Εχει αξία η ιστορία του Αρη γιατί γράφτηκε με αγώνες και όχι με τίτλους

Βασίλης Μάστορας26 Μαρτίου 2020

Ο Αρης είναι αθλητικό κλαμπ το οποίο δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στα θεωρούμενα μεγάλα της χώρας. Συμπλήρωσε 106 χρόνια ζωής αφήνοντας έντονο το αποτύπωμα του στα αθλητικά δρώμενα της χώρας. Με υπερηφάνεια και δυναμική, την οποία αντλούσε όχι μόνο από τα όσα έκαναν οι αθλητές του μέσα στο γήπεδο, αλλά και από τις χιλιάδες του κόσμου του. Ολων εκείνων που παρέμεινα πιστοί στην κιτρινόμαυρη φανέλα σ’ όλα τα αθλήματα. Παρά τις όποιες δυσκολίες κι αν πέρασαν. Υποστηρίζοντας την ιδέα του Αρη και τα όσα αθλητικά πρεσβεύει η ιστορική ομάδα.

Ο Αρης αθλητικά «έπεσε» αλλά κατάφερε και πάλι να σηκωθεί και να επιστρέψει περισσότερο δυνατός. Πεισμωμένος από τις αναποδιές και με στόχο να αποδείξει ότι δικαίως είναι κλαμπ το οποίο έχει βαθιές και δυνατές αθλητικές ρίζες. Τα τμήμα του γνώρισαν την ακμή τις προηγούμενες δεκαετίες, ακολούθησε η παρακμή, «πληγώθηκε» από την εσωστρέφεια, αλλά ποτέ η δυναμική του brand δεν έπαψε να είναι ισχυρή. Διαχρονικά κέρδιζε τον σεβασμό από την οικογένεια του αθλητισμού και συνέχιζε τον δρόμο του. Ο οργανισμός Αρης πάντα έβρισκε τον τρόπο να… αντεπιτίθεται, άλλοτε παραδειγματισμένος από τα λάθη του, άλλοτε όχι, αλλά σίγουρα χωρίς να παραβαίνει τις αρχές του.

Λένε ότι η δυναμική των ομάδων είναι οι τίτλοι τους και ο κόσμος τους. Ο Αρης έχει κόσμο. Η ποδοσφαιρική ομάδα όμως, σε σχέση με την ομάδα του μπάσκετ, τα τελευταία 50 χρόνια δεν έχει κατακτήσει τίτλους. Γι’ αυτό όμως η ιστορία της έχει αξία. Γιατί γράφτηκε με αγώνες και όχι με τίτλους. Λίγες ομάδες στην Ελλάδα, παρότι επί πέντε δεκαετίες δεν κατέκτησαν τίτλο, κατάφεραν να έχουν τη δυναμική που έχει ο Αρης.

Κι αυτό είναι που έχει μεγάλη αξία στα 106α γενέθλια του Συλλόγου. Ιστορία έχουν πολλές εγχώριες ομάδες. Αυτό όμως δεν είναι αρκετό. Αξία έχει το αποτύπωμα στην διαδρομή. Εκεί που βρίσκεται η ιστορική διαφορά του Αρη. Κλείνω με μία ρήση του τέως πρωθυπουργού της Αγγλίας Ουίνστον Τσώρτσιλ: «Οποιος τσακώνεται για το παρελθόν και το παρών, θα ανακαλύψει ότι χάνει το μέλλον». Αυτό το οποίο και μόνο θα πρέπει να βλέπει ο Αρης και ο κόσμος του.

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.