Εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους

Metrosport Team11 Φεβρουαρίου 2021

Επιστρέφει από σήμερα η τηλεκπαίδευση σε όλα τα σχολεία της Αττικής. Μόνο τα σχολεία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, με φυσική παρουσία. Οι εγκύκλιοι του υπουργείου Παιδείας που ίσχυαν για την τηλεκπαίδευση το Νοέμβριο θα ισχύσουν από σήμερα στα Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, οπότε μαθητές και εκπαιδευτικοί θα επιστρέψουν στους ίδιους κανόνες που γνώριζαν από τον Νοέμβριο.

Τα μαθήματα σε γυμνάσια και λύκεια θα γίνονται το πρωί, 8:30-14:10 για τα γυμνάσια και 8:00 – 13:40 για τα λύκεια. Νηπιαγωγεία και δημοτικά θα πραγματοποιούν τηλεκπαίδευση κατά τις μεσημβρινές ώρες: 14:10 – 16:20 τα νηπιαγωγεία και 14:10 – 17:20 τα δημοτικά.

Επέκταση του σχολικού έτους

«Κάθε εβδομάδα στο σχολείο είναι κέρδος για τα παιδιά. Μακάρι να μπορούσαμε να κρατήσουμε τα παιδιά στο σχολείο στην Αττική. Η τηλεκπαίδευση είναι μια μεγάλη επιτυχία της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Άλλες χώρες όπως η Πορτογαλία, δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα. Έχω ζητήσει από την υπουργό να γίνουν προσαρμογές. Στόχος να γίνουν κανονικά οι Πανελλήνιες εξετάσεις με μειωμένη ύλη. Θα γίνουν προσαρμογές, ενδεχόμενη επέκταση του σχολικού έτους», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ.


Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.