Εξετάζει τις εγκαταστάσεις στη Θεσσαλονίκη ο Αυγενάκης-Τι ειπώθηκε για το Αλεξάνδρειο

Στέλιος Παρθενάκης12 Οκτωβρίου 2020

Διήμερη επίσκεψη του Λευτέρη Αυγενάκη στη Θεσσαλονίκη με κεντρική προτεραιότητα των έλεγχο των αθλητικών έργων και την πορεία τους. 

Ο Υφυπουργός  Αθλητισμού μίλησε για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης σημειώνοντας ότι είναι καλύτερες από άλλες πόλεις. 

Αναφέρθηκε στο Αλεξάνδρειο λέγοντας ότι πρέπει να βρεθεί μόνιμη και σωστή λύση ενώ τόνισε ότι υπάρχει μια αγαστή συνεργασία με τον Άρη και χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα του συλλόγου. Κάτι που τόνισε και στην συνάντηση που είχε χθες (11/10) με τον Λευτέρη Αρβανίτη. Ακόμη, ζητήθηκε ένα μεγάλο επιχειρηματικό σχέδιο για το γήπεδο ώστε να γίνει μια αλλαγή χρήσης πιο διευρυμένη και ο Υφυπουργός έφερε παράδειγμα το γήπεδο των Λιοσίων της ΑΕΚ.

Τέλος, σημείωσε ότι πρέπει να υπάρχει καλή συνεργασία ανάμεσα στις τρεις ομάδες της πόλης. Μαζί του βρίσκονται και οι κ.κ. Κουβέλας, Ράπτη, Πετρόγλου και το διοικητικό συμβούλιο. 

Λ. Αυγένακης για ΕΑΚ Μίκρας: Χρηματοδότηση υπάρχει, μελέτες χρειαζόμαστε

Κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις στο Εθνικό Γυμναστήριο Μίκρας, ο κ. Αυγενάκης περιηγήθηκε στην αίθουσα γυμναστικής, στα κλειστά του μπάσκετ και του χάντμπολ, στο γήπεδο του μπιτς βόλεϊ και στο κεντρικό γήπεδο. Ακόμη, ενημερώθηκε από τη μηχανικό της ΓΓΑ στη Β. Ελλάδα, Ελένη Χατζηπεντίδου, τους λόγους για τους οποίους δεν ολοκληρώθηκε το έργο στην αίθουσα. Εξέτασε όλες τις εγκαταστάσεις, για τις οποίες, όπως είπε, θα προχωρήσει η ενεργειακή αναβάθμιση, με τον προϋπολογισμό του έργου να κυμαίνεται στα 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ ενώ όπως είπε χαρακτηριστικά «Χρηματοδότηση υπάρχει, μελέτες χρειαζόμαστε».

Ακόμα,ο Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας σε εκπροσώπους του Τύπου είπε μεταξύ άλλων για:

Τη νέα Τούμπα: «Να κάνουμε τα πάντα και ό,τι πρέπει ώστε να δοθεί στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο χώρος για να ‘τρέξει’ αυτό το μεγάλο πρότζεκτ».

Την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα: «Γι’ αυτό το θέμα τον τελευταίο λόγο έχει η υγειονομική κοινότητα. Εμείς κάναμε συστηματική δουλειά και συνεχίζουμε. Να πείσουμε με επιχειρήματα και σχέδιο τους υγειονομικούς για ένα συγκεκριμένο ποσοστό πληρότητας. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει συνάντηση με τον κ. Χαρδαλιά, με επικαιροποιημένο σχέδιο, που θα αποτελέσει βάση για το μπάσκετ και τα υπόλοιπα αθλήματα.Προσωπικά θεωρώ ότι είναι απολύτως αναγκαίο, αλλά δεν θα κάνουμε υπερβολές αν οι υγειονομικοί δεν δώσουν το πράσινο φως.

Αυτό δεν θα γίνει μέσα στον Οκτώβρη, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και δουλεύουμε γι’ αυτό. Αν μπορούμε πιλοτικά να εφαρμόσουμε κάτι σε κάποιες περιοχές, είναι και αυτό μια πρόταση και πιθανότατα θα συμβεί. Σε ό,τι καταλήξουμε, αυτό θα είναι οδηγός για όλα τα αθλήματα».

Τον νέο αθλητικό Νόμο: «Ξέρω ότι θα πέσει κλάμα, αλλά αυτό το πράγμα πρέπει να τελειώσει. Δεν πάει άλλο».

Προτείνουμε
This page might use cookies if your analytics vendor requires them.