσε; Μέχρι και ο Παναθηναικός βρήκε αυτό το πολύ ωραίο Βραζιλιανάκι τον Βιτάλ και πήρε και τον Αργεντίνο τον Παλάσιος. Ο Ιβάν δεν μπορούσε;

Ελάτε, ας μη γελιόμαστε. Ολοι οι ανταγωνιστές του ΠΑΟΚ έκαναν καλές μεταγραφές. Καλύτερες και περισσότερες από τον ΠΑΟΚ. Ολοι ενισχύθηκαν, ενώ ο ΠΑΟΚ αποδυναμώθηκε. Και αποδυναμώθηκε για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι. Σ' αυτό το τεράστιο γιατί, ποιος θα μας απαντήσει;

ΥΓ. Απόψε ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει ένα ακόμη ευρωπαικό χωριουδάκι. Ούτε το αποτέλεσμα, ούτη η απόδοση θα αποτελέσουν κριτήριο για το πόσο ικανή μπορεί η ομάδα να γίνει, αν μπορεί, στη συνέχεια. Απλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Να νικήσει.

Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.